Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Na ‘De Selectie’ verslonden te hebben kon ik niet anders dan direct naar de boekenkast rennen om in het tweede deel ‘De Elite’ te beginnen. Zou deze net zo leuk zijn? 

FullSizeRender-6-3

Oorspronkelijke titel: The Elite | Uitgever: Van Goor | Categorie: young adult | Aantal pagina’s: 270 | Jaar: augustus 2014 | ISBN: 9789000338368

‘De Elite’

Selection-Trilogie 2 

Kiera Cass 

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite van zes. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze worstelt om erachter te komen naar wie haar hart echt uitgaat. 

Elk moment dat ze met Maxon is, is als een sprookje, vol ademloze, flonkerende romantiek. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen de wacht ziet houden rond het paleis, wordt ze overspoeld door herinneringen aan een leven dat ze van plan waren samen op te bouwen. America heeft meer tijd nodig. Terwijl zij verscheurd wordt  tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

FullSizeRender-5-1

In ‘De Elite’ gaan we verder waar het boek ‘De Selectie’ is gestopt. Inmiddels zijn er nog maar zes kandidaten over en wordt de strijd heviger. Alle kandidaten weten wat er op het spel staat en zijn bereid om tot het uiterste te gaan om hun doel te bereiken. Maar niet alleen de strijd tussen de kandidaten is meedogenloos. Ook de rebellen lijken steeds vaker een aanslag te plegen en zijn niet bereid om op te houden. Zij hebben ook een doel en willen die kosten wat het kost halen. Maar wat is het doel van deze rebellen en hoever willen ze gaan. En wat wil America eigenlijk? Wil ze wel de kroon? Wil ze wel prinses worden. Wil ze Maxon of toch liever Aspen?

IMG_4589-4

Van de ‘De Selectie’ van Kiera Cass was ik zo onder de indruk dat ik direct na het lezen van de laatste pagina naar mijn boekenkast ben gesprint om het tweede deel ‘De Elite’ te lezen. Wederom een van de mooiste covers die ik in tijden heb gezien. Prachtig! Anyway, ik moet namelijk weten hoe dit allemaal gaat aflopen. Niet alleen met America maar ook met het land Ilea zelf. Gaan ze ook ooit die kasten afschaffen en hoe willen ze dat dan doen? Dat brengt met ook meteen bij de inhoudt van dit boek. Ondanks dat het gaat over de wedstrijd gaat dit deel met name over de ‘kasten’ en hoe de koning (niet afschaffen) en de prins (wel afschaffen) hiermee omgaan (misschien wat ingewikkeld voor de jongere lezer). Wat betekend dat je over de schouder mag meekijken van de koning en de prins. Hierdoor krijgt het boek diepgang en is het niet een simpel romannetje. Nadeel hiervan is dus dat het juist niet over de wedstrijd gaat en het romantische aspect juist meer naar de achtergrond gaat. Wat ook wel weer begrijpelijk is want hoeveel pagina’s kun je in godsnaam schrijven over de besluiteloosheid van America (gaan voor Maxon of toch voor Aspen). Tenslotte komt er na dit deel nog een deel 3 en die heeft ook 270 pagina’s. Ze heeft dit echt tot op het bot uitgeknepen. Een enkele keer vond ik het irritant worden maar dan had ze weer een goede reden en dan was het toch weer oke. (Ik geeft toe, soms was het wat vergezocht en kreeg ik er enorme jeuk van) Ondanks dat blijft de auteur je aandacht vasthouden. Echt heel knap van haar. Daarnaast vond ik de vertelling over de rebellen erg goed gedaan (wel heel spannend voor de jongere lezer). Heel spannend, wat het verhaal weer even in het zadel hielp. Ook de wereld van het koningschap komt in dit deel meer aan de orde. Hierdoor besef je dat het echt niet zo geweldig is om koning of koningin te zijn. Je moet beslissingen nemen die enorme consequenties tot gevolg kunnen hebben. Je hebt een grote verantwoordelijkheid voor het land en de mensen. Dit is ook een van de redenen waar America mee stoeit. Ook dit wordt zeer goed beschreven door Cass. Net als het voorgaande boek is ook de schrijfstijl erg prettig. Wederom trekt auteur trekt je het verhaal in en blijft je vasthouden tot de laatste pagina. Als je de selectie hebt gelezen hoef ik je niet te vertellen dat je als de wieder weerga dit deel moet gaan lezen want dat wil je waarschijnlijk zelf al. Ik ben inmiddels begonnen in het laatste deel. Ik kan niet anders zeggen dan ‘Ga ze halen bij de bieb, lenen van je vriendinnen of kopen bij de boekenwinkel want ze zijn het waard. Serieus!!’ Zalig leesvoer. 

♥ Mijn rating // 8,5

‘De Elite’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 15

♥ Ebook // € 9,99

Deze auteur schreef ook:

Selection-Trilogie 1 // De Selectie

Selection-Trilogie 3 // De One 

Selection-Serie // De prins en de lijfwacht

Selection-Serie // De Prinses

Liefs,

Daantje

4 gedachtes over “Recensie: ‘De Elite / Selection-Trilogie 2’ – Kiera Cass

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: