Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Ook het tweede deel ‘De Elite’ was weer geweldig leuk. Dit keer hoefde ik niet eens op te staan om direct in het derde en laatste deel ‘De One’ te beginnen. Ik had hem al klaar gelegd. Hopelijk is hij net zo verslavend als de eerste twee.

FullSizeRender-5-1 Oorspronkelijke titel: The One | Uitgever: Van Goor | Categorie: young adult | Aantal pagina’s: 264 | Jaar: november 2014 | ISBN: 9789000338658

‘De One’

Selection-Trilogie 3 

Kiera Cass

De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze te verliezen heeft en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

FullSizeRender-6-2

In ‘De One’ gaan we verder waar ‘De Elite’ is gestopt. Het leven van de zes overgebleven kandidaten is enorm veranderd. Ze wonen al meer dan een jaar in het paleis. De felle strijd tussen de kandidaten is wat geluwd. Nog steeds willen ze allemaal winnen maar elkaar het leven zuur maken is er niet echt meer bij. Daar in tegen wordt de strijd van de rebellen steeds erger en enger. Ze zijn absoluut niet bereid op te geven en gaan maar door. Ze komen steeds dichterbij het paleis en de dus de kandidaten. De levens van de meiden staat keer op keer op het spel maar de wedstrijd gaat gewoon door. Wat de consequenties ook mogen zijn van de rebellen. En America? Ook zij begrijpt steeds beter wat de consequenties zijn voor haar en de bevolking als ze voor de prins kiest. Of toch maar liever Aspen?

IMG_4599-4

Het derde en laatste deel van de Selection-Trilogie is aangebroken. Ze hebben waarschijnlijk de mooiste cover voor het laatst bewaard want dit is echt de allermooiste. Dan het verhaal. In dit verhaal kom  je te weten voor wie America kiest en wat de consequenties daar aan vast zitten. In dit deel gaat het dus weer ietsje meer over de liefde al speelt de politiek ook hier nog steeds de hoofdrol. De politiek wordt wel steeds een beetje ingewikkelder dus voor de zeer jonge lezer zou dat nog wel eens lastig kunnen zijn. De auteur wist me constant te verassen door onverwachte plot wendingen. Heel knap gedaan. Ook verhaallijn van de rebellen wordt spannender maar kan ook eng zijn voor de jonge lezer. Er is een scene aan het einde waarbij ik even moest slikken. Vrij radicaal. Dit even terzijde. Je leert America, Maxon en Aspen steeds een beetje beter kennen en daardoor leef je erg met ze mee. Je weet dat America moet kiezen en op een gegeven moment is het wel duidelijk wie bij wie hoort maar ze zijn allemaal zo sympathiek dat je blij bent niet in haar schoenen te staan. Ook de overgebleven kandidaten leer je kennen. Doordat je op een gegeven moment weet waarom ze meedoen vindt je ze ook sympathieker. Al blijft America de favoriet natuurlijk. Er gebeurt een hoop in dit boek. Veel verhaal lijnen. Het zit zeer goed in elkaar en aan het einde valt het bijna als een puzzel in elkaar. Ik zeg bijna omdat ik vind dat het einde is afgeraffeld. Ze schrijft zeer gedetailleerd maar hier laat ze het uit haar handen vallen. Alsof ze er ineens klaar mee is. De slot scene is nogal heftig en dat heeft ze niet uitgediept waardoor je een beetje een katerig gevoel overhoudt. Heel erg jammer. Ineens is het dus afgelopen terwijl je er voor je gevoel nog midden in zit. Beetje vreemd. Maar dat neemt niet weg dat het een geweldige serie is. Heel toegankelijk en een beetje leerzaam. Een Young Adult met diepgang. Ga deze serie aanschaffen of lezen want je zult genieten!

Tot mijn grote geluk ontdekte ik dat dat er nog 2 boeken zijn die betrekking hebben op America. Namelijk De prins en de lijfwacht, die gaan over het leven van Maxon en Aspen (Yeahhh!) en de Prinses (moet nog gepubliceerd worden). Kortom helemaal afgelopen is het niet want ik ben nu bezig in ‘De prins en de lijfwacht’. Ik laat je snel weten wat ik hiervan vind. 

♥ Mijn rating // 8

‘De One’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!   ♥ Paperback // € 15 ♥ Ebook // € 9,99

Deze auteur schreef ook:

Selection-Trilogie 1 // De Selectie 

Selection-Trilogie 2 // De Elite 

Selection-Serie // De prins en de lijfwacht

Selection-Serie // De Prinses

Liefs,

Daantje

4 gedachtes over “Recensie: ‘De One / Selection-Trilogie 3’ – Kiera Cass

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: