Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Helaas heb ik de hele Selection-Trilogie al uitgelezen. Wat ontzettend jammer want ik had nog wel meer willen lezen. Wat een leuke serie. Maar wat schetst mijn verbazing wanneer ik surf over het internet? Inderdaad… Kiera Cass heeft een nieuw boek geschreven wat betrekking heeft op de Selection-Trilogie! ‘De Prins en de Lijfwacht’. Ik kon niet wachten. Ik ben direct begonnen met lezen toen ik hem op de deurmat vond. 

FullSizeRender-5-1

Oorspronkelijke titel:
The Prince and The Guard | Uitgever: Van Goor | Categorie: young adult | Aantal pagina’s: 175 | Jaar: maart 2015 | ISBN: 9789000343669

‘De Prins en de Lijfwacht’

Selection-Serie 

Kiera Cass

In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil. Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.

Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht beschrijft Aspens tot nu toe nog onbekende leven binnen de paleismuren.

FullSizeRender-6-2

In ‘De Prins en de lijfwacht’ krijgen we een kijkje in de levens van de twee belangrijkste personen in het leven van America ten tijde van De Selectie. Vanaf de week voordat de Selectie begint tot aan de eerste dag van de competitie maken we mee hoe Prins Maxon daarmee omgaat. Lijfwacht Aspen, en ex-vriendje van America maken we mee vanaf het moment dat hij in het paleis komt te wonen en te werken. Beide heren strijden om hetzelfde… namelijk haar hart en beide heren gaan daar verschillend mee om. Wie gaat zijn doel behalen en hoe?

IMG_4607-6

Wat was ik blij dat ik nog een boek vond wat in het teken stond van de Selection-Trilogie. Helaas is het niet zo’n dik boek. Mede door de prettige schrijfstijl van Kiera Cass was ik er zo doorheen. Helaas moet ik bekennen dat het me eigenlijk tegen viel. Waarom? Nou, allereerst wordt je op het verkeerde been gezet door de achterkant. Daar staat dat Prins Maxon een andere liefde heeft voor dat hij America leerde kennen. Ik was dus retenieuwgierig maar dat was niet nodig geweest. Want het ging nergens over. Daarnaast had ik toch wel iets meer verwacht van het verhaal van Prins Maxon. Zijn verhaal is niet veel anders dan het verhaal wat in het eerste deel wordt verteld. Wel ontdek je dat hij direct een sympathieke vent is en dat hij goede bedoelingen heeft maar er is werkelijk niets nieuws verteld. Zo jammer. Hier had de auteur iets meer haar best moeten doen. Daar in tegen Aspen… tja das dan weer een ander verhaal. Je krijgt mee hoe hij om moet gaan met alles wat er in het leven van zijn vriendin America gebeurt. De twijfels, de angsten, de rebellen. Dit is al een stuk beter uitgediept en ook voor hem ontwikkel je direct sympathie maar ook hier ben ik weer niet van mijn stoel geblazen (of eigenlijk bank). Ik moet dus eerlijk bekennen dat ondanks dat ik het leuk vind dat je weet wat er in hun hoofd omgaat, hoe zij dingen bekijken, beleven en voelen, ik het toch wel een beetje een gemiste kans vind. Kiera Cass had het echt beter kunnen uitdiepen. Je bent vrij weinig wijzer geworden en om eerlijk te zijn hoef je dit boekje niet aan te schaffen voor het verhaal van de twee heren. Wat dan de kers op de taart is, is het bonusmateriaal. Dat is echt leuk bedacht. Het bevat een aantal dingen, waaronder een interview met de schrijfster, de familiestamboom van Aspen en Maxon en de afspeellijst. Ja, dat is leuk gevonden. Maar eerlijk? Tja, voor de diehard fan is het leuk om te hebben maar voor mezelf…. mwahhh ik had het kunnen missen.  

♥ Mijn rating // 6,5

‘De Prins en de Lijfwacht’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 12,99

♥ Ebook // € 7,99

Deze auteur schreef ook:

Selection-Trilogie 1 // De Selectie 

Selection-Trilogie 2 // De Elite 

♥ Selection-Trilogie 3 // De One

Selection-Serie // De Prinses

Liefs,

Daantje

8 gedachtes over “Recensie: ‘De Prins en de Lijfwacht / Selection-Serie’ – Kiera Cass

 1. Sanne schreef:

  Er komt ook nog een ander deel in oktober zag ik net! De koningin en de favoriet

  Like

  1. Owww… wat gaaf. Dat wist ik niet. Ga gelijk even kijken op bol.com. Misschien kan ik hem al reserveren 🙂

   Like

 2. lisa schreef:

  wat is de volgorde van deze serie

  Like

  1. ‘De prinses’ en ‘De koningin en de favoriet’ komen hierna. Veel leesplezier

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: