Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Champagne in Chateau Marmont’ is Lauren Weisberger haar vierde boek. Ze is bekend geworden met ‘De duivel draagt Prada’. Volgens mij is er werkelijk niemand dit dit boek niet kent. Een mega hit en verfilmd. De boeken van haar lijken behoorlijk op elkaar en de vraag is dan altijd of dit vierde boek het eerste succes gaat evenaarden? Zal het haar lukken? 


FullSizeRender-1
Oorspronkelijk titel: Last Night At Chateau Marmont | Uitgever: De Boekerij B.V.| categorie: chicklit | aantal pagina’s: 364 | jaar: 2010 | ISBN: 9789022561409

‘Champagne in Chateau Marmont’  

Lauren Weisberger

Brooke en Julian hebben het prima samen in New York. Zij heeft twee banen, waarvan ze kunnen rondkomen en hij timmert aan de weg als muzikant. Maar als Julian na een tv-optreden door een groot platenlabel wordt benaderd neemt hun leven een radicale wending.

Al snel bevinden ze zich in een compleet nieuwe wereld: dinertjes in de duurste restaurants, te gast bij de meest exclusieve feesten, op en neer reizen naar de hipste clubs van LA en overnachtingen in het ultieme celebrity-hotel Château Marmont.

Maar Julians roem leidt er ook toe dat zij slachtoffer worden van meedogenloze paparazzi. Is hun relatie sterk genoeg om alle bizarre roddels en bemoeienissen te overleven? Brooke wordt gedwongen om te kiezen: vluchten of vechten…

FullSizeRender 2-1

Brooke is een vlotte, hardwerkende jonge meid die samen woont met haar man Julian in Manhattan. Zij heeft twee banen zodat haar man Julian zijn droom kan proberen te verwezenlijken. Hij is namelijk muzikant en werkt keihard om bekend te worden met zijn band. Dan krijgt hij opeens een platencontract aangeboden en alles wat vroeger zo heerlijk voorspelbaar was is dat opeens niet meer. Maar Julian gaat als een speer en in no-time zit hij alleen nog maar in Los Angeles. Brook wil zoveel mogelijk bij haar man zijn waardoor ze vaak niet kan werken en ze haar mooie baan laat versloffen. Alles wordt anders ondanks dat Julian haar beloofd had dat dat niet zou gebeuren. Als je beroemd bent sta je ook in de bladen en die publiceren allerlei vage verhalen en Julian komt steeds minder vaak thuis. Brooke begint aan hun relatie te twijfelen… is er een toekomst voor hun of toch niet?

IMG_4547-3

Dit is het vierde boek van Weisberger en na ‘Gossip en Gucci’ (G&G) had ik de hoop een beetje opgegeven dat dit nog een leuk verhaal zou worden. G&G vond ik namelijk niet zo denderend. Gelukkig kan ik melden dat dit zeker een beter boek is. ‘De wraak van Prada’ zal ze misschien nooit meer halen en dit is geen hoogstaande literatuur maar zeker een stuk beter dan ‘G&G’. Het verhaal zit beter in elkaar en gaat wat dieper en is iets geloofwaardiger dan ‘G&G’. Het leest als een trein. Ik kon en wilde het graag uitlezen omdat ik toch stiekem wel benieuwd was hoe het zou aflopen. In dit boek zit weer, net zoals al haar andere boeken, veel glitter en glamour. Tenslotte is ze daar bekend mee geworden dus op deze weg gaat ze lekker door, zo ook dus in dit boek. Ze neemt je mee in de showbizzwereld die leuk beschreven is maar ook laat ze de andere kant zien van de successtory… de pers, de roddels, ellende etc. De twijfels die Brook heeft worden lekker uitgediept en goed beschreven. De personages zijn leuk en eigenlijk wil je alleen maar dat het goed tussen ze gaat komen. Een lekker vlot geschreven chicklit. Een stuk beter dan haar voorgaande G&G. Zeker een heerlijk boek voor op een zonnig terras of op de bank. Zalig leesvoer. Kortom ga hem halen of downloaden.

Mijn rating // 7,5

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 10,00

♥ Ebook // € 5,43

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Chicklit // De wraak van Prada

♥ Chicklit // De duivel draagt Prada

♥ Chicklit // Gossip & Gucci

♥ Chicklit // Chanel Chic

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: