Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Na ‘Blauw water’ van Simone van der Vlugt te hebben gelezen wilde ik graag wat meer van haar lezen. Gelukkig heb ik zowat een bibliotheek aan boeken dus vond ik al snel wat ik zocht. Nog een boek van haar namelijk ‘Schaduwzuster’. Ik was erg benieuwd aangezien ik ‘Blauw water’ ietwat tegen vond vallen. Zou deze beter zijn?  

FullSizeRender-3

Uitgever: Ambo/Anthos | Categorie: thriller| Pagina’s: 340 | Jaar: februari 2007 | ISBN: 9789041411679

‘Schaduwzuster’  

Simone van der Vlugt

Marjolein is een betrokken, bevlogen docente op een zwarte middelbare school in Rotterdam. Ondanks het begrip en inlevingsvermogen dat ze altijd toont voor haar leerlingen, maakt ze op een dag ook de andere kant van het onderwijs mee; ze wordt tijdens de les bedreigd door een van haar leerlingen. Vanaf dat moment verandert haar leven totaal. Ze komt tussen twee vuren te staan, met aan de ene kant de loyaliteit die ze voelt naar de school toe, en aan de andere kant haar angst voor de bedreigingen die door blijven gaan. Maar wie heeft het nu precies op haar gemunt, en tot hoever wil diegene gaan?

FullSizeRender 2-1

Marjolein is getrouwd met Raoul en samen hebben ze een dochter ‘Valerie’. Ze is docente Nederlands aan het Rotterdams College, een zwarte middelbare school. Zomaar op een dag wordt ze in de les door Bilal Assrouti, een negentienjarige scholier, met een mes bedreigd. Maar daar blijft het niet bij. Er volgen nog meer nare incidenten. Het gaat van kwaad tot erger. Wanneer Marjolein wordt vermoord verdenkt iedereen Bilal. Want die bedreigde haar toch al? Toch? Of is er iets anders aan de hand? Moeten we het dichter bij haar in de buurt zoeken? 

FullSizeRender 3-2

Toen ik in ‘Schaduwzuster’ begon was ik een beetje bang om teleurgesteld te worden aangezien ik ‘Blauw water’ niet geweldig vond. Maar ik had me zorgen om niets gemaakt want het is een heerlijk boek. Het verhaal is spannend (niet dat je in de broek poept van angst) maar net spannend genoeg om wel degelijk het einde van het boek te halen. Het verhaal  wordt vanuit twee perspectieven verteld. Een vanuit de hoofdpersoon Marjolein en de ander is haar tweelingzus Marlieke. Wel spelen ze af op verschillende tijdstippen. Persoonlijk vind ik dat geen probleem. Zo leer je de hoofdpersonen goed kennen en weet je direct wat er er speelt (althans dat denk je dus). Simone schrijft dit verhaal weer lekker vlot en lekker pittig. Er zijn behoorlijk wat bijpersonages die verdacht zijn. Deze bijpersonages worden licht aangestipt maar gaan niet al te diep. Anders zou je door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Te veel verdachten. Kortom het is een spannend boek tot de laatste pagina, leest vlot en de ontknoping is toch net effe anders dan je had gedacht. Goed plot. Ga deze ‘golden oldie’ lekker lezen. Hij is het waard.     

Mijn rating // 7,5

‘Schaduwzuster is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 12,50

♥ Ebook // € 9,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Thriller // Vraag niet waarom

♥ Thriller // Blauw water

♥ Thriller // In mijn dromen

♥ Thriller // Op klaarlichte dag

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: