Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Fashion Babylon’ is het derde boek van de Babylon serie. De serie waarvan het eerste boek ‘Hotel Babylon’ heel wat stof deed opwaaien over het hotel wezen. Dit boek is een vergelijkbaar boek maar dan over het reilen en zeilen in de Fashion wereld. Hier had ik hoge verwachtingen van want wie vind de Modewereld nou niet interessant?

FullSizeRender 3-2

Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers BV | Categorie: non-fictie | Aantal pagina’s: 299 | Jaar: januari 2007 | ISBN: 9789022992845

‘Fashion Babylon’  

Imogen Edwards-Jones & Anonymus

Wat is mode? Wat is in de mode? Wie beslist wat ‘in’ is? Waarom dragen we het ene jaar groen en het volgende jaar blauw? Waarom kost dat ene zwarte jurkje drieduizend euro en het andere dertig? Wordt er echt zoveel drugs gebruikt en champagne gedronken? Wat maakt een supermodel super? En hoe wordt een ontwerper ‘too hot to touch’? Wie verdient wat? Wie bezit wie? Wie haat wie? Wie heeft de macht in de modewereld? 

FullSizeRender 2-1

Fashion Babylon laat zien wat er zich achter de schermen van de modewereld afspeelt. Je volgt zes maanden uit het leven van een succesvolle ontwerper: van de dag na de show op London Fashion Week tot de presentatie van de nieuwe collectie. Je ziet hoe een nieuwe collectie tot stand komt. Wat zijn inspiratiebronnen? Wanneer komt een ontwerp in de show? Hoe komt het van de catwalk in de winkel en op de covers van tijdschriften? Eindelijk een boek dat de waarheid onthult over een van de meest internationale, winstgevende en gesloten industrieën ter wereld. Na het lezen van dit boek zul je nooit meer op dezelfde manier een boetiek binnengaan of een modeblad lezen. 

FullSizeRender-3

Wederom heb ik weer genoten van dit boek. Wie houdt er nou niet van allerlei dirty stuff over een wereld die zo dichtbij is maar ook zo ver bij ons vandaan? Ik had hoge verwachtingen van dit boek en die worden een beetje waargemaakt. Er staan een hoop dingen in die ik niet wist. Bijvoorbeeld een bloes kopen van een ander merk en daar dan je eigen merk in zetten (alhoewel dat eigenlijk niet echt een geheim is) en die de runway op sturen als je eigen ontwerp. Serieus??? Yep, het schijnt te gebeuren! Het kopiëren van elkaar kleding door elkaar spullen te kopen in een winkel etc. etc. Ook dat gebeurt gewoon. Zalig toch? En wij maar denken dat we een Dior hebben gekocht terwijl het stiekem een Chanelletje is ;-)) Bizar. Dit is natuurlijk heerlijk om te lezen maar ik had eigenlijk nog wel meer dirt gewild!! Dit boek is net als alle andere weer vlot geschreven en door de niet al te lange hoofdstukken is het makkelijk te volgen. Het leest als een trein. Laten we eerlijk zijn het is bepaald geen hoge literatuur maar wel heel interessant om te lezen. Voor alle duidelijkheid het verhaal is fictief maar sommige gebeurtenissen zijn echt. Er wordt weer lekker met echte namen van modellen, ontwerpers, merken en anekdotes gegooid en dat is altijd leuk. Fashion Babylon laat je even in de keuken kijken van een keiharde, meedogenloze wereld vol glitter, glamour, drank, drugs, concurrentie, stress, jaloezie en venijn. Houdt je van deze wereld dan zou ik hem zeker lezen. Zalig leesvoer!

♥ Mijn rating // 7

‘Fashion Babylon’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar niet alle boeken zullen nog nieuw verkrijgbaar zijn. Kijk eens bij de slegte.be of boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 8,50

♥ Ebook // n.v.t.

Deze auteur schreef de Babylon serie:

♥ Deel 1 // Hotel Babylon (2004)

♥ Deel 2 // Air Babylon (2005)

♥ Deel 3 // Fashion Babylon (2006)

♥ Deel 4 // Beach Babylon (2007)

♥ Deel 5 // Pop Babylon (2008)

♥ Deel 6 // Wedding Babylon (2009)

♥ Deel 7 // Hospital Babylon (2011)

♥ Deel 8 // Restaurant Babylon (2012)

Maar schreef ook o.a. ook :

♥ Boek // The Taming of Eagles: Exploring the New Russia (1993) 

♥ Boek // My Canapé Hell (2000)

♥ Boek // Big Night Out (2002)

♥ Boek // Shagpile (2002)

♥ Boek // The Wendy House (2003)

♥ Boek // Tuscany for Beginners (2004)

♥ Boek // Ladies’ Night (2005)

♥ Boek // The Stork Club (2006)

♥ Boek // In Bed With… (2009)

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: