Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Ik hou van London’ is het vijfde boek uit de reeks ‘Ik hou van…’ van de schrijfster Lindsey Kelk. Heerlijke boeken keer op keer. Ik wil ze allemaal hebben van deze auteur. Ik kon dan ook niet wachten tot ik dit boek binnen had en kon beginnen met lezen. Dit boek moest ook gewoon geweldig zijn… toch? 

FullSizeRender 3-2

Oorspronkelijke titel: I Heart London | Uitgever: Van Holkema & Warendorf | Categorie: chicklit | aantal pagina’s: 350 | jaar: juli 2012 | ISBN: 9789000311118 

‘Ik hou van LONDON’  

Lindsey Kelk 

Na een roerige start in New York, heeft Angela Clark haar zaakjes eindelijk goed voor elkaar. Ze heeft vergevorderde plannen voor een eigen tijdschrift, ze is ten huwelijk gevraagd door haar Amerikaanse vriendje Alex, en sinds ze de jackpot won in Las Vegas heeft ze een beduidend warmere band met haar creditcardmaatschappij.
Er is nog maar één obstakel dat Angela ervan weerhoudt al haar dromen waar te maken: haar moeder. Voor Angela goed en wel kan beginnen met het plannen van haar bruiloft, zet Annette Clark een briljant staaltje emotionele chantage in om Angela zover te krijgen haar verloofde eindelijk eens behoorlijk te komen voorstellen. En een bezoekje aan London betekend niet alleen een weerzien met haar vriendin Louisa, maar ook met haar afschuwelijke ex Mark… Kan Angela zich nog redden in haar oude leventje?

FullSizeRender 2-2Na heel wat omzwervingen in de wereld gaat Angela (ik-personage) terug naar haar roots namelijk London. Angela heeft veel geld gewonnen in Las Vegas en heeft besloten dit goed te gebruiken. Ze begint met haar beste vriendin Jenny in New York een nieuw tijdschrift. Daarnaast is Angela ook ten huwelijk gevraagd door haar vriend. Het liefst trouwt ze in New York maar haar moeder denkt daat heel anders over. Ze moet naar huis komen… naar London zodat ze daar kan trouwen. Ook loopt haar visum af zodat ze sowieso terug moet. Wanneer haar baas ontdekt dat ze naar London gaat krijgt Angela een aantrekkelijk voorstel. Ze mag namelijk proberen om hun nieuwe glossy in London te verkopen. Haar verloofde en beste vriendin gaan met haar mee… maar komt wel wel goed met een hysterisch moeder, een zwangere vriendin en een ex?

FullSizeRender-3

‘Ik hou van London’ is het vijfde boek wat ik heb gelezen van Lindsey Kelk. De boeken van deze auteur zijn een mega hit. En ik kon niet wachten om dit boek te lezen. Eerlijk is eerlijk, na boek vijf vraag je je werkelijk af wat een auteur nog kan verzinnen rondom het personage Angela. Helaas bleek het antwoord op mijn vraag ‘Niet veel’ te zijn. Want het verhaal is flinterdun. Ik vind het één van de minste boeken. De schrijfstijl is net zo prettig als anders. De personages zijn nog net zo leuk als de andere boeken maar het verhaal is echt te vergezocht. Het lijkt er een beetje op of ze verplicht was nog een boek te schrijven en zelf ook geen idee had waar ze het nu nog over kon hebben. De bruiloft, een ex en een tijdschrift wat op poten moet worden gezet, hadden veel beter uitgediept kunnen worden. Nee helaas, zo leuk als de eerste waren is dit boek niet geworden. Het is echt een beetje een teleurstelling. De humor is wel leuk en ook de tips/angela’s adressen zijn fijn, maar het verhaal is echt veel te ver gezocht. Echt zeer onrealistisch. Er worden drama’s van dingen gemaakt die eigenlijk geen drama zijn. Overdreven reacties van mensen waar je echt je vraagtekens bij zet. Dat hele gedoe om die ex… mehhh… slap. Heel slap. Op zich is het leuk om te lezen als je de voorgaande boeken niet kent maar als je ze wel kent weet je wat ik bedoel. Zelfs de omschrijvingen van het land of de stad vond ik minder. En dat is nou juist waar zij zo goed in is. Kortom best vermakelijk maar erg jammer als je de eerdere boeken kent. 

Mijn rating // 6,0

‘Ik hou van LONDON‘ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 20,98

♥ Ebook // € 13,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Chicklit // Ik hou van New York

♥ Chicklit // Ik hou van Hollywood

♥ Chicklit // Ik hou van Parijs

♥ Chicklit // Ik hou van Las Vegas

♥ Chicklit // Ik hou nog steeds van… New York

♥ Chicklit // Rachels mislukte masterplan

♥ Chicklit // Tess valt door de mand

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: