Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Chanel chic’ van Lauren Weisberger had ik nog in de kast staan. Hoog tijd om hem eens te gaan lezen. Is deze net zo leuk als de ‘Duivel draagt Prada’ of toch niet?

IMG_4557-3
Oorspronkelijk titel: Chasing Harry Winston | Uitgever: De Boekerij B.V. | Categorie: chicklit | Pagina’s: 367 | Jaar: november 2009 | ISBN: 9789022549902

‘Chanel  Chic’  

Lauren Weisberger

Emmy, Leigh en Adriana, New Yorkers in hart en nieren, zijn al meer dan tien jaar beste vriendinnen. Nu staan ze op een keerpunt in hun leven. Emmy is vlak voor ze zou gaan trouwen gedumpt door haar verloofde en ze stort zich met overgave op haar werk: het opzetten ven restaurants voor een hippe horeca keten. Leigh, redacteur bij een toonaangevende uitgeverij heeft een vriend die iedereen wel zou willen, maar door haar razend drukke baan dreigt hun relatie spaak te lopen.  Adriana is de beeldschone dochter van een supermodel en een rijke zakenman. Dates te over, maar er is niemand aan wie ze zich wil binden. Haar moeder hamert erop dat schoonheid niet eeuwig duurt en dat het hoog tijd wordt voor een echtgenoot. Op een avond sluiten Emmy en Adriana een pact: ze zullen datgene veranderen in hun leven wat hun het meest dwarszit. Leigh houdt zich afzijdig, maar al snel blijkt dat er voor haar het meest op het spel staat.  

FullSizeRender-2

Chanel en champagne brengen je tot in de kern van een luxewereldje, waar zelfs de beste vriendschappen tot op het uiterste worden getest. Op een avond in Soho House, een van de populairste en exclusiefste clubs in New York, sluiten drie vriendinnen, Emmy, Leigh en Adriana, een pact: ze zullen elk datgene gaan veranderen in hun leven wat hun het meest dwarszit.

FullSizeRender 2-1

‘Chanel Chic’ is geschreven door Lauren Weisberger. De auteur van ‘De duivel draagt Prada’.  Een megasucces. Vandaar dat ik een aantal boeken van haar heb gelezen. Zo ook dit boek. De schrijfstijl van Weisberger is prettig. Dit keer geschreven uit de derde persoon in plaats van de ik-vorm. De hoofdstukken zijn lang en elk personage wordt verteld door een hoofdpersoon. Verder lekker vlot met af en toe wat humor al lag ik ook weer niet in een dubbele axel. Helaas was ook een voorspelbaar en niet heel diepgaand. Daardoor heb je het dus zo uit. Het verhaal daarentegen is wel grappig. Drie dertigers die hun leven bekijken en de heleboel omgooien. Een kijkje in de luxelevens van de rich en famous. Ook in dit boek weer veel glitter en glamour, carriere-  en liefdesproblemen. Kortom redelijk vermakelijk. Ik zou hem niet kopen maar een keer lenen van een vriendin of bieb is natuurlijk ook een optie. 

Mijn rating // 7

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 10,00

♥ Ebook // € 7,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Chicklit // De wraak van Prada

♥ Chicklit // De duivel draagt Prada

♥ Chicklit // Gossip & Gucci

♥ Chicklit // Champagne in Chateau Marmont

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: