Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Beach Babylon’ is het vierde boek van de Babylon serie. De serie waarvan het eerste boek ‘Hotel Babylon’ heel wat stof deed opwaaien over het (foute) hotel wezen. Dit boek zal niet zo’n heftig effect hebben gehad als het eerste maar het blijft leuk om allerlei details te horen te krijgen die eigenlijk niet voor de tourist zijn oren zijn. Yummie, yummie! 

FullSizeRender-3

Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers BV | Categorie: non-fictie | Pagina’s: 283 | Jaar: januari 2008 | ISBN: 9789022993804

‘Beach Babylon’  

Imogen Edwards-Jones & Anonymus

Hoe voelt het om te werken in een van de mooiste tropische vakantieparadijzen, omgeven door witte zandstranden en een azuurblauwe zee? Waar haal je de energie vandaan om te glimlachen, te glimlachen en te blijven glimlachen als de gasten de rijkste en meest veeleisende mensen ter wereld zijn?


Beach Babylon neemt je mee op reis naar een tropisch zes sterren vakantieparadijs. Hebben alle verhalen die zich achter de schermen afspelen een happy end? Wat verwachten de rijkste mensen ter wereld van roomservice tijdens hun weekend in het paradijs? Wat doet de surfinstructeur in zijn vrije tijd om niet gek te worden?


In de traditie van haar eerdere Babylon-boeken onderzoekt Imogen Edwards-Jones de rivaliteit en allianties tussen de personeelsleden van een resort, waar het vervullen van alle wensen van de gasten de gewoonste zaak van de wereld is. Met een cast van miljonairs, prostituees en celebrity’s is Beach Babylon een reis door een wereld van extreme luxe, waar overvloed niet altijd genoeg is…

FullSizeRender 2-2

In ‘Beach Babylon’ krijg je een kijkje in de wereld van een zes sterren tropisch vakantieparadijs. Je volgt een week lang een manager die daar werkt. Deze manager werkt al 20 in dit resort en maakt de gekste dingen mee. De resort gasten schamen zich nergens voor en vreten van alles uit. Of verwachten dat alles voor ze wordt gedaan of opgelost. De verhalen handelen over de rijke gasten en hun wensen, de extreme luxe, de rivaliteit en allianties tussen de personeelsleden van het oord. De gebeurtenissen zijn waar gebeurt maar het hotel waar het zich afspeelt is gefictionaliseerd. Na het lezen van dit boek zul je nooit meer op dezelfde manier een resort binnen stappen of brutaal tegen een medewerker zijn.

FullSizeRender 3-2

Ik vond ‘Fashion babylon’ al een leuk boek maar dit is helemaal geweldig. Dit deel gaat dus over het leven op een resort. Een heel erg luxe tropisch vakantieparadijs (onbetaalbaar voor de leek, zeg maar). Ik zou er zo heen willen. Alleen, nu ik dit boek heb gelezen, zou ik me gedragen als een non! Echt ik heb genoten van de verhalen. De veel te rijke resortgasten hebben werkelijk geen idee waar de service op houdt en gaan maar door met de meest bizarre verzoeken. Ze schamen zich echt nergens voor. Maar het personeel kan er ook wat van. Heerlijk zo’n boek die geheimen met je deelt. Wie houdt er nou niet van allerlei dirty stuff. Ik ben weer een hoop wijzer geworden. Wat ik van deze serie heb geleerd is dat je te allen tijde het personeel met respect moet behandelen. Want of je nou in een vliegtuig zit of in een hotel, als je ze rot behandeld kan het zomaar zijn dat ze je terug pakken. Waar ik ze overigens geen ongelijk in kan geven. Alle boeken van deze schrijfster zijn vlot geschreven en hebben een prettige verhaallijn. Zeer interessant. Ook dit boek leest als een trein. Wederom geen hoge literatuur maar blijft wel net effe wat langer hangen dan een ander simpel romannetje. Beach Babylon laat je even in de keuken kijken van een bijzondere wereld waarin hard word gewerkt, maar ook vol glitter, glamour, drank, stress en veel te rijke mensen met vreemde verzoeken. Houdt je van deze wereld dan zou ik hem zeker lezen. Zalig leesvoer!

♥ Mijn rating // 7,5

‘Beach Babylon’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Niet alle boeken zullen nog nieuw verkrijgbaar zijn. Kijk eens bij de slegte.be of boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 21,96

♥ Ebook // n.v.t.

Deze auteur schreef de Babylon serie:

♥ Deel 1 // Hotel Babylon (2004)

♥ Deel 2 // Air Babylon (2005)

♥ Deel 3 // Fashion Babylon (2006)

♥ Deel 4 // Beach Babylon (2007)

♥ Deel 5 // Pop Babylon (2008)

♥ Deel 6 // Wedding Babylon (2009)

♥ Deel 7 // Hospital Babylon (2011)

♥ Deel 8 // Restaurant Babylon (2012)

Maar schreef ook o.a. ook :

♥ Boek // Ladies’ Night (2005)

♥ Boek // The Stork Club (2006)

♥ Boek // In Bed With… (2009)

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: