Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Wat heb ik gedaan’ is het tweede boek wat ik lees van de auteur Amanda Prowse. Het eerste boek ‘Een beetje liefde’ vond ik prachtig. Niet zo gek dat het een bestseller is geworden. Maar dan dit boek. Zou dit ook zo’n prachtig verhaal zijn? 

FullSizeRender-7-3

Oorspronkelijke titel: What have I done? | Uitgever: Aerial | Categorie: roman | Aantal pagina’s: 368 | Verschijningsjaar: november 2014 | ISBN: 978940260015-5

‘Wat heb ik gedaan’

Amanda Prowse

Kathryn Brooker lijkt het prototype van de ideale echtgenote en moeder. Als je door het keukenraam naar binnen kijkt, naar de vier mensen aan tafel, zie je een gelukkig, zorgeloos gezin zitten. Je zou Kathryn benijden om haar perfecte leven.

Maar algauw blijkt alles volkomen anders te zijn. Kathryn zit gevangen in een nachtmerrie. En ze staat op het punt iets te doen om daar verandering in te brengen

FullSizeRender-6-2

Kathryn is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze is gek op haar kinderen en op lezen. Zo op het eerste gezicht ziet het er van buitenaf uit als het perfecte gezin. De man des huizes werkt hard om zijn gezin alles te geven. Kathryn heeft haar carriere aan de wilgen gehangen om voor haar gezin te zorgen. En beide kinderen doen het geweldig op school. Perfect zou je zeggen. Tot je wat verder en beter kijkt. Wat blijkt? Kathryn ziet er helemaal niet zo gelukkig uit. Al kan ze die schijn zeer goed ophouden voor haar en de kinderen. Daarnaast heeft ze ook geen keus. Kathryn leeft in een hel en al een hele tijd. Tot er op een dag iets gebeurt en ze het heft in eigen handen neemt. En dan begint het pas echt. Leven met alle ups en downs erbij.

FullSizeRender-5-1

Dit is het tweede boek van Amanda Prowse wat ik heb gelezen. Het eerste boek ‘Een beetje liefde’ was al heerlijk. Heerlijk omdat Prowse je vanaf de eerste pagina het verhaal in trekt. Prowse een geweldige fantasie en schrijfstijl heeft. Prowse mooie personages kan neerzetten met de daarbij behorende emoties. En omdat Prowse als geen ander een omgeving kan beschrijven. Dit maakt haar tot een van mijn favoriete auteurs van dit moment. Dan het verhaal. Het verhaal is een pittige en totaal anders dan ik gewend ben. Zeer origineel zelfs. Ze beschrijft het leven van een vrouw die gevangen zit in een huwelijk From hellllll. En dan bedoel ik ook echt de hel. Hoe is het mogelijk dat Prowse dit weet te beschrijven. De rillingen lopen over je rug. Maar ook bewondering voor de hoofdpersoon die er alles aan doet om haar kinderen te beschermen. Ook dit verhaal heeft weer een thema waar je u tegen zegt. En waar ik grote bewondering voor heb. Zonder belerend te zijn geeft ze je inzichten. Zeer goed gedaan. Je leeft mee met de hoofdpersoon die er alles aan doet om te overleven. Zowel in het eerste deel van haar leven en in het tweede deel van haar leven. Respect. Het boek leest zeer makkelijk en ondanks dat ik hier en daar even achter mijn oor moest krabben, leest het als een trein. Er zit van alles in. Vriendschap, liefde, humor en emotie. Al voert emotie de boventoon. Het boek is opgedeeld in haar leven voor een bepaalde gebeurtenis en erna. Wat betekend dat je dus constant van tijden veranderd. Persoonlijk vond ik dat niet storend. Het was overduidelijk in welke tijd je las, doordat dat werd aangegeven. Daarnaast bereikt ze daar een bepaalde spanning mee. Wat natuurlijk erg leuk voor het verhaal is. Het is een prachtig verhaal. Een roman maar wel een hele bijzonder. Nadat ik het uit had heb ik nog vaak aan de hoofdrolspeelster gedacht. Ja het is fictie maar allemachtig wat heeft dit fictieve persoon veel meegemaakt. Slik. Kortom voor mij is dit weer een zeer geslaagde Amanda Prowse. Ik hoop nog heeeeeel veel van haar te lezen. Gelukkig heb ik nog een titel van haar liggen ‘Poppy Day’. Ik kan niet wachten.

♥ Mijn rating // 8,5

‘Wat heb ik gedaan’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 17,99

♥ Ebook // € 9,99

Dit boek heb ik ter recensie mogen ontvangen van Aerial Media Company B.V. Dank jullie wel!

Deze auteur schreef ook:

♥ Roman // Een beetje liefde

♥ Roman // Haar naam is Poppy Day

♥ Roman // Clovers kind

♥ Roman // Verhaal van een moeder

Liefs,

Daantje

5 gedachtes over “Recensie: ‘Wat heb ik gedaan?’ – Amanda Prowse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: