Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Het enige echte eerlijke mannenopvoedboekje’ heb ik voor de tweede keer gelezen. Waarom? Lees maar snel verder. 

FullSizeRender-3

Uitgever: BBNC Uitgevers | Categorie: humor, psycholgie | Aantal pagina’s: 160 | Jaar: juli 2013 | ISBN: 9789045314945

‘Het enige echte eerlijke mannenopvoedboekje’

Jan Dijkgraaf

Het Enige Echte Eerlijke Mannenopvoedboekje is bestemd voor vrouwen. En geschreven door een man. In feite: door een verrader. Want auteur Jan Dijkgraaf legt in dit boek haarfijn aan vrouwen uit hoe zij hun man moeten opvoeden. Hoe ze ervoor kunnen zorgen dat hun man als was in hun handen wordt. 

Of het nu gaat over klussen in en om het huis, geld, familiezaken, shoppen, ‘goede gesprekken’ (hahahahaha!) of sex – de lezeres van ‘Het Enige Echte Eerlijke Mannenopvoedboekje’ is na het lezen van deze (laten we niet te bescheiden doen) Grote Geluk Gids voortaan in the lead. 

Doen mannen dan straks alles zomaar voor hun vrouw, simpelweg omdat ze gemanipuleerd worden? Nou, eh… Ja dus. Het zijn net kinderen. Er is wel een maar. Je hebt ook slimme mannen. Die vinden het geen enkel probleem om zich te laten manipuleren, maar die verwachten wél een passende beloning. Dat zijn dan weer niet alleen net kinderen, maar ook net honden. Dus het scheermes voor de overbodige beharing gewoon houden, dames!.

FullSizeRender 2-1

Dit boekje is voor vrouwen die hun man graag beter willen leren kennen (lees: beter willen manipuleren ;-). Geintje. Het staat vol met tips en trics om je man te laten doen zoals je eigelijk wil dat hij doet (of zoals je wil dat hij is). Opvoeden noemen ze dat ook wel. 

FullSizeRender 3-2-1

Vorig jaar heb ik dit boekje besteld en gelezen. Niet dat ik dit nodig heb. Mijn man is redelijk duidelijk en wij kunnen het prima samen vinden (wederzijds respect heet dat ook wel). Nee, ik had dit besteld omdat ik altijd gek ben op boeken met humor en als het dan ook nog over het wel en wee van ‘de man’ gaat dan weet ik al bijna zeker dat ik in een deuk ga liggen. Zo ook dus met dit boekje. Afijn vorig jaar dus al een keer gelezen maar gisteren kwam ik het wederom tegen en hop nog een keer gelezen. Ondanks dat ik het al kende moest ik wederom weer grinniken. En ook al is het met humor geschreven Jan slaat de spijker op zijn kop. ‘Als je wil dat je man iets voor je doet doet, moet je hem dat duidelijk vertellen (mannen doen niet aan hinten) ook al is de spontaniteit dan weg, je hebt wel die bos bloemen ontvangen of dat mooie horloge wat je zo graag wilt. Als je wel spontaniteit wil heb je pech of je moet zelf de handen uit de mouwen steken en het dus zelf doen/kopen etc. Het boekje heeft 21 hoofdstukken en heeft onderwerpen als social media, auto, dingen, kleding, relaties, eten, drinken etc. Jan heeft een zeer vlotte en een ‘kort door de bocht’ schrijfstijl. De humor en ietwat ‘populairestijl’ kan zeer waarderen. Al snap ik ook dat mensen er niet van houden. Ik lag in een deuk. Kortom wil je je man beter leren begrijpen dan zou ik dit humor volle boekje zeker aanschaffen.  

♥ Mijn rating // 7,5

‘Het enige echte eerlijke mannenopvoedboekje’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 12,50

♥ Ebook // € 9,99

Deze auteur schreef ook:

♥ Humor, psycholgie // Het enige echte eerlijke kinderopvoedboek 

♥ Humor, psycholgie // Het enige echte eerlijke puberopvoedboek  

♥ Humor, psycholgie // Een webshop is geen carriere

♥ Humor, psycholgie // Hoe manage je je schoonmoeder

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: