Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Rusteloze benen’ is het eerste boek wat ik lees van Claudia Biegel. Eerder schreef zij de  roman  ‘Foute Sarahs’ die ik niet gelezen heb. Is dat terecht of niet?

IMG_2642-1

Uitgever: Aerial Media Company B.V. | Categorie: roman | Aantal pagina’s: 240 | Jaar: maart 2015  | ISBN: 9789402600308

‘Rusteloze benen’

Claudia Biegel

Hoofdpersoon Rosalie is zich niet bewust van de trauma’s die ze overhield aan haar jeugd. Over het algemeen weet ze zich goed staande te houden. Alleen bij stressvolle gebeurtenissen laat haar zorgvuldig opgebouwde pantser scheuren zien. In grote lijnen leidt ze echter een rustig leven met haar man Wim, zoon Patrick en haar vrijwilligerswerk in een nabijgelegen vluchtelingencentrum. Aan die rust komt een einde wanneer de jonge Afrikaanse vluchteling Joseph uitgeprocedeerd raakt en Nederland moet verlaten. Vastbesloten om hem niet in de steek te laten, neemt Rosalie hem in huis.

In deze indrukwekkende roman staat Rosalie symbool voor het getraumatiseerde kind. Opgegroeid met een moeder met psychiatrische problematiek is ze al vanaf jongs af aan speelbal van onmacht en onvoorspelbaarheid. Ze is een KOPP kind (kind van ouder met psychiatrische problemen) en heeft nooit in alle onbevangenheid jong kunnen zijn. Rosalie heeft zich, zoals veel getraumatiseerde kinderen, staande weten te houden door ontkenning en verdringing van de waarheid. 

IMG_2643-2

Nice to know:

Claudia Biegel (Amsterdam, 1957) studeerde culturele antropologie. Als journalist schreef ze onder andere voor Trouw en Plus Woman. Tegenwoordig werkt ze als hoofdredacteur bij een kennis- en adviescentrum en is ze columniste voor Catherine.nl. Ze woont met man en twee kinderen in Amsterdam.

IMG_2644-3

Ik ontving een persbericht van de uitgever betreffende het boek ‘Rusteloze benen’. Nadat ik de samenvatting had gelezen had ik, om eerlijk te zijn, toch wel wat twijfels. Dit was toch niet helemaal mijn genre maar ik vond dat ik ook eens buiten mijn comfortzone moest stappen en eens iets anders moest lezen. Nou dat heb ik geweten. Om te beginnen wil ik aangeven dat dit mijn mening is en iedereen heeft het recht om er anders over te denken. Dit gezegd hebbende moet ik helaas zeggen dat ik zeer, zeer slecht in het verhaal kwam. Het wilde me maar niet lukken om echt geboeid te raken. Het lukte me ook niet om me in het hoofdpersonage te verplaatsen of om er één mee te worden. Misschien dat het te ver van mijn bed was? Geen idee. Het is geen dik boek maar ik heb er ellenlang over gedaan. Daarnaast vond ik de schrijfstijl ook wat verwarrend en wat traag. Het boek wordt niet alleen verteld vanuit de hoofdpersoon maar je krijgt ook een aantal belevenissen mee van haar zoon en haar man. Een beetje verwarrend vond ik dat wel. Ik heb er halverwege het boek nog eens wat recensies op na gelezen maar die zijn allemaal zeer lovend dus ik ging toch wat aan mezelf twijfelen. Ik ben tot de conclusie gekomen dat dit helaas niet tot mij genres behoort. Wel wordt er een bepaalde spanning opgebouwd wat ik prettig vond. Ik heb het uitgelezen maar het is me niet gelukt om me echt in te leven in het karakter. Dat ligt niet zozeer aan het verhaal of de auteur maar aan mij. Het is helaas mijn genre niet.  

♥ Mijn rating // 6

‘Rusteloze benen’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 19,95

♥ Ebook // € 9,99

Dit boek heb ik ter recensie mogen ontvangen van Aerial Media Company B.V. Dank jullie wel!

Deze auteur schreef ook:

♥ Roman // Foute Sarahs 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: