Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik de leuke roman ‘Miss Communicatie’ van feelgood auteur Astrid Harrewijn had gelezen. Dit boek hoort bij een serie van drie. De twee andere delen heten: ‘Miss Match’ en ‘Miss Verstand’. Ik heb inmiddels het tweede deel ‘Miss Match’ alweer weer uit. Lees je mee?

IMG_2708-2

Uitgever: Luitingh-Sijthoff | Categorie: roman | Aantal pagina’s: 228 | Jaar: januari 2013  | ISBN: 9789021807010

‘Miss Match’  

Astrid Harrewijn

Van brokkenpiloot tot zakenvrouw

Twaalf ambachten, dertien ongelukken: dat is Lein. Maar als ze voor zichzelf begint met een afslankproduct wordt dat een groot succes. Ze verhuist naar het hippe Amsterdam-Zuid en raakt bevriend met haar chaotische expatbuurvrouw. En dan is er nog Jonas, Leins assistent en rots in de branding, die maar een ding wil: één kind, samen met zijn vriend Bert. Terwijl Lein de wereld verovert, komt haar bedrijf in gevaar door vals spel. En wat moet Lein met Matthijs: de enorm aantrekkelijke China-dskundige, die niet van zakenvrouwen houdt?   

IMG_2710-3

Dit is het tweede deel uit de ‘Miss’ serie van Astrid Harrewijn. Elk deel gaat over een van de vriendinnen: Didi, Lein of Iris. De drie meiden zijn hartsvriendinnen, dertigers en in dit tweede deel wonen ze inmiddels niet meer samen in het studentenhuis. Miss Match gaat over Lein die nooit zoveel geluk had met haar baantjes tot ze het wonder afslankmiddel krijgt van haar tante. Als tegen prestatie moet zij de katten van haar tante dan overnemen. Vanaf het moment dat Lein Gingibas op de markt brengt is het een daverend succes. Zo een succes dat ze in no-time investeerder heeft. Deze heren willen het bedrijf en een rap tempo nog groter maken zodat ze snel en veel geld kunnen verdienen. Daarnaast proberen ze stiekem Lein haar eigen bedrijf uit te werken. Maar Lein is niet gek en weet dat te voorkomen. Gelukkig krijgt ze veel hulp van persoonlijk assistent en vriend Jonas. Al heeft Jonas zelf ook wat privé problemen met zijn partner Bert die graag een kind wil. Lein daarin tegen heeft mannen afgezworen want daar heeft ze het veel te druk voor. Ze vliegt de hele wereld over. Tot er iets gebeurt wat alles veranderd.   

FullSizeRender-1Nadat ik het eerste boek had gelezen wilde ik ook graag de twee andere delen lezen. Het eerste deel vond ik al erg leuk dus de verwachting was zeer hoog gespannen. Net als voorgaande boek is het weer in de ik-vorm geschreven waardoor je je snel kunt inleven in het hoofdpersoon Lein. Door de fijne schrijfstijl van Astrid leest ook dit boek weer heerlijk weg. Het verhaal leest als een sneltrein. Vanaf de eerste pagina spring je erop en je springt er op de laatste pagina weer af… ondanks dat je je driftig probeert vast te houden… tegen beter weten in. De karakters zijn lekker uitgewerkt met veel details maar ook weer niet storend veel details. Wel maakt iedereen erg veel mee, maar dat is ook wel weer heel leuk. Ik moet wel zeggen dat ik dit deel leuker en beter vind. In het eerdere deel vond ik het hier en daar wat ongeloofwaardig en ook in dit deel wisselen enorme plot wendingen elkaar behoorlijk vlot af. Soms wederom ietwat ongeloofwaardige maar ik neem dat met een korrel zout want het is een boek en daardoor wel een geweldig leuk verhaal. Ik vond het ook totaal niet storend. Sterker nog ik vind het ongelofelijk knap hoe Astrid zich zeer fantasievol uit sommige wendingen schreef. Echt heel knap. Het valt allemaal als een puzzel in elkaar. Vooral in de laatste paar hoofdstukken gebeurt er erg veel en ik vroeg me serieus hoe ze in een paar bladzijden het leven van hoofdpersonage Lein tot een goed einde kon brengen. Maar Astrid zou Astrid niet zijn wanneer haar dat prima is gelukt. Ze heeft me weten te boeien tot het einde. Op naar het deel van Iris: ‘Miss Verstand’.

♥ Mijn rating // 8

‘Miss Match’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 18,95

♥ Ebook // € 9,99

Deze auteur schreef ook:

♥ Roman // Miss Communicatie

 ♥ Roman // Miss Verstand

♥ Roman // Luchtkussen

♥ Roman // Ja kun je krijgen

♥ Roman // Prinses in de polder

♥ Roman // In zeven sloten

Liefs,

Daantje

Een gedachte over “Recensie: ‘Miss Match’ – Astrid Harrewijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: