Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Slapeloze nachten’ is geschreven door de auteur Madeleine Wickham, beter bekend als Sophie Kinesella. Haar ken je van de ‘Shopaholic serie’. Dit boek heeft ze geschreven voor de shopaholic serie en ze bekend werd als Sophie Kinsella. Benieuwd?

IMG_2757-2

Oorspronkelijke titel: Sleeping Arrangements | Uitgever: The House of Books | Categorie: roman | Aantal pagina’s: 271 | Jaar: oktober 2007  | ISBN: 9789048004324

‘Slapeloze Nachten’  

Sophie Kinsella als Madeleine Wickham

Chloe wil er even tussenuit. Haar man Philip heeft problemen op zijn werk. Het hele gezin is toe aan een welverdiende vakantie. Gelukkig mogen ze een week logeren in de vakantievilla van Chloe’s rijke vriend Gerard in Spanje – perfect.

Hugh is ongelukkig. Zijn vrouw Amanda lijkt meer geïnteresseerd in de nieuwe keuken dan in hem. Hij moet zo hard werken dat hij nauwelijks tijd heeft voor zijn gezin. Dankbaar accepteert hij het aanbod zijn oude vriend Gerard om met zijn gezin een weekje in diens Spaanse vakantiehuis door te brengen – perfect.

Wanneer de afzonderlijke families na een vermoeiende reis op hun bestemming arriveren wacht hen een schok. Gerard heeft dubbel geboekt. Het dreigt een ongemakkelijke week te worden. En spoedig bereiken de spanningen in de hitte van de Spaanse zon het kookpunt. Tot overmaat van ramp begint het erop te lijkten dat Gerard heel goed wist wat hij deed. 

IMG_2758-3

‘Slapeloze nachten’ gaat over twee gezinnen die elkaar niet kennen maar die beide de vakantievilla hebben aangeboden gekregen van hun beste vriend Gerard. Bij aankomst zijn ze dan ook behoorlijk verbaast om elkaar te zien. De gezinnen kennen elkaar niet en hebben geen verleden met elkaar. Maar niets blijkt minder waar. Ondanks dat het huis groot genoeg is lopen ze elkaar te vaak tegen het lijf wat bijzonder vervelend is omdat beide huwelijken in een soort van crisis bevind. Philip staat onder stress vanwege zijn dreigende ontslag en Hugh heeft zijn gezin verwaarloosd doordat hij alleen maar werkte. Ze zijn op vakantie om hun huwelijk nieuw leven in te blazen en om even bij te komen. Maar door het verleden loopt dat toch niet helemaal waar men op had gehoopt. De spanning loopt op en dan wordt opeens pijnlijk duidelijk dat het misschien wel voorop gezet spel blijkt te zijn. Wie heeft wat te verbergen? 

FullSizeRender-1Ik kende de boeken van Madeleine Wickham totaal niet maar toen ik begreep dat ze tevens Sophie Kinsella was was ik direct om. Al wist ik uit recensies dat de boeken onder haar naam Wickham totaal anders zouden zijn. Eerlijk is eerlijk… op een gegeven moment wat ik wel een beetje klaar met het hele ‘Shopaholic gedoe’. Hoe ver en hoe lang kan je zoiets uitknijpen. Anyway, ik was dan ook aangenaam verrast dat ze voor dat ze onder de naam Sophie Kinsella ging schrijven, romans schreef. Een totaal ander genre dan de chicklits. Je moet er ook van houden. Ik vind het heerlijk wat meteen ook aangeeft hoe ik over dit boek denkt. Ik vond het een verademing om eens niet over een giebelende Becky te lezen. Dit ging toch een stukkie dieper. Ondanks dat het een ander genre is schrijft ze wel met de vlotte pen waarmee ze altijd schrijft. Er zitten veel karakters in het boek en van ieder maak je wat belevenissen mee waardoor het verhaal diepgang krijgt. Daarnaast leer je ze ook kennen en begrijp je beter waarom iemand op een bepaalde manier op reageert. Het is geen spannend verhaal maar toch weet ze de spanning op te bouwen. Hoe gaat het aflopen en wie kiest voor wie. Zullen ze er ooit achter komen of gaat het voor eeuwig de doofpot in. Blijkft Philip zijn baan behouden en zal Hugh ooit de vader worden voor zijn twee dochters die hij eigenlijk zou willen zijn? Ik kan alleen maar zeggen ga hem lekker lezen maar verwacht geen chicklit met enorm veel humor want dit is een roman. Mijn tweede Wickham roman ligt al te wachten ‘Dubbel spel’. 

♥ Mijn rating // 7,5

‘Slapeloze nachten’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 9,95

♥ Ebook // € 6,99

Als Madeleine Wickham schreef ze ook:

♥ Roman // Dubbel feest

♥ Roman // De vraagprijs

♥ Roman // Zoete tranen

♥ Roman // De cocktailclub

♥ Roman // Het zwemfeestje

♥ Roman // De tennisparty

Als Sophie Kinsella schreef ze ook:

♥ Roman // Shopaholic!

♥ Roman // Shopaholic! in alle staten

♥ Roman // Shopaholic! zegt ja

♥ Roman // Hou je mond!

♥ Roman // Shopalicious!

♥ Roman // Aanpakken!

♥ Roman // Shopaholic & baby

♥ Roman // Ken je me nog?

♥ Roman // Wat spook jij uit?

♥ Roman // Mini shopaholic!

♥ Roman // Mag ik je nummer even?

♥ Roman // Ik krijg je wel

♥ Roman // Shopaholic naar de sterren

Liefs,

Daantje

2 gedachtes over “Recensie: ‘Slapeloze Nachten’ – Sophie Kinsella als Madeleine Wickham

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: