Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Diagnose besmet’ is geschreven door de auteur Tess Gerritsen. Zij is een zeer bekend en populaire schrijfster in het thriller genre. Aangezien ik een beetje in een chicklit/roman fase zat vond ik het hoog tijd worden voor een thriller. Vandaag dus…. ‘Diagnose besmet’

IMG_2753-3

Oorspronkelijke titel: Life Support | Uitgever: The House of Books | Categorie: thriller | Aantal pagina’s: 301 | Jaar: 2002  | ISBN: 9789044347913

‘Diagnose besmet’  

Tess Gerritsen

Dokter Toby Harper heeft nachtdienst op de eerstehulpafdeling van het Springer-ziekenhuis als er een man in kritieke conditie wordt binnengebracht. De verwarde man reageert nauwelijks op de behandeling en verdwijnt dan spoorloos. Voor Toby hem kan vinden wordt ze geconfronteerd met een nieuwe patiënt met dezelfde symptomen. Hij komt uit hetzelfde luxe verzorgingscomplex. Toby ontdekt dat er in de privékliniek van het tehuis hormooninjecties worden gegeven aan vermogende bejaarden. De machtige artsen van Brant Hill deinzen nergens meer voor terug…

IMG_2754-4

De jonge vrouwelijke arts Toby Harper krijgt op de eersthulp waar ze werkt twee bijzondere patiënten. Waarvan er een verdwijnt in de nacht en de andere sterft. Beide patiënten komen uit hetzelfde verzorgingstehuis. Wanneer ze het niet vertrouwt gaat ze op onderzoek uit en krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Ze schakelt de lijkschouwer in wat men niet kan waarderen. Daarnaast ontdekt hij een zeer besmettelijke infectieziekte bij de bewoners van het verzorgingshuis. Ondanks de waarschuwingen wil de staff er niets van weten. Maar dan opeens gebeuren er een paar onverklaarbare dingen in het leven van Toby zelf. Is zij nu opeens het doelwit? De sfeer wordt grimmiger. Helaas is het complot zo groot dat niet iedereen het zal overleven. 

FullSizeRender-1

Het was lang geleden dat ik een thriller heb gelezen dus toen ik deze vond was ik aangenaam verrast over mijn propvolle boekenkast (bibliotheek inmiddels) en vond ik het hoog tijd om er weer eens een uit dit genre te lezen. Tess Gerritsen is een zeer populaire schrijfster waarvan de boeken uit haar Rizzoli en Isle serie zelfs verfilmd zijn tot een televisie serie. Zo populair is deze dame dus. Dan dit boek. Diagnose besmet is een medische thriller. En daar ligt eigenlijk ook mijn enige kritische punt. Tess Gerritsen is een internist wat zeer duidelijk wordt al je dit boek leest. De één na de andere medische term wordt je om de oren geslagen. En ondanks dat ze het zeer goed wordt uitlegt is het voor mij, toch wel vaak abracadabra. Daarnaast ging dat ook nog eens het hele boek door. Voor mij had het iets minder gemogen. Maar het deed verder niets af aan het perfect in elkaar passende verhaal. Berespannend kan Tess schrijven. Het is vlot zonder al te veel irritante overbodige details (oke, die medische termen en de uitleg… tja… die kun je natuurlijk overslaan). Je springt op een rijdende trein om er op de laatste pagina weer af te springen. Vanaf de eerste pagina weet ze de spanning op te bouwen en nog belangrijker, ze weet hem het hele boek vol te houden. Wanneer je denkt dat je weet hoe het zit is het toch net effe anders. Ook de verhaallijnen komen mooi samen in de laatste hoofdstukken. Geweldig goed gedaan. Ik heb mijn volgende Tess alweer klaar liggen. 

♥ Mijn rating // 7,5

‘Diagnose besmet’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 9,95

♥ Ebook // € 6,99

Deze auteur schreef ook:

♥ Thriller // Hartslag

♥ Thriller // Koud bloed

♥ Thriller // Alarmfase Rood

♥ Thriller // Koud hart

♥ Thriller // Meisje Vermist

Razzoli & Isles-Thrillers:

♥ Thriller // Sterf twee keer

♥ Thriller // De laatste sterft

♥ Thriller // Het stille meisje

♥ Thriller // Sneeuwval

♥ Thriller // Het aandenken

♥ Thriller // De Mefisto Club

♥ Thriller // Verdwijn

♥ Thriller // Zustermoord

♥ Thriller // De zondares

♥ Thriller // De leerling

♥ Thriller // De chirurg

Liefs,

Daantje

2 gedachtes over “Recensie: ‘Diagnose besmet’ – Tess Gerritsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: