Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Dubbel feest’ is geschreven door de auteur Madeleine Wickham, beter bekend als Sophie Kinesella. Aangezien ik zeer enthousiast was over haar boek ‘Slapeloze nachten’ kon ik niet wachten om in dit boek te beginnen. Benieuwd?

FullSizeRender-1 Oorspronkelijke titel: The Wedding Girl | Uitgever: The House of Books | Categorie: roman | Aantal pagina’s: 288 | Jaar: oktober 2008  | ISBN: 9789044347920

‘Dubbel feest’  

Sophie Kinsella als Madeleine Wickham

Tijdens een heerlijke zomer in Oxford raakt de achttienjarige studente Milly bevriend met Rupert en zijn Amerikaanse vriend Allan. Als Rupert haar voorstelt om met Allan te trouwen zodat die in Engeland kan blijven, aarzelt Milly geen moment. Na de formaliteiten poseert ze in haar goedkope trouwjurk lachend op de trappen van het stadhuis voor foto’s.


Tien jaar later is Milly verloofd met de rijke Simon die prijs stelt op een grootse bruiloft met alles erop en eraan. Milly heeft haar geheime huwelijk nooit aan iemand verteld. Met nog maar vier dagen te gaan haalt het verleden haar onherroepelijk in. Hoe kan ze Simon en haar moeder vertellen dat ze al getrouwd is?

IMG_2740-2

‘Dubbel feest’ gaat over Milly, een 28 jarige leuke meid die in haar verleden als  vriendendienst in het huwelijk treed met één van haar beste vrienden. Zo kan Alan in het land kan blijven om zijn relatie met Rupert voort te zetten. Vlak nadat ze getrouwd zijn verwaterd de vriendschap en verliezen ze elkaar uit het oog. Wel begint Alan nog aan een echtscheidingsprocedure maar op de een of andere manier wordt dat nooit afgemaakt waardoor ze dus opeens 10 jaar getrouwd blijkt te zijn. Wanneer ze dan met haar vriend wil trouwen wordt dat natuurlijk een probleem. Bigamie is strafbaar. Wanneer ze gaat proberen om haar trouwdag te redden valt ze van de ene ellende in de andere ellende. En niet alleen met haar gaat het mis maar ook met haar ouders en haar zus wil het allemaal niet vlotten. Het eens zo stabiele gezin dreigt volledig uit elkaar te vallen en dat alleen door een ‘onschuldige vriendendienst’ van 10 jaar geleden.

IMG_2741-3Nadat ik ‘Slapeloze nachten’ had gelezen van Madeleine Wickham kon ik niet wachten om aan haar volgende roman te beginnen ‘Dubbel spel’. Helaas moet ik bekennen dat ik deze toch een stukkie minder leuk vind. Het hoofdpersonage Milly bijvoorbeeld is ongelofelijk naïef. Zo naïef dat het me eigenlijk irriteerde. Hoe dom kun je zijn? Daarnaast is het verhaal wat aan de trage kant. Wel vind ik de verschillende verhaallijnen erg leuk en wil je absoluut weten hoe het met de personages afloopt. Ondanks de traagheid is het wel lekker geschreven. De schrijfstijl blijft prettig. Je krijgt een goed beeld van de personages en de verhaallijn is goed uitgewerkt. Ondanks dat ik dit boek minder leuk vind heb ik hem uitgelezen en heb ik er ook absoluut geen spijt van. Ik blijf fan en kan niet wachten om haar volgende boek te lezen (Yep ik heb ze alle zeven). 

♥ Mijn rating // 6,5

‘Dubbel feest’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en worden vaak verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 9,95

♥ Ebook // € 6,99

Als Madeleine Wickham schreef ze ook:

♥ Roman // Slapeloze nachten

♥ Roman // De vraagprijs

♥ Roman // Zoete tranen

♥ Roman // De cocktailclub

♥ Roman // Het zwemfeestje

♥ Roman // De tennisparty

Als Sophie Kinsella schreef ze ook:

♥ Roman // Shopaholic!

♥ Roman // Shopaholic! in alle staten

♥ Roman // Shopaholic! zegt ja

♥ Roman // Hou je mond!

♥ Roman // Shopalicious!

♥ Roman // Aanpakken!

♥ Roman // Shopaholic & baby

♥ Roman // Ken je me nog?

♥ Roman // Wat spook jij uit?

♥ Roman // Mini shopaholic!

♥ Roman // Mag ik je nummer even?

♥ Roman // Ik krijg je wel

♥ Roman // Shopaholic naar de sterren

Liefs,

Daantje

2 gedachtes over “Recensie: ‘Dubbel feest’ – Sophie Kinsella als Madeleine Wickham

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: