Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Nancy A. Collins is de schrijfster van young adult boeken. Ze heeft inmiddels meer dan 15 boeken op haar naam staan waaronder de serie Vamps. Helaas zijn deze boeken moeilijk te vinden, zelfs tweede hands. Ik heb inmiddels de drie delen (puur geluk). Helaas vond ik ze niet in de juiste volgorde waardoor ik eerst deel 2 las en nu deel 1. Ik laat je weten of het de moeite is om de zoektocht te starten naar deze boeken 😉 

FullSizeRender-1

Oorspronkelijke titel: Vamps | Uitgever: Blossom Books
 | Categorie: young adult | Aantal pagina’s: 253 | Jaar: februari 2010  | ISBN: 9789020679526

‘Vamps – Bloedzusters’  

Nancy A. Collins

Het leven van Lilith Todd is jaloersmakend perfect. Ze is bloedmooi, draagt de duurste designerkleding, ze gaat uit in de hotste clubs met haar sexy vriend Jules én ze is de dochter van de rijkste Oudbloedvampier van New York. En ooit, weet Lilith, wordt zijzelf de machtigste vrouw onder de vampiers.

Cally Monture, een halfbloedvampier, is opgegroeid bij haar moeder en oma. Hoewel ze niet behoort tot de elite, wordt ze plotseling door haar onbekende vader naar dé meisjeschool van New York gestuurd: Bathory Academy. Cally kan zich niet voorstellen dat de vamps op die school haar met open armen zullen ontvangen. 

Inderdaad zit Lilith niet te wachten op een Nieuwbloed als Cally. Hun allereerste ontmoeting draait uit op een gevecht, dat Cally dankzij haar oeroude krachten wint. Lilith zint op wraak. Wie is dat meisje dat plotseling in haar leven komt, dat haar vriendinnen afpakt en in wie zelfs Jules interesse lijkt te tonen. 

Vamps 2-2

Dit boek speelt zich af in de vampierwereld. De hoofdrolspelers zijn de rijke ‘Lilith Todd’ en de arme ‘Cally Monture’. Lilith is bloedmooi en tevens de dochter van een superrijke vampierfamilie in New York. Lilith en haar zeer knappe, aristocratische maar arme vriend Jules de Laval zijn verloofd. Samen met hun vrienden zitten ze op de vampierschool Bathory College. Naast naar school gaan, feesten ze er op los in allerlei dure clubs of op decadente feesten. Hun arrogante en zelfverzekerde houding krijgt een behoorlijke knauw wanneer Cally Monture op het toneel verschijnt. Cally is bepaald geen elite, ze is een halfbloedvampier en is al helemaal niet rijk. Ze is opgevoed door haar inmiddels overleden oma en haar moeder. Haar vader speelt geen rol in haar leven behalve dat hij geld stuurt. De eerste ontmoeting tussen Lilith en Cally draait uit op een gevecht maar wat uiteindelijk met een sisser af loopt. Dan wordt Cally door haar onbekende vampiervader naar de dure Bathory College gestuurd. Daar ontmoeten de dames elkaar voor de tweede keer. Helaas loopt dit gevecht iets minder goed af. 

Vamps 3-1Helaas kocht ik de boeken niet op de juiste volgorde waardoor ik dus eerst deel 2 las en nu deel 1. Ondanks dat ik deel 2 voor de jongere lezer vond, wilde ik toch ook de andere delen lezen. Vandaar dat ik nu dus deel 1 lees. De schrijfstijl van Collins is prettig, ondanks dat de inhoud soms wat verwarrend en onbegrijpelijk is. Achterin staat een verklarende woordenlijst die je zou moeten helpen. Maar mijn ervaring is dat dat het alleen maar ingewikkelder maakt 😉 En toch blijf ik het een leuke serie vinden. In dit boek kom je dus te weten hoe de twee meiden elkaar ontmoeten en krijg je een klein stukje geschiedenis. Een heel klein stukje want wederom worden de karakters niet echt uitgediept. Van Lilith kom je niets te weten en van Cally een beetje. Wanneer je een jaar of 14 bent wil je ook al die details helemaal niet dus wat dat betreft heeft Collins het goed gedaan want het is voor de jongere young adult lezer geschreven. Dus vanuit een jongere gezien is dit echt wel een leuke serie. Vlot, snel, mooie mensen en een leuke verhaallijn. Helaas is er niet zo makkelijk aan te komen, al zou ik het toch proberen. Tweede hands boekenwinkels of via marktplaats.

♥ Mijn rating // 7

Deze auteur schreef ook: 

♥ Young Adult // Vamps – Nachtleven (deel 2)

♥ Young Adult // Vamps – Bloedmooi (deel 3)

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: