Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Nog niet eerder had ik een boek van Midas Dekkers gelezen. Shame on me 😉 Tot ik het boek ‘Poes’ in mijn boekenkast tegenkwam. Direct ben ik er in begonnen en helaas had ik hem zo uit. 

1-1
Uitgever: Contact
 | Categorie: roman | Aantal pagina’s: 144 | Jaar: februari 2009  | ISBN: 9789025430825

‘Poes – Verhalen over de poes’  

Midas Dekkers

Midas Dekkers heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de poes een speciale plaats bij hem inneemt. En het favoriete dier van de leukste bioloog van Nederland verdient extra aandacht: de krolse kater, de badpoes, de kroegtijger, de knijpkat, de slokop, de troetel, de jaguar en de huistiran zijn slechts enkele van de vele poezen waarmee de lezer kennismaakt.   

2-1 13.56.41

Midas Dekkers is Nederlands bekendste bioloog en een enorme katten liefhebber. Zijn favoriet is zijn eigen poes Arie. Dekkers schrijft korte stukjes voor diverse bladen. Een aantal van die artikelen gaan over katten en die zijn in dit boekje gebundeld. Een van de stukjes gaat over zijn eigen kater Arie, die overigens een poes blijkt te zijn. De dierenarts vond dat Arie eruit zag als een echte vent, en heeft dat zo in haar status geplaatst. Verder gaan de hoofdstukken over van alles en nog wat. Haarproductie, gedrag, of de verschillen tussen de hond en de kat.     

3-2Zelf heb ik jaren een poes gehad. Een Turkse Angora. Een prachtige witte diva genaamd ‘Anduschka’. Wat heb ik van haar genoten! Helaas is ze niet meer onder ons maar dat betekend niet dat mijn liefde voor het kattenras voorbij is. Toen ik dit boekje dan ook tegenkwam wist ik direct dat ik het wilde lezen. En wat heb ik genoten. Naast de zeer herkenbare situaties heb ik in een deuk gelegen van het lachen. Sommige hoofdstukken zijn echt hilarisch. Daarnaast schrijft Dekkers zeer prettig, lekker direct en to the point (moet je wel van houden). Voor mensen die houden van katten/poezen is dit echt een onwijs leuk boekje wat je in je kast wil hebben, zodat je er af en toe nog eens in kan bladeren en even kan grinniken.

♥ Mijn rating // 7

Deze auteur schreef o.a. ook: 

♥ Roman // Wat is een kat?

♥ Roman // Poot

♥ Roman // Koe en de Kanarie

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: