Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Vamps – Bloedmooi’ is het laatste deel (3) in de Vamps serie van auteur Nancy A. Collins. De twee voorgaande delen vond ik zeer vermakelijk dus ik ben erg benieuwd of dat dit deel ook is. 
2-2

Oorspronkelijke titel: After Dark, A Vamps Novel | Uitgever: Blossom Books | Categorie: young adult | Aantal pagina’s: 192 | Jaar: september 2010  | ISBN: 9789020679540

‘Vamps – Bloedmooi’  

Nancy A. Collins

Cally Monture kijkt haar ogen uit in de chique balzaal, waar overal bloedmooie vrouwen in designerjurken en knappe, elegante mannen met elkaar dansen en praten. Zojuist is Cally geïntroduceerd in de Oudbloedsociety, waardoor zij, nota een halfbloedvampier, er nu echt bij hoort. Wanneer de beroemde vampierontwerpster Sister Midnight haar complementeert met haar zelfgemaakte avondjurk en een afspraak met haar wil maken om over haar ontwerpen te praten, lijkt haar avond niet meer stuk te kunnen.

Voor haar rivale en aartsvijand Lilith Todd is de avond juist een ramp. Woedend moet ze toekijken hoe haar verloofde Jules met Cally danst, terwijl zij zit opgescheepte met zijn lelijke neef Exo. En alles loopt helemaal mis wanneer de balzaal plotseling word overvallen door de Van Helsings, vampierjagers die met hun houten staken de enigen zijn die een vampier kunnen doden… 

1-1

In dit derde boek hebben de twee hoofdrolspelers, ‘Cally Monture’ en ‘Lilith Todd’  inmiddels met elkaar kennisgemaakt en ondanks dat ze elkaar dulden is er bepaald geen sprake van een innige vriendschap. Helemaal niet wanneer Cally Monture voor het eerst naar het chique Rauhnacht-bal voor Oudbloeds mag  en daar wordt voorgesteld aan de bekende ontwerpster van vampiermode Sister Midnight. Deze ontwerpster vind de zelfontworpen en gemaakte baljurk van Cally geweldig en nodigt haar uit om een hele collectie te ontwerpen. Cally is in de zevende hemel maar heel erg lang kan ze er niet van genieten want het bal wordt verstoort door binnen vallende Van Helsings met dramatische gevolgen. Het leven van Cally zal nooit meer het zelfde net zoals dat van Lilith. Want die streeft nog steeds haar doel na: de mooiste, rijkste en machtigste vampier van allemaal te worden. Daar moet ze helaas wel wat offers voor brengen. Zal het haar lukken?

FullSizeRender-3Deel 3 van de serie ‘Vamps’ en tevens ook het laatste deel. Ik heb ze nu alle drie gelezen en ik raad vooral de jongere YA lezer om ze in de juiste volgorde te lezen. Mede omdat er best veel karakters in voorkomen en ook de inhoud is soms verwarrend en onbegrijpelijk. Verder mis je ook belangrijke conclusies. Wederom zit er weinig diepgang in de karakters maar dat is begrijpelijk in dit genre. Wel zit er in het verhaal eindelijk wat meer actie (confrontaties: Vampiers en Van Helsings) waardoor het opeens een stukje spannender wordt. Het verhaal speelt zich af in het hedendaagse New York. De vampiers leven dus tussen de mensen en de Van Helsings. Persoonlijk vind ik dat erg leuk. Al vind ik het zelf moeilijk om het voor te stellen. De rivaliteit tussen de twee meiden is leuk beschreven en wordt goud uitgewerkt. Ondanks dat ze bijna elkaar inmiddels tolereren zit er aan het einde van het boek een enorme clifhanger. De vriendschap wordt weer op de proef gesteld. En daar zit hem dus het nadeel van dit boek ook gelijk in… Er komt geen vierde deel dus zul je nooit weten hoe het afloopt. Een open einde is voor mij echt een enorme tegenvaller en een rede om de boeken niet te lezen maar ik heb het toch gedaan en er geen spijt van gehad. Ondanks dat je dus niet zult weten hoe het nou afloopt blijf ik de boeken leuk vinden. Wie weet dat de schrijfster toch ooit nog een vierde deel schrijft. Ik hoop het in elk geval. 

♥ Mijn rating // 7

Deze auteur schreef ook: 

♥ Young Adult // Vamps – Bloedzusters (deel 1)

♥ Young Adult // Vamps – Nachtleven (deel 2)

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: