Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Meisje vermist’ is geschreven door de auteur Tess Gerritsen. Zij is een zeer bekend en populaire schrijfster in het thriller genre. Inmiddels ben ik ook een zeer groot fan van al haar werk en haar verschillende genres (ja, je leest het goed, verschillende genres). 

1-2

Oorspronkelijke titel: Girl Missing (UK) / Peggy Sue got Murdered (USA) | Uitgever: The House of Books | Categorie: thriller | Aantal pagina’s: 256 | Jaar: mei 2015  | ISBN: 9789044346299

‘Meisje vermist’  

Tess Gerritsen

Vuilnismannen vinden in een steegje de lichamen van twee jonge vrouwen en forensisch arts Kat Novak moet ze onderzoeken. Op het eerste gezicht hebben de twee gevallen van over- dosis niets met elkaar te maken. Maar Kat vermoedt dat er onheil-spellende dingen gebeuren in de stad Albion, die de laatste tijd steeds meer verloedert. In deze razend spannende thriller waagt Kat haar leven om de waarheid boven tafel te krijgen.  

2-2

Nice to know:

Tess Gerritsen is een internationale bestsellerauteur. Ze is wereldberoemd geworden met haar steengoede en super spannende thrillers. Met name haar medische thrillers. Maar voordat zij daar bekend mee werd schreef zij een iets ander genre, namelijk romantische thrillers (RT). Negen boeken heeft ze in dit genre op haar naam staan. Al snel merkte ze dat het thriller element de overhand begon te krijgen en aangezien ze zelf arts is was het een klein optelsommetje om te veranderen van RT naar Medische Thrillers (MT). Wat haar geen windeieren heeft gelegd overigens. ‘Meisje Vermist’ is een van haar laatste boeken in dit genre (RT) en ze noemt het zelf haar overgangsboek naar het schrijven van MT. Dit boek is eerder uitgebracht in 1994, alleen in het engels, onder de naam Girl Missing (UK) / Peggy Sue got Murdered (USA) maar het is recentelijk aangepast voor de hedendaagse lezer en geeft je een glimp van de thrillerauteur die ze nu is. Klik hier voor meer informatie. 

3-3

Nog niet zo lang geleden las ik het boek ‘Diagnose besmet’ wat valt in het genre medische thrillers (MT) van Tess Gerritsen waar ik zeer enthousiast over ben. Na dit boek wilde ik meer van haar lezen. Jawel, ik was besmet met het Tess Gerritsen virus. Wat kan deze dame toch geweldig schrijven! Voordat Tess begon met het schrijven van (MT), schreef ze romantische detectives. Dit boek ‘Meisje vermist’ is een titel uit dit genre.  Ik was enorm benieuwd of ik deze boeken van haar ook leuk en vooral spannend zou vinden. Maar om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Ja, deze boeken zijn ook geweldig! Ze is dus niet alleen fantastische in het thriller genre maar ook op romantisch vlak schrijft ze geweldig. Overigens zit er ook in haar thrillers hier en daar een vleugje romantiek maar het is altijd wat op de achtergrond. Ondanks dat er dus romantiek in dit boek zit, is het een spannend verhaal. De boventoon blijft de spannende verhaallijn. Waar ik bij diagnose besmet om de oren werd geslagen met ingewikkelde medische termen (whuttt??) houdt ze dat hier binnen de perke. Een enkele keer komt er iets aan de orde wat zeer duidelijk wordt beschreven maar het is absoluut niet storend. Haar schrijfstijl is enorm prettig. Met een vlotte pen geschreven. Niet te veel details en niet te veel personages. Ze zijn goed uit elkaar te houden. Het verhaal is leuk en spannend maar niet tenenkrommend. Verder zitten er wat plot wendingen in die je niet ziet aankomen. Vanaf de eerste pagina tot de laatste pagina weet Tess mij te boeien. De verhaallijnen komen mooi samen aan het einde. Helaas was het daardoor wel heel snel uit. Geweldig goed gedaan. Ondanks deze titel al eerder is uitgegeven in 1994, is er niets oubolligs aan. Ze heeft het hier en daar herschreven maar persoonlijk merk ik er niets van. Super! Mijn volgende Tess ligt alweer klaar. Ik kan niet wachten. Het eerdere werk van Tess is top!

Dit boek heb ik ter recensie mogen ontvangen van Overamstel uitgevers (The House of Books). Dank jullie wel! 

Houd mijn blog in de gaten. Dinsdag 30 juni 2015 komt er een leuke winactie aan!

 

♥ Mijn rating // 8,5

‘Meisje vermist’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com.   

♥ Paperback // € 19,99

♥ Ebook // € 7,99

Deze auteur schreef ook:

Romantische detectives:

♥ Romantische thriller // Dicht op de hielen

♥ Romantische thriller // Onder het mes

♥ Romantische thriller// De dood in de ogen

♥ Romantische thriller // Prijs van de waarheid

♥ Romantische thriller // Verdacht van moord

♥ Romantische thriller // Het spoor terug

♥ Romantische thriller // Houdt de dief

♥ Romantische thriller // Stille getuige

 

Medische thrillers:

♥ Medische thriller // Hartslag

♥ Medische thriller // Koud bloed

♥ Medische thriller // Alarmfase Rood

♥ Medische thriller // Koud hart

♥ Medische thriller // Diagnose besmet

Rizzoli / Isles thrillers:

♥ Rizzoli/Isles thriller // Sterf twee keer

♥ Rizzoli/Isles thriller // De laatste sterft

♥ Rizzoli/Isles thriller // Het stille meisje

♥ Rizzoli/Isles thriller // Sneeuwval

♥ Rizzoli/Isles thriller // Het aandenken

♥ Rizzoli/Isles thriller // De Mefisto Club

♥ Rizzoli/Isles thriller // Verdwijn

♥ Rizzoli/Isles thriller // Zustermoord

♥ Rizzoli/Isles thriller // De zondares

♥ Rizzoli/Isles thriller // De leerling

♥ Rizzoli/Isles thriller // De chirurg

Liefs,

Daantje

2 gedachtes over “Recensie: ‘Meisje vermist’ – Tess Gerritsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: