Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Grijs gebied’ is geschreven door de auteur Marion Pauw. Zij is een Nederlandse thriller schrijfster waar ik wel al veel over had gehoord maar waar ik nog niet iets eerder van had gelezen. Dit boekje kreeg ik gratis in juni, in het kader van de maand van het spannende boek. Het is geproduceerd voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Lees je mee.

FullSizeRender-1-1 Uitgever: Ambo | Anthos | Categorie: thriller | Aantal pagina’s: 95 | Jaar: juni 2015  | ISBN: 9789059652828

‘Grijs gebied’  

Marion Pauw

Naomi fietst in het nachtelijke Amsterdam van haar werk naar huis, wanneer ze onder een viaduct vanachter wordt vastgegrepen. De dader, een man met ijzingwekkend lichte ogen, randt haar op een verschrikkelijke en gewelddadige manier aan. Er is één getuige: een man, die vanaf zijn balkon toekijkt. Waarom grijpt hij niet in? Grijs gebied vertelt niet alleen over de jacht naar de dader van een gruwelijk misdrijf, het is ook een zoektocht naar de drijfveren van de mens; dader, slachtoffer of getuige. 

FullSizeRender-2-2

Naomie is een vlotte jonge meid die midden in het leven staat. Wanneer ze op een nacht, in haar eentje onder een verlaten tunnel doorfietst wordt ze van achteren gegrepen en verschrikkelijk mishandeld. Door een oplettende voorbijgaande fietser wordt ze gered. Maar de fietser is niet de enige die haar opmerkte. Ook Albert, een buschauffeur, heeft gezien wat er gebeurde vanaf zijn balkon. Maar wat moest ie doen? Ingrijpen of niet? De politie bellen of toch naar beneden hollen en ingrijpen? Albert wordt heen en weer geslingerd tussen angst en schuldgevoelens.

FullSizeRender-5

Nog niet eerder had ik een boek gelezen van bestseller auteur Marion Pauw. Zij kan zich voegen in het rijtje: Simone van der Vlugt, Esther Verhoef, Linda van Rijn en Suzanne Vermeer. Toch niet de allerkleinste auteurs. En toch had ik nog niets van haar gelezen. Daarom was ik ook positief verbaasd dat ik bij mijn bestelling van een jawel… wederom een Tess Gerritsen bestelling, dit boekje kreeg. Aangezien ik haar niet kende wilde ik het zo snel mogelijk lezen. En om maar direct met de deur in huis te vallen…. ik werd niet teleurgesteld. Pauw heeft een zeer prettige manier van schrijven. Kort en bondig, niet te veel details en ingewikkeld. Buiten het feit dat het boekje erg dun was had ik het dus zo uit maar dat kwam dus mede door haar prettige schrijfstijl. Wat voor mij direct duidelijk maakte dat ik meer van haar wilde lezen. Dan het verhaal. Het verhaal is erg luguber. Iets wat dagelijks in de kranten voor komt en waar je niet vrolijk van wordt. De details zal ik je besparen al doet Pauw dat beslist niet. Ze schrijft zeer gedetailleerd wat er met het slachtoffer gebeurt waar ik wel effe bij moest slikken. Het is beslist niet fijn. Maar voor het verhaal was het prima. Het hoorde erin, die gruwelijke details. Ondanks het pittige verhaal gaat het natuurlijk niet zo zeer over wat er met het slachtoffer gebeurt als wel over hoe iemand reageert op iets wat hij ziet wat niet in de haak is. Wel of niet ingrijpen? En hoe ingrijpen? 112 bellen of toch er na toegaan met het risico dat je zelf ook slachtoffer wordt of dat je juist iemand het leven kan redden. Door dit boekje brengt ze dit onder de aandacht. Wat ik erg goed vind. Al weet ik nog steeds het antwoord niet. Doordat dit boekje je dus meer aan het denken wil zetten is bijvoorbeeld hoe het afloopt met het slachtoffer een bijzaak, evenals wat er verder met de helpende voorbijganger gebeurt en de autistische jongen. Hier hoor je helaas niets meer over. Wat ik stiekem toch erg jammer vind. We hopen stiekem toch altijd op een happy end. Zeker als het zo slecht gesteld is met het slachtoffer. 

 

♥ Mijn rating // 6,5

‘Grijs gebied’ is gratis verkrijgbaar in de maand juni 2015 bij het kopen van een thriller of tweedehands te koop op bol.com.   

♥ Paperback // € 5,99

Deze auteur schreef ook:

♥ Thriller // Hemelen

♥ Thriller // Drift

♥ Thriller // Zondaarskind

♥ Thriller  // Jetset

♥ Thriller  // Gulzig

♥ Thriller  // Daglicht

♥ Thriller  // Villa Serena

♥ Thriller  // De Wilden

♥ Thriller // We moeten je iets vertellen

♥ Thriller // Lolliepop

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: