Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Nadat ik ‘Poes’ van Midas Dekkers had gelezen wilde ik nog meer lezen over één van ons meest geliefde huisdier ‘de poes of kat’. Blijkbaar had ik meerdere boekjes in mijn kast staan want tot mijn grote geluk kwam ik nog een boekje tegen namelijk ‘Dagboek van een poes’ van Remco Campert. 

IMG_2940-1Uitgever: De Bezige Bij | Categorie: roman | Aantal pagina’s: 64| Jaar: september 2007  | ISBN: 9789023425922

‘Dagboek van een poes’  

Remco Campert

In ‘Dagboek van een poes’ laat Remco Campert een buitengewoon oplettende poes aan het woord, die vanuit haar eigen perspectief, maar met het verteltalent en de poëtische gevoeligheid van haar schepper, over haar dagelijkse avontuurlijke bestaan verteld.   

IMG_2941-2

In ‘Dagboek van een poes’ is de hoofdrolspeler poes ‘Poef’. Poef woont in huize Campert en beleeft veel avonturen met de poezen en katten uit de buurt. Maar ook de dagelijkse beslommeringen die hem bezig houden. Zo laat hij je weten dat hij niet echt gelukkig is met de naam ‘Poef’, die Bril en Rok (Remco en vrouw) hem hebben gegeven. Hij had liever Thelonious of Multatuli geheten. Ook begrijpt hij niet precies wat Bril en Rok achter de voordeur doen. Poef kan dus prachtige verhalen vertellen, 64 pagina’s om precies te zijn. 

IMG_2943-4

Zoals ik al eerder liet weten heb ik zelf een prachtige poes gehad ‘Anduschka’. Door haar heb ik een voorliefde voor poezen en katten gekweekt. Toen ik dit boekje tegenkwam besloot ik het dan ook om het direct te gaan lezen. En wat was het leuk! Geweldig om de avonturen te lezen van een buitengewoon opmerkzame kat. Campert beschrijft de situaties waarin ‘Poef’ zit, vanuit het oogpunt van Poef. En ‘echt’ vanuit een dier gezien. ‘Geen idee wat dat ‘Dreigend Ding’ (stofzuiger) is maar het is er vaak.’ De schrijfstijl is erg makkelijk en prettig. Helaas is het maar een klein boekje en had ik hem zo uit. Maar wat is het de moeite waard om te lezen. Zeker als je een poezen of kattenliefhebber bent. Echt Hilarisch. Als je hem tegen komt…. meenemen. 

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel, bol.com, deslegte.nl of deslegte.be:

♥ Paperback // € 11,95

♥ Ebook // nvt

♥ Mijn rating // 7,5

Deze auteur schreef o.a. ook: 

♥ Roman // Het leven is verrukkelluk

♥ Roman // Alle dagen feest

♥ Roman // Een liefde in Parijs

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: