Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Mrs President’ is geschreven door de auteur Nicolle Wallace die ik nog niet kende. Ik kwam dit boek tegen bij een bekende drogisterij keten en wist direct dat ik deze wilde lezen. Waarom? Omdat ik hou van boeken die ietwat politiek georiënteerd zijn. Dus hopla zo het winkelmandje in. Aangezien ik deze heb meegenomen zonder de recensies te lezen is het altijd een behoorlijke gok. Maar was het nou een goeie gok of een slechte. Benieuwd?

FullSizeRender-4

Oorspronkelijke titel: Eighteen Acres | Uitgever: Luitingh-Sijthoff | Categorie: roman | Aantal pagina’s: 302 | Jaar: oktober 2012  | ISBN: 9789021014760

‘Mrs President’  

Nicolle Wallace

Charlotte Kramer is de eerste vrouwelijke president van Amerika. Met de verkiezingen in aantocht zet ze alles op alles om herkozen te worden. Maar het blijkt nog niet zo gemakkelijk: uitgerekend nu komt aan het licht dat haar man een affaire heeft met de bekende journaliste Dale Smith.

Ondertussen wordt Charlottes verkiezingscampagne ook van binnenuit gesaboteerd en ligt ze voortdurend onder vuur van de meedogenloze pers. Maar dan dient zich een onverwachte running mate aan: de nuchtere Tara Meyers. Lukt het Charlotte om haar kiezers terug te winnen? 

FullSizeRender-1-2

Charlotte Kramer is de eerste vrouwelijke president van Amerika en het is the moment of truth want de verkiezingen komen eraan en ze wil dolgraag herkozen worden. Het is tijd om campagne te voeren en alles op alles te zetten maar precies op dat moment wordt bekend dat haar man een affaire heeft met een journaliste Dale Smith. Dale Smith werkt als Witte Huis journaliste en kent de president als geen ander.  Dale Smith houdt haar relatie met de man van de president zo goed mogelijk geheim omdat het anders wel eens haar ontslag zou kunnen betekenen en het einde van haar carriere. Gelukkig heeft Charlotte ook nog een steun en toeverlaat ‘Melanie Kingston’. Naast vertrouwelinge is ze ook nog eens bevriend met Charlotte. Ze helpt Charlotte meerdere malen met haar herverkiezingscampagne die niet goed verloopt en in andere penibele situaties maar daardoor bezwijkt Melanie bijna zelf. Alle drie de vrouwen zitten aan de top van hun carriere. Ze werken ongelofelijk hard en ze zijn zeer ambitieus. Maar natuurlijk zit hier een keerzijde aan. Het kan niet anders of het moet een keer helemaal verkeerd gaan. Maar wanneer en hoe groot zijn de consequenties. Hoe ver gaan de dames voor hun carriere, wat offeren ze ervoor op en zal Charlotte herkozen worden? 

IMG_3036-2Mrs President van Nicolle Wallace heb ik op de gok meegenomen. Mede door de geweldige cover en door het verhaal aan de achterkant ging ik over stag. Nope, geen recensie gelezen. Maar aangezien ik wel hou van romans met een politiek tintje kon het niet mis gaan. Ik hou namelijk erg van series als: The house of cards en Borgen’. Televisieseries die gaan over de (smerige) politiek. Echt, ik hou daarvan en ik vind het een openbaring. Ik zal niet ingaan op de foute politiek maar ik geloof best dat het gaat zoals het daarin wordt gespeeld. Vandaar dat ik er dus vanuit ging dat ik dit boek wel erg leuk zou vinden. En inderdaad dat klopt. Ik vind het een geweldig verhaal. Ondanks dat het over de politiek gaat is het een roman. Dus ja er worden veel politieke dingen verteld maar het is niet storend en erg goed te volgen. Vooral de intriges komen lekker aan bod. Oneerlijkheid, dealtjes en ga zo maar door. Soms vraag je je werkelijk af wat die mensen daar aan het doen zijn. Politiek bedrijven dus :-)) Zo dus ook het verhaal. Nicolle schrijft met een vlotte pen waardoor je direct in het verhaal zit. Het is niet al te ingewikkeld en dus goed te volgen. Je krijgt een goed beeld van vrouwen die hun mannetje staan maar die er erg veel voor over hebben. Het wereldje is echt keihard. Er worden niet al te veel personages gebruikt waardoor het nog overzichtelijk blijft. Wel was ik even verbaasd dat het niet alleen over Charlotte Kramer ging. Ik had verwacht dat ik haar hele beleving naar de campagne zou meemaken maar dat is niet zo. Het gaat over drie vouwen waarvan je dus van alle drie een kijkje in hun leven krijgt wel zijn ze natuurlijk met elkaar verweven. Kortom dat had ik dus niet verwacht maar ik vond het ook niet vervelend. Natuurlijk zit er ook wat romantiek in maar dat voert niet de boventoon. De politiek, daar gaat het om. Wanneer je houdt van series als Borgen en The house of Cards is dit een leuk boek om te lezen. Overigens is er ook een tweede deel ‘Top Secret’. Deze heb ik al in huis en ga ik zeker lezen. Mocht je hem voor weinig tegenkomen… meenemen!!

♥ Mijn rating // 8,5

‘Mrs President’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en worden vaak verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 9,97

♥ Ebook // € 5,99

Nicolle Wallace schreef oa ook: 

♥ Roman // Top Secret

Liefs,

Daantje

Een gedachte over “Recensie: ‘Mrs President’ – Nicolle Wallace

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: