Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Annie M.G. Schmidt kent iedereen wel van de leuke kinderboeken en prachtige versjes. Nu wil het toeval dat ik in mijn boekenkast zomaar dit prachtige leuke boekje tegenkwam genaamd… ‘Poes, poes, poes’. Ik hoor je denken… alweer een boekje over poezen? Jazeker, weer eentje. Stiekem toch nieuwsgierig geworden wat Annie M.G. Schmidt ervan gemaakt heeft?  

IMG_2945-2
Uitgever: Querido
 | Categorie: roman, gedichten | Aantal pagina’s: 71 | Jaar: november 2008  | ISBN: 9789021435015

‘Poes, poes, poes’  

Annie M.G. Schmidt

‘Annie, wat heb je toch met katten?’ vroeg de schrijfster zichzelf in één van haar boeken. Véél heeft Annie met katten. Ze vond ze leuk, slim, grappig, eigenwijs en schreef met liefde over ze. Niet alleen in haar kinderboeken, ook in de hier gebundelde columns, gedichten, liedjes en niet eerder gebundelde teksten. De kat van ome Willem, poes Minetje, de ribbel- en de lapjeskat: ze zijn allemaal even levendig en origineel als de schrijfster zelf – die soms ook ‘liever kat dan dame’ was.   IMG_2947-3

FullSizeRender-5-1Annie M.G. Schmidt is een van de allerleukste boekenschrijfsters en dan met name wat betreft haar kinderboeken. Oud en jong genieten er nog steeds van. Het lijkt wel nooit te vervelen of te verouderen. De verhaaltjes die ik vroeger voorgelezen kreeg, lees ik nu aan mijn kinderen voor. Maar niet alleen kinderboeken schreef ze. Ze had een een normen voorliefde voor katten. Vandaar dat ze ook een aantal titels heeft geschreven met in de hoofdrol de kat of poes. Dit is er ook zo eentje. Een prachtig bundeltje met gedichtjes, versjes en liedjes. Een aantal poezen zijn bekende, wat het nog leuker maakt. Haar schrijfstijl is geweldig en het het leest heerlijk weg. Hier en daar met de nodige humor. Een kattenliefhebber wordt hier heel gelukkig van. Alleen al omdat de auteur Annie M.G. Schmidt is (wie is er niet groot met haar geworden?) en het boekje een prachtige cover heeft hoort het gewoon in elke boekenkast. Kopen dus. 

♥ Mijn rating // 7,5

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel, bol.com, deslegte.nl of deslegte.be:

♥ Hardcover // € 7,50

♥ Ebook // nvt

Deze auteur schreef o.a. ook: 

♥ Roman // Het grote poezenboek van Annie M.G. Schmidt

♥ Kinderboek // Jip en Janneke

♥ Kinderboek // Pluk van de Petteflet

♥ Kinderboek // Otje

♥ Kinderboek // Floddertje

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: