Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Top Secret’ is geschreven door de auteur Nicolle Wallace die ik inmiddels ken (niet persoonlijk natuurlijk 🙂 omdat ik haar eerste boek ‘Mrs President’ heb gelezen. En dat was bepaald geen straf. Nadat ik hem uit had moest ik natuurlijk direct het vervolg lezen ‘Top Secret’! Thanks the lord was hij voorradig en had ik hem zo in huis. Benieuwd?

IMG_2801-1

Oorspronkelijke titel: It’S Classified | Uitgever: Sijthoff | Categorie: roman | Aantal pagina’s: 334 | Jaar: mei 2012  | ISBN: 9789021806372

‘Top Secret’  

Nicolle Wallace

Charlotte Kramer, de eerste vrouwelijke president van Amerika, is net aan een tweede termijn begonnen. Ze zal zich nu moeten bewijzen! Maar er zijn meer vrouwen in het Witte Huis die azen op de macht. Als er strikt vertrouwelijke informatie over een terroristische aanslag wordt gelekt, staan niet alleen de positie en de geloofwaardigheid van Charlotte op het spel – maar ook de veiligheid van het hele land.

In een web van intriges en roddels zal ze alles op alles moeten zetten om haar macht te behouden. Top Secret is dé roman voor iedere ambitieuze vrouw die wel wat glamour in haar leven kan gebruiken. 

IMG_2802-2

In dit deel gaan we verder waar het eerste boek is gestopt. Charlotte Kramer is inmiddels herkozen maar nu moet ze zorgen dat ze haar job mag blijven uitvoeren. En dat is geen gemakkelijke opgave. Om elke hoek loert de vijand om haar op haar knieën te krijgen en om haar neer te sabelen. Haar huwelijk is inmiddels naar de filistijnen en haar privé-leven ligt onder de loep. Ook haar vriendschap met Melanie krijgt het zwaar te verduren al blijft die Charlotte trouw terwijl ze inmiddels niet meer direct voor haar werkt. Ook Dale is nog in de picture en heeft het niet makkelijk. Ze lijdt onder haar werk maar ook onder haar relatie met de man van de president. Beide vind ze belangrijk maar het een toch nog net effe meer dan de ander. Gaat dat goed aflopen. Dan is er een nieuwe derde vrouw in het spel Tara Meyers. Zij heeft zo haar eigen agenda en haar eigen sores. Haar huwelijk loopt niet lekker en haar gezondheid begint haar parten te spelen. Maar open kaart spelen kan natuurlijk niet. Wederom hebben de vier dames veel te lijden maar slepen ze elkaar er dit keer door heen of gaan ze elkaar te lijf?

IMG_2803-3Het eerste deel vond ik al geweldig, als je van romans houdt met een behoorlijk politieke tint. En daar houdt ik dus van. Wederom staat dit boek weer vol intriges en krijg je weer een kijkje in deze verschrikkelijke foute keuken. Maar wat is het lekker!! Net als het eerdere boek ‘Mrs President’ gaat het over drie hoofdpersonages: Charlotte de president, Dale de journalist en Tara de vicepresident. Ook Melanie komt aan bod. Deze heeft inmiddels wel een andere functie maar speelt nog een grote rol. In het eerste deel werden de karakters al aardig uitgediept en leefde je direct met de drie dames mee. ook in dit deel gaat men nog iets verder en kom je nog meer te weten. Het verhaal is weer geweldig vooral de intriges en de dreiging van een terroristisch aanval maken het erg spannend. Het verhaal is dus erg goed. Daarnaast vind ik ook de schrijfstijl erg prettig als moest ik dit keer iets meer moeite doen om in het verhaal te komen. De boeken zijn overigens afzonderlijk van elkaar te lezen maar natuurlijk is het veel leuker om ze in de juiste volgorde te lezen. Wederom zeg ik het weer. Mocht je ze tegenkomen, neem ze mee. Ze zijn het waard.

♥ Mijn rating // 8,5

‘Top Secret’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en worden vaak verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 21,49

♥ Ebook // € 11,99

Nicolle Wallace schreef oa ook: 

♥ Roman // Mrs President

Liefs,

Daantje

Een gedachte over “Recensie: ‘Top Secret’ – Nicolle Wallace

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: