Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Na het laatste deel ‘The One’ te hebben gelezen vond ik het toch wel erg jammer dat deze serie op hield. Maar tot mijn grote verbazing hield hij helemaal niet op. Nee hoor, we gaan gewoon verder met deel 4 ‘De Prinses’. De gaat alleen niet meer zozeer over America maar over haar dochter. Benieuwd?

FullSizeRender-5Oorspronkelijke titel: The Heir | Uitgever: Van Goor | Categorie: young adult | Aantal pagina’s: 286 | Jaar: juni 2015 | ISBN: 9789000345182

‘De Prinses’

Selection-Trilogie 4 

Kiera Cass

De achttienjarige prinses Eadlyn is druk bezig zich voor te bereiden op haar toekomst als koningin. In Illea is het onrustig. Hoewel koning Maxon en koningin America het kastenstelsel hebben afgeschaft heerst er toch ontevredenheid in het land. Eadlyn ziet dat haar vader zich zorgen maakt, maar wat kan ze doen? Haar ouders zijn van mening dat het volk afleiding nodig heeft, en een nieuwe Selectie kan daarvoor zorgen. Eadlyn daarentegen heeft helemaal geen zin in 35 jongens die zich met haar leven komen bemoeien. Dat haar ouders op een sprookjesachtige manier bij elkaar zijn gekomen, betekent niet dat voor haar hetzelfde geldt. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze dacht. 

FullSizeRender-1-1

In ‘De Prinses’ zijn we twintig jaar verder. Koning Maxon en koningin America zijn nog steeds erg gelukkig met elkaar en hebben vier kinderen. Drie jongens en een meisje ‘Eadlyn’. Eadlyn is de tweelingzus van Ahren. Eadlyn heeft het geluk dat ze net een paar minuten eerder is geboren dan haar broer waardoor ze de troon mag bestijgen. Inmiddels is Eadlyn druk bezig om zich voor te bereiden om koningin te worden wanneer duidelijk wordt dat het volk nog steeds niet tevreden is, ondanks dat het kastenstelsel is afgeschaft. Om het volk wat af te leiden en ze iets positiefs te geven willen de koning en de koningin dat hun dochter op zoek gaat naar een man. Natuurlijk gaat dat doormiddel van ‘de selectie’. Eadlyn heeft daar helemaal geen zin in aangezien ze vindt dat je een man niet nodig hebt om je gelukkig te maken maar om haar vader gerust te stellen doet ze er toch aan mee. In eerste instantie start de selectie dramatisch en net wanneer ze zich erbij heeft neergelegd dat ze er maar het beste van moet maken gebeuren er een paar verschrikkelijke dingen waardoor alles op losse schroeven komt te staan. 

FullSizeRender-2-2

Deel vier van de selectie had ik eigenlijk niet meer verwacht maar het kwam er toch. Het verhaal van America en Maxon eindigt namelijk in het derde deel. Het vierde deel gaat dan ook niet meer over hen maar over hun dochter. Ondanks dat ik blij was dat er toch weer een vierde deel was werd ik ook een beetje moe. Want eigenlijk is het een exact hetzelfde verhaal als de eerste delen, alleen is de problematiek veranderd en er zijn wat andere hoofdrolspelers. Daarnaast baalde ik ook een beetje omdat dit boek wederom een open einde heeft (wat had ik dan gedacht?) en je dus soort van verplicht bent om het volgende deel ook te kopen omdat je anders niet weet hoe het afloopt. En Cass kennende zal het niet bij één deel blijven. Toch heb ik het boek met plezier gelezen. De hoofdrolspeler Eadlyn is niet zo’n beminnelijk lief meisje als haar moeder was. Nee, Eadlyn is redelijk verwend, arrogant en heeft het behoorlijk hoog in haar bol.  Maar ja, ze wordt dan ook de koningin. Daarnaast werkt ze wel heel erg hard. In het begin kon ik me dan ook niet echt met haar vereenzelvigen omdat ze te ver van mijn persoontje afstaat. En toch kreeg ik uiteindelijk sympathie voor haar. Ook de andere bijrolspelers zijn leuk. Een aantal hoofdrolspelers uit de eerste drie delen spelen nu ook weer mee maar wel op de achtergrond. Zo krijg je dus een mooi beeld van hoe het met hen is vergaan in 20 jaar tijd. Natuurlijk is de schrijfstijl van Cass niet veranderd en leest het als een trein. De politiek die in de eerste delen een grote hoofdrol spelen is nu meer op de achtergrond. Wat ik persoonlijk niet vervelend vond. Hierdoor leer je Eadlyn goed kennen en is het net effe wat persoonlijker allemaal. Qua verhaal gebeurt er dan ook niet heel erg veel en heb ik enorme bewondering hoe ze een heel boek vol heeft gekregen zonder dat er daadwerkelijk ook maar iets gebeurt. Op het einde zit wel een cliffhanger waardoor je toch het gevoel hebt dat je het volgende deel moet lezen. Maar om eerlijk te zijn… ik word eigenlijk een beetje moe bij die gedachte. Want na dat deel zal er ongetwijfeld nog een deel komen. Stiekem is het voor mij nu wel klaar. Het is niet meer nieuw en het wordt tot op het bot uitgemelkt. Ik twijfel dan ook of ik de volgende delen (die op de planning staan voor 2016 dacht ik) nog zal aanschaffen. 

♥ Mijn rating // 7

‘De Prinses’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 15,00

♥ Ebook // € 9,49

Deze auteur schreef ook:

Selection-Trilogie 1 // De Selectie 

Selection-Trilogie 2 // De Elite 

♥ Selection-Trilogie 3 // De One

Selection-Serie // De prins en de lijfwacht

Liefs,

Daantje

5 gedachtes over “Recensie: ‘De Prinses / Selection-Trilogie 4’ – Kiera Cass

  1. Flower schreef:

    Het wordt idd tot op het bot uitgemolken, maar ik kan er toch geen genoeg van krijgen en verlang naar de volgende delen. Het boek wordt niet saai. Het einde vind ik wat vervelend, omdat ik niet door kan lezen wat er na gebeurd… (ik kan het niet anders zeggen anders verklap ik het.) Maar LEES DIT BOEK! Een aanrader ;p

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: