Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Na ‘Grijs gebied’ was ik toch wel erg benieuwd geworden naar de boeken van Marion Pauw. Een bestseller thriller schrijfster van eigen bodem. ‘Grijs gebied’ vond ik erg leuk en en daarom heb ik direct een boek besteld. Het is ‘Zondaarskind’ geworden. Benieuwd?


foto 6-1
Uitgever: Ambo | Anthos 
| Categorie: thriller | Aantal pagina’s: 291 | Jaar: 2009  | ISBN: 9789026329630

‘Zondaarskind’  

Marion Pauw

Geertruida ‘Truitje’ Langhout heeft altijd moeten vechten voor haar bestaan. Op jonge leeftijd verliest ze beide ouders en ze groeit op bij de hardvochtige Zusters van Liefde. Betere tijden breken aan wanneer ze als dienstmeisje bij een deftige familie gaat werken en zo oudste zoon Waldemar ontmoet. Ze worden verliefd, Truitje raakt zwanger, maar dan worden haar plannen ijskoud gedwarsboomd door rivale Frederique Vos.

Zestig jaar later kruisen de paden van beide dames elkaar opnieuw. Deze keer laat Truitje niet over zich heen lopen. Ze neemt op ultieme wijze wraak. Want tijd heelt niet alle wonden. 

foto 5-1

Geertruida ‘Truitje’ Langhout is een klein jong meisje wanneer ze haar ouders en haar lieve zusje verliest bij een grote brand. Zij is de enige overlevende. Aangezien zij geen familie heeft die voor haar kan zorgen eindigt ze bij de nonnen in een weeshuis waar het leven bijna ondraaglijk is. Ze krijgt daar wel een vriendschap voor het leven. Wanneer ze achttien is mag ze het huis uit en wordt ze afgezet door één van de nonnen bij een familie die een dienstmeisje wil. In eerste instantie is het leven daar een stukje beter maar algauw ondervindt ze dat dat toch niet zo is. Ze wordt verliefd op de oudste zoon des huizes en daar is niemand van gediend. Met name de vriendin van Waldemar Frederique Vos. De dames kunnen elkaars bloed wel drinken. Waldemar doet ook voorkomen dat hij verliefd op Truitje is waardoor deze alle hoop heeft dat het goed gaat komen tussen hun twee, met name wanneer ze erachter komt dat ze zwanger van hem blijkt te zijn. Helaas verloopt het allemaal iets anders en op een bewuste dag zal Truitje haar leven in één klap veranderen. Wanneer de dames elkaar na velen jaren weer tegenkomen is Truitje het niet vergeten en ze beraamd een wraakactie. Eentje die Frederique zal doen huiveren.

FullSizeRender-2

Dit is het tweede boek wat ik lees van Marion Pauw. Grijs gebied vond ik al erg leuk dus ik kon niet wachten om in dit boek te beginnen. En wederom werd ik niet teleurgesteld. Dit boek valt in de categorie thriller maar om eerlijk te zijn vond ik het niet tenenkrommend spannend maar dat maakte mij totaal niet uit omdat het verhaal goed is (met een lach en een traan) en de schrijfstijl van Pauw echt heerlijk is. Het allerleukste aan het boek vond ik de hoofdrolspeelster. Eindelijk eens geen jonge blonde godin met een zeer strak lichaam en duizenden vriendinnen maar gewoon een heerlijke pittige bejaardenvrouw. Echt super leuk. Ik had verwacht dat ik dat minder zou vinden maar dat was dus totaal niet zo. Ik heb genoten van het karakter. Daarnaast worden de karakters ook nog eens heel erg uitgediept waardoor je haar en een aantal anderen direct in je hart sluit. Het boek is verdeelt in 2 delen. Het eerste deel gaat over haar jeugd en het tweede deel is in het heden, Truitje als bejaarde. In het eerste deel sluit je het lieve zielige meisje in je hart maar de oudere dame op leeftijd ook. Wat een heerlijk boek is dit. Ik heb nog geen andere titels van haar in mijn bezit maar ik kan niet wachten om een andere titel te gaan lezen. Wat een geweldige auteurs heeft ons kleine kikkerlandje toch. Ik ben trots!! 

 

♥ Mijn rating // 8,5

‘Zondaarskind’ is gratis verkrijgbaar in de maand juni 2015 bij het kopen van een thriller of tweedehands te koop op bol.com.   

♥ Paperback // € 5,99

Deze auteur schreef ook:

♥ Thriller // Hemelen

♥ Thriller // Drift

♥ Thriller // Zondaarskind

♥ Thriller  // Jetset

♥ Thriller  // Gulzig

♥ Thriller  // Daglicht

♥ Thriller  // Villa Serena

♥ Thriller  // De Wilden

♥ Thriller // We moeten je iets vertellen

♥ Thriller // Lolliepop

♥ Thriller // Grijs gebied

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: