Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Luchtkussen’ van Astrid Harrewijn wilde ik al een tijdje lezen. Toen ik hoorde dat dit boek verfilmd zou gaan worden wist ik niet hoe snel ik dit boek uit de kast moest halen om het te lezen. Volgens mij is het verfilmen van je boek één van je dromen als auteur. Een bekroning op je werk. Goed gedaan, Astird. Maar nu het verhaal zelf… is het echt zo leuk? Lees je mee?

FullSizeRender-2-3

Uitgever: Luitingh-Sijthoff BV | Categorie: roman | Aantal pagina’s: 302 | Jaar: april 2011  | ISBN: 9789021084084

‘Luchtkussen’  

Astrid Harrewijn

Wanneer een vriendin Lieke op een vacature bij het hippe Gooise bedrijf Personal Whatever wijst, dat Gooise vrouwen ondersteunt op alle mogelijke gebieden – van interieuradvies tot het trimmen van de poedel – grijpt Lieke die kans met beide handen aan. Veel keus heeft ze op dat moment niet, als gescheiden moeder van een puberende dochter.
Dan trekt haar dementerende moeder bij haar in en blijkt de Pradaparade vol valkuilen te zitten en Personal Whatever aan de rand van de financiële afgrond te verkeren.
De chaos is compleet!
Gelukkig zijn er nog de nieuwe buurman Bram en Liekes bijzondere talent altijd te lachen als de situatie eigenlijk om een stortvloed van tranen vraagt.  

FullSizeRender-1-1


Na twee boeken uit de trilogie ‘Miss’ van Astrid Harrewijn te hebben gelezen wilde ik eens iets anders lezen van Astrid. De ‘Miss’ serie vond ik erg grappig en leuk en goed geschreven. Gelukkig had ik alvast meer titels op de kop getikt waaronder ‘Luchtkussen’. Toen ik ook nog op haar Facebook pagina las dat dit boek verfilmd gaat worden wist ik helemaal niet meer hoe snel ik dit boek moest lezen. Ik rukte hem uit de kast en begon te lezen, net zo lang tot ik hem uit had, want het leest weer geweldig. Ik kan niet anders zeggen dan dat Astrid een geweldige auteur is. Dit boek zit echt mega vol met humor. Ik heb vaak hardop gelachen. Het verhaal is echt heel grappig. Hier en daar wat onrealistisch maar dat maakt het boek juist zo leuk. Het speelt zich af in het Gooi waar ik zelf ben geboren en getogen. Heel veel plekjes herken ik dus, wat het iets extra’s geeft (voor mij dan). Wederom is dit boek in de ik-vorm geschreven waardoor je je snel kunt inleven in de hoofdpersoon. Overigens zijn de karakters uitgediept maar niet extreem. De bijpersonen zijn echt geweldig, haar dochter en haar moeder, de buurman en haar vreemde maar o zo grappige collega’s. Nog maar te zwijgen over de vage business waarin ze werkt met de nog vreemdere verzoeken die ze krijgt van haar klanten. Door de fijne schrijfstijl van Astrid leest ook dit boek weer heerlijk weg. Het verhaal leest als een sneltrein en is lekker luchtig. Je raast er doorheen. Vanaf de eerste pagina was ik geboeid en heb hem dan ook in een paar uur uitgelezen. Dat was dan ook het enige nadeel… het is echt te snel uit. Als je zin hebt in een boek vol humor en dat een lekker luchtig is dan zou ik hem direct aanschaffen of ergens lenen. Goddank heb ik nog wat leuke titels liggen om te lezen. Ik ben fan. 

♥ Mijn rating // 8

‘Luchtkussen’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 4,00 – 8,00 (tweede hands)

♥ Ebook // nvt

Deze auteur schreef ook:

♥ Roman // Miss Communicatie

♥ Roman // Miss Verstand

♥ Roman // Miss Match

♥ Roman // Ja kun je krijgen

♥ Roman // Prinses in de polder

♥ Roman // In zeven sloten

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: