Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Prijs van de waarheid’ is geschreven door de auteur Tess Gerritsen. Een van mijn favoriete thriller schrijfsters. Met het boek ‘Meisje vermist’, wat ik een paar weken geleden las, heb ik haar eerdere werk ontdekt. Ik laat je weten wat ik van dit boek vind. Lees je mee? 
FullSizeRender-2

Oorspronkelijke titel: Wistleblower  | Uitgever: Harlequin | Categorie: thriller | Aantal pagina’s: 286 | Jaar: februari 2013  | ISBN: 9789034797483

‘Prijs van de waarheid’  

Tess Gerritsen

‘Geen tijd. Help me. Snel…’

Uit de regen duikt plotseling een man voor haar auto op. Een doffe klap en daarna doodse stilte. Als verlamd staart Cathy naar de zwiepende ruitenwissers. Dan stapt ze haastig uit. De man ligt ineengedoken naast de weg – totaal in paniek, te oordelen naar zijn gejaagde reacties op haar vragen. En gewond: bloed loopt langs haar hand als ze hem overeind helpt en naar haar auto brengt.

In het dichtstbijzijnde ziekenhuis wordt hij meteen weggereden naar de ok, waarna Cathy aangeslagen doorrijdt naar haar vriendin Sarah, bij wie ze zou gaan logeren. Daar belt de politie. De verwonding van de man blijkt een schotwond en een onbekende heeft zijn spullen uit het ziekenhuis gestolen.

De volgende ochtend wordt schokkend duidelijk dat iemand naar iets op zoek is en over lijken gaat om het te vinden…  

FullSizeRender 2-1

Nog niet zo lang geleden las ik ‘Meisje Vermist’ van Tess Gerritsen. Dit boek kwam uit haar eerdere werk en werd opnieuw uitgegeven. Ze schreef toen nog in een iet wat ander genre namelijk romantische thrillers in tegenstelling tot haar recente werk wat medische thrillers zijn. Van de titel ‘Meisje Vermist’ was ik enorm onder de indruk. Ik wilde meer van haar eerdere werk lezen en besloot direct om al haar eerdere werk aan te schaffen. Wat best lastig was de meeste titels kon ik alleen maar tweedehands krijgen. Al kun je bij Harlequin.nl nog wel iets nieuws op de kop tikken, bleek later. In ieder geval kon ik niet wachten tot ik ze binnen had en besloot om maar meteen in ‘Prijs van de waarheid’ te beginnen. Met ‘Meisje Vermist’ in mijn achterhoofd begon ik aan dit boek. De eerste pagina’s zijn zo spannend dat ik alleen maar door wil lezen. Ik wilde weten hoe het afliep. De hoofdpersonages zijn intrigerende mensen en worden niet al te veel uitgediept. Het verhaal is erg leuk en spannend. Wederom zitten er wat plot wendingen in die je niet ziet aankomen. Ook bevat dit verhaal weer een romantische zijlijn, al snap je direct dat dit een romance gaat worden. Vanaf de eerste pagina tot de laatste pagina weet Tess mij weer te boeien. De verhaallijnen komen mooi samen aan het einde. Natuurlijk schrijft Tess weer zoals we van haar gewend zijn. Vlot en zonder te gedetailleerd te worden. Zalig. Deze titel is eerder uitgegeven in 1992 en dat kun je hier en daar herkennen maar aan de soms wat oubollige media (fax). Maar dat is totaal niet storend omdat het verhaal zo goed is. Kortom weer een geweldige titel van Tess Gerritsen. Kom je hem tegen? Meenemen!

♥ Mijn rating // 8

‘Prijs van de waarheid’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com tweede hands of nieuw bij harlequin nederland.   

♥ Paperback // € 8,99 (tweedehands)

♥ Ebook // € 7,25

Deze auteur schreef ook:

Romantische detectives:

♥ Romantische thriller // Dicht op de hielen

♥ Romantische thriller // Onder het mes

♥ Romantische thriller// De dood in de ogen

♥ Romantische thriller // Meisje Vermist

♥ Romantische thriller // Verdacht van moord

♥ Romantische thriller // Het spoor terug

♥ Romantische thriller // Houdt de dief

♥ Romantische thriller // Stille getuige

 

Medische thrillers:

♥ Medische thriller // Hartslag

♥ Medische thriller // Koud bloed

♥ Medische thriller // Alarmfase Rood

♥ Medische thriller // Koud hart

♥ Medische thriller // Diagnose besmet

Rizzoli / Isles thrillers:

♥ Rizzoli/Isles thriller // Sterf twee keer

♥ Rizzoli/Isles thriller // De laatste sterft

♥ Rizzoli/Isles thriller // Het stille meisje

♥ Rizzoli/Isles thriller // Sneeuwval

♥ Rizzoli/Isles thriller // Het aandenken

♥ Rizzoli/Isles thriller // De Mefisto Club

♥ Rizzoli/Isles thriller // Verdwijn

♥ Rizzoli/Isles thriller // Zustermoord

♥ Rizzoli/Isles thriller // De zondares

♥ Rizzoli/Isles thriller // De leerling

♥ Rizzoli/Isles thriller // De chirurg

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: