Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Hollywood Hotel’ is geschreven door de bestseller auteur Danielle Steel. Wie kent haar niet? Met 600 miljoen verkochte boeken is zij een van de meest populaire en bekendste roman schrijfsters ooit. En ik heb nog nooit een titel gelezen. Schaam, schaam. Maar daar is nu verandering in gekomen want dit is mijn eerste boek van haar. Nieuwsgierig wat ik van dit boek vind?
FullSizeRender-2

Oorspronkelijke titel: Bungalow 2 | Uitgever: Luitingh – Sijthoff | Categorie: roman | Aantal pagina’s: 368 | Jaar: juni 2008  | ISBN: 9789021015798

‘Hollywood Hotel’  

Danielle Steel

Voor Tanya Harris komt een lang gekoesterde droom uit: ze mag meeschrijven aan een grote tv-serie. Eenmaal in Hollywood raakt Tanya volledig in de ban van de glans en glitter van de film- en tv-wereld. Haar schrijfcarrière bloeit op, maar haar gezin – en haar huwelijk – lijden onder het succes. Kan ze moeder, vrouw én schrijfster zijn?

FullSizeRender 2-1


Danielle Steel is een van de meest geliefde en populaire schrijfsters ooit. Ze heeft inmiddels meer dan 70!! boeken op haar naam staan, die keer op keer bestsellers worden over de hele wereld. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze dame zeer goed in de slappe was zit. Een bankrekening waar je u tegen zegt en ze bezit meerdere huizen. Vervolgens blijkt ze daar eigenlijk niets om te geven en wil ze alleen maar schrijven. Ze schijnt jarenlang voor haar kinderen verborgen te hebben gehouden dat ze een populaire en bekende schrijfster is. Funny! Bescheidenheid siert de mens. En daarom vind ik haar eigenlijk al een geweldig mens. 

Met 70 titels op haar naam is het dan ook bijna onmogelijk dat een boekenwurm als ik nog geen één titel  van haar had gelezen. Nou dat bleek dus wel degelijk te kunnen. Dit is namelijk serieus het eerste boek wat ik van haar lees. Ongelofelijk! Overigens zijn veel van haar boeken verfilmd. Wie kent ze nog van jaren geleden… de woensdagavond film om half negen. Zo’n enorme tranentrekker. Meestal waren dat verfilmingen van Steels boeken.

Dan het boek. In eerste instantie dacht ik zo’n slap romannetje in mijn handen te hebben maar naarmate ik verder in het boek kwam (lees: pagina 10) vond ik het een steeds beter verhaal worden. Het verhaal is ‘herkenbaar’ waardoor je je direct betrokken voelt bij de hoofdpersonen. Je kunt je levendig voorstellen wat de hoofdpersoon meemaakt.  Wat Steel zeer goed doet is je enorm betrekken in het leven van de hoofdrolspeler. Je krijgt een uitgebreide profielschets zonder dat het irritant is. Binnen een paar bladzijden wilde ik alleen nog maar weten hoe het met de hoofdrolspeelster zou aflopen. Het verhaal is eigenlijk simpel maar toch was ik geïntrigeerd en vroeg ik me werkelijk af hoe het met haar verder moest. Ze werd een vriendin. Zelden heb ik een boek gelezen waarin dat echt is gelukt. Natuurlijk zijn er meerdere auteurs die dat kunnen maar Steel doet het toch het allerbeste. De schrijfstijl is ook zalig. Ze schrijft met een vlotte pen, niet te veel onnodige details en het juiste aantal hoofdpersonen. Wel veel bijpersonen maar het is zeer beslist niet storend. En nee, het is geen retespannende roman maar het was zeker boeiend. ‘Hollywood hotel’ is de zeventigste roman van Steel in Nederland. Daarom als extra toevoeging in dit boek een biografie van Steel, een complete bibliografie, biografie en een recent interview met de auteur.

Kortom: Ik was en ben nog steeds zeer onder de indruk. In twee avonden heb ik dit boek uitgelezen en ik kan eigenlijk niet wachten om nog een boek van haar te lezen. Maar welke van de 70 titels? (Allemachtig!!)

♥ Mijn rating // 8

‘Hollywood Holel’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 20,00 (nieuw) of 6,95 (tweedehands)

♥ Ebook // nvt

Als Madeleine Wickham schreef ze ook:

♥ Roman // Winnaars

♥ Roman // Familieband

♥ Roman // De verjaardag

♥ Roman // Hartslag

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: