Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Pretty Little Liars van Sara Shepard is een enorme populaire boekenreeks. Dat werd zo’n hit dat er ook nog eens een tv-serie van werd gemaakt. Ik had over de boeken en de tv-serie al veel gehoord maar toch had ik nog geen boek gelezen of een aflevering gezien. Tot ik laatst toch een stukje van de eerste aflevering zag. Dat zag er veel belovend uit. Maar als echte boekenfreak wilde ik natuurlijk eerst de boeken lezen voor ik aan de tv-serie zou beginnen. Hier dus mijn mening over ‘Pretty Little Liars deel 1 – Vriendschap’. Is het echt zo leuk? Ik laat het je weten

FullSizeRender-3

Oorspronkelijke titel: Pretty Little Liars | Uitgever: The House of Books | Categorie: Young Adult | Aantal pagina’s: 239 | Jaar: november 2012  | ISBN: 9789044336030

‘Pretty Little Liars #1:

Vriendschap – Wat is jouw grootste geheim?’  

Sara Shepard

Rosewood, Pennsylvania – tussen de Mercedessen, de gigantische villa’s en de perfect bijgehouden sierheggen viert het geroddel hoogtij. En dat is niet vreemd, want iedereen heeft wel wat te verbergen, en dat geldt zeker voor het groepje middelbare schoolvriendinnen van Aria.

Zijzelf heeft een affaire met haar leraar Engels, Spencer heeft een oogje op het lekkere vriendje van haar zus en Hanna gebruikt smerige trucjes om mooi te blijven.

Samen delen ze echter een geheim dat nog veel gruwelijker is, maar dat niemand anders kent. Tot ze op een dag berichtjes ontvangen van iemand die zich ‘A’ noemt. Is ‘A’ Alison, hun beste vriendin die drie jaar geleden is verdwenen?  

FullSizeRender 2-2

Pretty Little Liars deel 1 – Vriendschap heb ik in één ruk uitgelezen ondanks dat ik Young Adult (YA) al een paar jaartjes ontstegen ben. Maar waarom dan? Omdat Sara Shepard geweldig schrijft! Het is vlot, niet te gedetailleerd en spannend geschreven. Vanaf de eerste pagina weet Shepard mij te boeien want er hangt een sinister sfeertje in het verhaal. Wie is toch ‘A’.

In dit deel maak je kennis met de belangrijkste hoofdrolspelers. Je krijgt een kijkje in hun hoofd, leven en in hun vriendschap. Met wat flashbacks krijg je steeds meer een idee wat er gebeurt is of zou kunnen zijn met ‘Allison’, althans dat denk je dus want je wordt je er niet heel veel wijzer en blijft maar gissen. De vier persoonlijkheden zijn allemaal enorm uitgediept waardoor je er een band mee krijgt. Al staan ze ver weg van mij wat betreft het luxe leventje. Toch heb ik sympathie voor ze. Want dat luxe is maar schijn. Wat er in hun hoofd omgaat is iets totaal anders dan wat de buitenwereld te zien krijgt. 

Het boek is geschreven in de zij-vorm en in elk hoofdstuk speelt één van de vier vriendinnen de hoofdrol. Daardoor weet je precies wat er met het personage gebeurt en hoe zij ertegen aan kijkt. Heel leuk gedaan door Shepard. Het verhaal is bere spannend. Wat is er toch met Allison gebeurt. Waar is ze gebleven? Leeft ze nog of is ze dood? En wie is toch die ‘A’ die die smsjes verstuurd. En hoe kan het toch dat ‘A’ allerlei dingen weet die ‘niemand’ anders weet dan ‘Allison’.  Zou het toch Allison zijn? Maar die is toch verdwenen? Dit zijn de vragen die constant in je hoofd rondgaan wanneer je het boek leest. Nergens geeft Shepard de clou al weg. Wat ik geweldig goed vind trouwens. Telkens zet ze me op het verkeerde been. Ik ben enorm benieuwd hoe het verhaal verder gaat en hoe Shepard de spanning erin kan houden. Tenslotte heeft ze er nog 7 boeken aan gewijd. Ik hoop dat het haar lukt!

Kortom: Wat een geweldige leuke spannende serie. Im hooked. Ik ga alle andere delen ook lezen. Ze liggen al in mijn boekenkast te wachten… YEAH! Kom je ze tegen, neem ze dan mee. Een heerlijke serie om te lezen in deze zomervakantie. Echt, je krijgt er geen spijt van. 

 

♥ Mijn rating // 7,5

‘Pretty Little Liars # 1 – Vriendschap’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com.   

♥ Paperback // € 17,50

♥ Ebook // € 4,99

Deze auteur schreef o.a.:

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 1:  Vriendschap – Wat is jou grootste geheim?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 2: Vertrouwen – Zijn je beste vriendinnen te vertrouwen?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 3: Perfectie – Hoe volmaakt is jou leven?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 4: Waarheid – Geloof je alles wat ze zeggen?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 5: Bedrog – Weet je zeker dat je eerlijk bent?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 6: Moord – Ben je ooit veilig?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 7: Laster – Wie roddelt er nu nooit?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 8: Finale – Eind goed, al goed?

♥ Roman// Het meisje van ver

Liefs,

Daantje

8 gedachtes over “Recensie: ‘Pretty Little Liars # 1 – Vriendschap’ – Sara Shepard

 1. Aartie schreef:

  Oooh je hebt wat gemist! Gelukkig heb je het nu ontdekt :-D, ik ben al vanaf het begin van de serie fan (al ben ik geen jonkie meer haha).

  Like

 2. Laure schreef:

  Ik heb nog geen boeken gelezen van PLL, maar volg wel de serie op de voet!
  Nu de serie weer eventjes gedaan is, moet ik misschien toch eens met de boeken beginnen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: