Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Oliver en Charlie – Het Muizenfeest’ is het eerste kinderboek ontstaan uit de samenwerking tussen Machteld van Zalingen en Kim den Dulk. De cover ziet er al veel belovend uit. Benieuwd? 


FullSizeRender-2

Uitgever: Aerial Media Company| categorie: kinderboek | aantal pagina’s: 32 | jaar: juni 2015 | ISBN: 9789402600681

‘Oliver en Charlie – Het Muizenfeest‘  

Machteld van Zalingen en Kim den Dulk

Oliver en Charlie zijn de aller-, allerbeste vrienden. En de kat Blinde Benny hun allergrootste vijand. Daarom besloten Oliver en Charlie lang geleden, om samen een veiliger stekje te zoeken dan het huis van oma Molly. En ergens, op een geheime plek op de boerderij van om Molly middenin het bos, bouwden ze hun huisje.

‘Oliver, Oliver, heb je het al gehoord?’ roept Charlie.

‘Wat is er aan de hand?’ vraagt Oliver.

‘Er wordt een groot bosfeest gehouden, maar wij zijn niet welkom.’

De brutale muisjes besluiten om zelf een feest te geven, hoe zal dat aflopen?

FullSizeRender 2-1

Mijn kinderen zijn dol op boeken. Welke kinderen niet trouwens? Dus toen dit boek op de deurmat viel moest ik direct het verhaal voorlezen. Zelden heb ik ze zo stil en met grote ogen zien luisteren. Het verhaal vonden ze spannend maar het heeft een goede afloop dus heb ik dit boek inmiddels tot in den treuren voorgelezen. Niet dat ik dat erg vind want het is een genot om het voor te lezen. Het allermooiste vinden ze toch de illustraties. Wat er voorgelezen wordt is ook precies wat er wordt afgebeeld en dat is voor twee kleine kinderen van vier en vijf erg belangrijk.

Het boek is heel leuk ingedeeld. Allereerst zie je een prachtige, twee pagina’s grote illustratie van waar de muisjes wonen. Daarna krijg je een introductie van hoe de muisjes elkaar ontmoet hebben waardoor mijn ukkies Oliver en Charlie direct in hun hart sloten. Daarna een plattegrond van hun huisje waar ze samen uren naar hebben zitten kijken tot ze het uit hun hoofd kende. Ze weten waar de keuken is en waar de muisjes in bad gaan. En dan begint het leuke verhaal. De laatste twee pagina’s bevatten een recept voor heerlijke ‘Bosbessenmuffins a la Oliver’. Natuurlijk hebben we die al een keer gemaakt en ze zijn inderdaad heerlijk. Ze hebben gesmuld. Nadeel daarvan is dat elke keer dat we dit boek lezen ik gechanteerd word om wéér muffins te maken uit het boek. De opbouw en indeling van dit boek vind ik  geniaal omdat je hierdoor direct een band krijgt met de twee muisjes. Ik ben dit nog niet eerder tegen gekomen in een kinderboek. Ik denk dat het bij vele ouders en kinderen in de smaak zal vallen.  

Dit boek is geschreven door Machteld van Zalingen en geïllustreerd door Kim den Dulk. Naast dit project heeft Machteld ook nog even een thriller geschreven: ‘Moordzusters’. Een bezig bijtje die Machteld. De illustraties zijn van Kim den Dulk die overduidelijk haar roeping heeft gevonden! Allemachtig, wat kan zij prachtig tekenen. Wat een fantasie. Dit boek is zo geslaagd, in ieder geval voor mijn kinderen omdat er precies wordt afgebeeld wat er wordt verteld. Daarnaast zijn de tekeningen gewoon prachtig en vol verassingen. Mijn ukkies blijven er maar naar kijken. 

Kortom: dit boek is een schot in de roos en een topper op het gebied van kinderboeken. Zo gauw het volgende deel uit komt ren ik naar de winkel want dit is echt één van de leukere kinderboeken die ik de laatste tijd heb ontdekt. Mijn kinderen kunnen maar geen genoeg krijgen van deze twee vriendelijke en zoete muisjes. Op naar het volgende deel: Waar is Lily! Namens Jamie en Fileine, blijf zo doorgaan! 

Dit boek heb ik ter recensie mogen ontvangen van Aerial Media Company B.V. Dank jullie wel, ook namens mijn kleintjes!

♥ Mijn rating // 7,0

Verkrijgbaar o.a. bij de betere boekhandel en bol.com:

♥ Paperback // € 12,50

♥ Ebook // nvt

Dit boek is ook verschenen in het Engels:

♥ Kinderboek // The mouse party?

Machteld van Zalingen schreef ook:

♥ Thriller // Wraakzusters?

In oktober 2015 verschijnt een nieuw verhaal van Oliver en Charlie:

♥ Kinderboek // Waar is Lily?

♥ Kinderboek // Where is Lily?

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: