Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Pretty Little Liars 2 – Vertrouwen’ van Sara Shepard las ik vlak na het eerste deel. Dat deel vond ik zo leuk dat ik niet kon wachten. Ik kon alleen maar hopen dat het net zo goed zou zijn als het eerste.

FullSizeRender-2Oorspronkelijke titel: Flawless | Uitgever: The House of Books | Categorie: Young Adult | Aantal pagina’s: 270 | Jaar: september 2012  | ISBN: 9789044336269

‘Pretty Little Liars #2:

Vertrouwen – Zijn je beste vriendinnen te vertrouwen?’  

Sara Shepard

In het rijkeluisstadje Rosewood, Pennsylvania, waar achter de liefste glimlach een verschrikkelijk geheim kan schuilgaan, zijn vier Pretty Little Liars’ – Spencer, Aria, Emily, and Hanna – heel ondeugend…

Spencer heeft het vriendje van haar zus afgepakt. Aria heeft een gebroken hart vanwege haar leraar Engels. Emily is dol op haar nieuwe vriendin Maya, meer dan dol zelfs. En Hanna wil er zo wanhopig graag onberispelijk uitzien dat ze er letterlijk ziek van wordt.

Maar het ergste van alles is een afschuwelijk geheim – en als dat uitkomt kan dat hu fijne leventjes ruïneren. En iemand die zich ‘A’ noemt dreigt dat te gaan doen. Maar wie is deze geheimzinnige ‘A’? En zijn je beste vriendinnen te vertrouwen?  

FullSizeRender 2-1

Net als het eerste deel uit de boekenreeks Pretty Little Liars heb ik ook dit deel in één ruk uitgelezen Natuurlijk omdat Sara geweldig schrijft maar met name door de spannende verhaallijn. We starten in dit boek waar het eerste deel is geëindigd. In dit deel wordt de vroegere vriendschap besproken en krijg je steeds meer informatie. Maar nog steeds heb je geen idee. Althans ik. Wel zijn er veel verdachte personen. Maar zodra het ene mysterieuze probleem is opgelost dient het volgende alweer aan. En vervalt dan ook mijn verdachte. Daarnaast zitten er weer een aantal spannende momenten in waardoor het verhaal een andere wending krijgt. Ja, je blijft maar gissen.

De vijf (inclusief Ali dus) waren ooit elkaars beste vriendinnen, maar sinds Ali spoorloos is verdwenen en de meiden allemaal ooit hun geheimen deelde met Ali, is het vriendinnen groepje uit elkaar gevallen. Inmiddels zitten de meiden in het vierde jaar op Rosewood en hebben ze toch steeds weer iets vaker contact met elkaar. De reden hiervan is dat ze alle vier allerlei mysterieuze smsjes krijgen en dat ze erachter willen komen wie die ‘A’ is en daar hebben ze elkaar voor nodig. Die berichten bevatten namelijk allemaal geheimen die alleen Ali weet. 


Wederom is de schrijfstijl weer in de lijn met het eerste boek, namelijk makkelijk geschreven waardoor je hem in een ruk uitleest en niet kan wachten om in het volgende deel te beginnen. Wat leuk is is dat deze boeken enorm van deze tijd zijn. Er wordt gebruik gemaakt van nieuwe media wat elke ‘Young adult’ zal aanspreken en zal zich daarin herkennen. Op al die luxe na dan. Phoe… wat zijn ze verwend!

Natuurlijk heeft dit boek een open einde en zul je verder moeten lezen. Maar ik vind dat persoonlijk geen probleem. Al blijf ik enorm nieuwsgierig wie nou die mysterieuze ‘A’ nou is. Wil je er achterkomen dan zul je door moeten blijven lezen tot deel 8. En daar ben ik nog lang niet. 🙂 Overigens ligt de volgende wel al weer klaar. Ennnnn lezen maar…. !!

 

♥ Mijn rating // 7,5

‘Pretty Little Liars 2 – Vertrouwen’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com.   

♥ Paperback // € 17,50

♥ Ebook // € 4,99

Deze auteur schreef o.a.:

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 2: Vertrouwen – Zijn je beste vriendinnen te vertrouwen?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 2: Vertrouwen – Zijn je beste vriendinnen te vertrouwen?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 3: Perfectie – Hoe volmaakt is jou leven?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 4: Waarheid – Geloof je alles wat ze zeggen?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 5: Bedrog – Weet je zeker dat je eerlijk bent?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 6: Moord – Ben je ooit veilig?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 7: Laster – Wie roddelt er nu nooit?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 8: Finale – Eind goed, al goed?

♥ Roman// Het meisje van ver

Liefs,

Daantje

10 gedachtes over “Recensie: ‘Pretty Little Liars # 2 – Vertrouwen’ – Sara Shepard

 1. Sherry schreef:

  Klinkt veelbelovend. Ben benieuwd naar dit boek.

  Like

 2. Jolet schreef:

  Ik kijk de serie en vind het echt top!

  Like

  1. Ik wil eerst alle boeken lezen en dan de serie gaan kijken. Ben wel heel erg benieuwd inmiddels.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: