Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘De vraagprijs’ is geschreven door de auteur Madeleine Wickham, beter bekend als Sophie Kinesella. Eerder had ik al ‘Slapeloze Nachten en Dubbel Feest’ gelezen. ‘Slapeloze Nachten’ vond ik erg leuk maar van ‘Dubbel Feest’ werd ik minder enthousiast. Hoe zal ‘De Vraagprijs’ uitvallen? Benieuwd?

FullSizeRender-1
Oorspronkelijke titel: A Desirable Residence | Uitgever: The House of Books
 | Categorie: roman | Aantal pagina’s: 287 | Jaar: 2012  | ISBN: 9789044342864

‘De Vraagprijs’  

Sophie Kinsella als Madeleine Wickham

Liz en Jonathan hebben niet één maar twee hypotheken, een berg schulden en een mopperende puberdochter. Tot makelaar Marcus in hun leven verschijnt – en al hun problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Marcus regelt de perfecte huurders, Ginny en Piers uit London, voor hun oude huis. Liz raakt al snel verkikkerd op haar rijke wondermakelaar en heeft totaal  niet in de gaten dat tienerdochter Alice een ongezonde passie voor de nieuwe huurders ontwikkelt. Harten en dromen slaan op tilt. En spoedig zijn de levens van alle betrokkenen aan een grondige renovatie toe. Zou Marcus daar ook raad op weten?

IMG_3399-2

De synopsis op de achterkant vond ik veel belovend. Vol enthousiasme begon ik aan dit boek. Maar halverwege kwam ik tot de conclusie dat ik het wel erg leuk vond maar ook geen topper. Het verhaal komt nergens tot een climax en blijft een beetje op de vlakte. Niet dat het saai is maar ik had er iets meer van verwacht. Jammer dat sommige onderwerpen niet wat meer uitgediept zijn. Het had nog net iets meer inhoud kunnen hebben, maar dan had het boek 6 keer zo dik geworden. Er lopen namelijk meerdere verhaallijnen door elkaar. De schrijfstijl is wel weer erg prettig. In eerste instantie dacht ik dat de hoofdrol was weggelegd voor alleen Liz maar er spelen meerdere mensen een hoofdrol. Ondanks de vele karakters zijn ze niet te veel uitgediept. Wat het lezen makkelijk maakt (beetje oppervlakkig). Het verhaal is lekker vlot. Wel had ik wat moeite met een van de hoofdpersonen Liz. Dat ze een verhouding begint moet ze zelf weten maar dat ze haar dochter zo los laat en doet voorkomen dat ze er niet meer toe doet, vond ik wat vreemd voor een moeder. Liz was gewoon niet meer geïnteresseerd. Niet in haar man maar dus helemaal niet meer in haar dochter. Dat vond ik dus pijnlijk. Overigens komt Jonathan er ook behoorlijk bekaaid af. En ondanks deze kritische puntjes vond ik het toch een leuk boek.   Ik kan niet wachten om meer van haar te lezen. 

♥ Mijn rating // 6,5

‘De Vraagprijs’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en worden vaak verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 15,00

♥ Ebook // € 8,99

Als Madeleine Wickham schreef ze ook:

♥ Roman // Slapeloze nachten

♥ Roman // Dubbel feest

♥ Roman // Zoete tranen

♥ Roman // De cocktailclub

♥ Roman // Het zwemfeestje

♥ Roman // De tennisparty

 

Als Sophie Kinsella schreef ze ook:

♥ Roman // Shopaholic!

♥ Roman // Shopaholic! in alle staten

♥ Roman // Shopaholic! zegt ja

♥ Roman // Hou je mond!

♥ Roman // Shopalicious!

♥ Roman // Aanpakken!

♥ Roman // Shopaholic & baby

♥ Roman // Ken je me nog?

♥ Roman // Wat spook jij uit?

♥ Roman // Mini shopaholic!

♥ Roman // Mag ik je nummer even?

♥ Roman // Ik krijg je wel

♥ Roman // Shopaholic naar de sterren

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: