Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Pretty Little Liars 3 – Perfectie van Sara Shepard las ik direct na het tweede deel. De eerste twee delen vond ik al zo leuk en spannend dat ik meteen verder wilde lezen. Natuurlijk hoopte ik dat deel 3 ook zo leuk zou zijn… maar is dat ook zo?
FullSizeRender-2

Oorspronkelijke titel: Perfect | Uitgever: The House of Books | Categorie: Young Adult | Aantal pagina’s: 254 | Jaar: 2012  | ISBN: 9789044336276

‘Pretty Little Liars #3:

Perfectie – Hoe volmaakt is jou leven?’  

Sara Shepard

Drie jaar geleden waren Spencer, Aria, Emily, Hanna en Alison de populairste meisjes op school. Op hun Prada-schoenen, in Donna Karan-jurkjes en met gemanicuurde nagels paradeerden ze al roddelend door de gangen. Zij waren de meisjes tegen wie iedereen opzag, maar die ook gehaat werden – met name de kattige Alison.

Als Alison op een nacht op mysterieuze wijze verdwijnt, zijn Spencer, Aria, Emily en Hanna verdrietig, maar stiekem ook een beetje opgelucht. Dan worden de meisjes lastiggevallen door iemand die zich ‘A’ noemt en vastberaden is om hun perfecte leventjes voorgoed te verpesten. Is Alison wel echt dood, of…?  

FullSizeRender 2-1

Deel 3 ‘Perfectie’ gaat verder waar het tweede deel is geëindigd maar natuurlijk niet zonder de bekende terugblik hoe alles is begonnen. Met name hoe iedereen de verdwijning van Alison heeft beleefd. 

In alle eerlijkheid gebied mij te melden dat ik dit deel wel iets trager op gang vond komen. Hoofdstukken vol wordt er teruggeblikt naar de verledens van de meiden en naar de bewuste avond van de verdwijning van Alison. Bijna word ik daar wat moe van. Maar hierdoor hoop ik ook weer details te ontdekken waardoor ik zelf de mysterieuze ‘A’ zou kunnen ontmaskeren. Helaas voor mij wil dat niet erg vlotten 😉 Wel worden de karakters wederom uitgediept. Je krijgt dus nog meer historie te horen. Daarnaast ontstaat er opeens een nieuwe spannende verhaallijn ‘The Rosewood Stalker’. Dit maakt het wel iets spannender. Verder blijven de meiden van ‘A’ mysterieuze berichtjes ontvangen maar wij lezers worden er niets wijzer van, althans ik niet. Goddank wordt het tegen het einde opeens ongelofelijk spannend en gebeurt er iets gruwelijks! Hierdoor wordt het verhaal opeens weer super spannend en kun je niet wachten om door te lezen. Geweldige Cliffhanger!! Goed gedaan!!

Ook dit deel eindigt weer met een open einde (er volgen namelijk nog 5 delen). Maar wat nieuw is aan dit deel is dat het laatste hoofdstuk is geschreven door de mysterieuze ‘A’. Wat het nog allemaal wat luguberder en spannender maakt. Nu kan ik helemaal niet wachten om erachter te komen wie die ‘A’ toch is.

Wederom is de schrijfstijl weer in de lijn met de eerdere boeken, dus daar heb ik niet veel aan toe te voegen. Wel vraag ik me af of Shepard de verhaallijn spannend kan houden. De serie bestaat namelijk uit 8 delen. Ik ben heel benieuwd!

Natuurlijk heeft dit boek weer een open einde en zul je verder moeten lezen maar ik vind dat heerlijk. Zeker omdat de boeken goed geschreven zijn. Kortom ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Houdt je van lezen schaf deze boeken dan aan of leen ze van iemand of bij de bibliotheek. Echt zalige boeken. Ik ben alweer begonnen met het volgende deel. Jihaa!!!!

 

♥ Mijn rating // 8

‘Pretty Little Liars # 3 – Perfectie’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com.   

♥ Paperback // € 17,50

♥ Ebook // € 4,99

Deze auteur schreef o.a.:

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 1: Vriendschap – Wat is jou grootste geheim?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 2: Vertrouwen – Zijn je beste vriendinnen te vertrouwen?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 3: Perfectie – Hoe volmaakt is jou leven?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 4: Waarheid – Geloof je alles wat ze zeggen?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 5: Bedrog – Weet je zeker dat je eerlijk bent?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 6: Moord – Ben je ooit veilig?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 7: Laster – Wie roddelt er nu nooit?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 8: Finale – Eind goed, al goed?

♥ Roman// Het meisje van ver

Liefs,

Daantje

7 gedachtes over “Recensie: ‘Pretty Little Liars # 3 – Perfectie’ – Sara Shepard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: