Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Poppy Day is inmiddels het derde boek wat ik lees van de auteur Amanda Prowse. De boeken ‘Wat heb ik gedaan’ en ‘Een beetje liefde’ vond ik geweldig. Twee verschillende verhalen maar beide prachtig om te lezen. Het is dan ook niet zo gek dat ik niet kon wachten om in dit deel te beginnen? 


FullSizeRender-3

Oorspronkelijke titel: Poppy Day | Uitgever: Aerial | Categorie: roman | Aantal pagina’s: 400 | Verschijningsjaar: november 2014 | ISBN: 9789402600391

‘Haar naam is Poppy Day’

Amanda Prowse

Ik ben bang dat ik slecht nieuws heb,’ zei de officier. Even was hij stil en tuitte zijn lippen, denkend aan wat hij tijdens zijn opleiding had geleerd: breng de informatie langzaam over, in behapbare brokken. ‘We zijn hier omdat we nieuws over uw echtgenoot hebben, en het is geen goed nieuws. Het spijt me dat ik u moet vertellen dat Martin vermist is.’
‘Bedoelt u dood?’ vroeg ze met luide stem.

Poppy Day, kapster van beroep, is getrouwd met haar jeugdliefde en is heel gelukkig. Maar haar man Mart wordt opgeroepen om in Afghanistan te vechten en voor Poppy blijft er niets anders over dan de dagen af te tellen tot zijn terugkomst. 
Dan krijgt ze het bericht dat Mart is gegijzeld en lijkt niemand iets te doen. Ze besluit zelf haar man te gaan zoeken maar al snel staat ze voor een enorm dilemma; welke prijs kan en wil je betalen om je geliefde veilig terug te krijgen?

FullSizeRender 2 kopie

Dit is het derde boek van Amanda Prowse wat ik heb gelezen. De eerste twee boeken vond ik geweldig!! Echt toppers. Ik heb enorm genoten van de prachtig, mooie en ontroerende verhalen. Maar toen ontving ik dit boek ‘Haar naam is Poppy Day’. Tja…. Ik val maar gelijk met de deur in huis. Dit was voor mij helaas de minst goede die ik heb gelezen. Waarom dan? Nou eigenlijk heel kort… er zitten een paar scenes in die echt zeer onrealistisch zijn. Zo onwerkelijk dat ik me er bijna aan stoorde. Bijna zeg ik want de rest van het verhaal en de beschreven emoties zijn juist weer zo realistisch. Wel vind ik dat ze erg veel herhaalt en naar mijn mening veel te veel in de details treedt waardoor het verhaal aan de langdradige kant werd (voor mij dan he). Het had de helft van het boek kunnen zijn. Een dik boek hoeft namelijk niet altijd een geweldig boek te zijn. Verder is de schrijfstijl redelijk vlot en het leest makkelijk maar toch ook weer traag. Maar om eerlijk te zijn wist ik niet hoe snel ik dit boek moest uit lezen. Als ik het goed heb is dit haar debuutroman. En naar mijn inziens is ze enorm gegroeid in haar schrijfstijl want haar twee andere boeken vond ik zoveel prettiger om te lezen. Wel weet ze je het verhaal in te sleuren. Een verhaal wat erg heftig is. Dat ze veel weet betreffende de militaire wereld heeft ze te danken aan het feit dat ze is getrouwd met een beroepsmilitair. Kortom voor mij is dit een minder geslaagde Amanda Prowse. Gelukkig heb ik nog twee titels van haar liggen. Ik kan niet wachten.

♥ Mijn rating // 6

‘Haar naam is Poppy Day’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com. Maar kijk ook eens bij de slegte.nl of de boekenkraam.nl. De boeken zien er goed uit en zijn worden verkocht tegen een fijne prijs!  

♥ Paperback // € 17,95

♥ Ebook // € 9,99

Dit boek heb ik ter recensie mogen ontvangen van Aerial Media Company B.V. Dank jullie wel!

Deze auteur schreef ook:

♥ Roman // Een beetje liefde

♥ Roman // Wat heb ik gedaan?

♥ Roman // Clovers kind

♥ Roman // Verhaal van een moeder

Liefs,

Daantje

5 gedachtes over “Recensie: ‘Haar naam is Poppy Day’ – Amanda Prowse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: