Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Pretty Little Liars 4 – Waarheid van Sara Shepard las ik meteen nadat ik het derde deel uit had. Wow.. wat een geweldig spannend ‘open’ einde van dit boek! Nu maar hopen dat dit vierde deel ook zo spannend is?


IMG_3453-2Oorspronkelijke titel:
 Unbelievable | Uitgever: The House of Books | Categorie: Young Adult |
Aantal pagina’s: 286 | Jaar: mei 2013  | ISBN: 9789044336283

‘Pretty Little Liars #4:

Waarheid – Geloof je alles wat ze zeggen?’  

Sara Shepard

 In Rosewood, waar het ruikt naar Chanel No. 5, is niets wat het lijkt.  Hier deelden vijf beste vriendinnen alles. Voor Aria, Spencer, Hanna en Emily was het een perfecte situatie… totdat Alison – de mooiste en populairste van hen allemaal – plotseling verdween.

Nu krijgen ze verontrustende berichtjes van de mysterieuze ‘A’ en zijn hun rijke leventjes in een nachtmerrie veranderd.

Emily woont tegenwoordig bij haar zeer conservatieve, saaie familie. Aria zit opgescheept met haar vader en zijn vriendin en Spencer is bang dat ze iets met Alisons dood te maken heeft. Maar Hanna heeft het het moeilijkst van allemaal: zij ligt in het ziekenhuis en moet vechten voor haar leven omdat zij te veel weet… 

FullSizeRender-1

Super spannend eindigt het derde deel. Het was dan ook niet zo gek dat ik direct begon in dit vierde deel. In dit deel gaan we verder waar het derde deel is gebleven. En eigenlijk kun je hetzelfde verwachten als de eerdere delen. De meiden leven nog steeds als een god in Frankrijk wat eigenlijk betekend dat ze een behoorlijk oppervlakkig leven leiden met veel te veel geld en luxe tot hun beschikking.

Helaas gebeurt er, net zoals in het derde deel, in de eerste paar hoofdstukken niet veel en moet je het voornamelijk van de laatste hebben. Wel krijg je weer details betreffende geheimen. Maar tot mijn grote verbazing is er opeens een ontknoping in de laatste hoofdstukken. Je krijgt namelijk te weten wie ‘A’ is! Een beetje bizar en ik had er ook wel iets meer van verwacht. Je gaat van gissen naar ineens een antwoord/ontknopping. Maar ondanks dat je nu weet wie ‘A’ is en je werkelijk niet snapt hoe er nog 4 boeken kunnen zijn, ontpopt er opeens een nieuwe ‘A’ op. En dus gaan we soort van op de zelfde voet weer verder want hier houdt het verhaal dus op. Niets is wat het lijkt in deze serie boeken dus ik ben wel heel benieuwd al heb ik een behoorlijk groot vermoeden. En wordt het een beetje weggegeven (althans dat denk ik. Wederom dus een open einde. Weer is je nieuwgierigheid gewekt om te weten te komen wie deze mysterieuze ‘A’ nou weer is. 

Ook dit deel leest heerlijk maar om het verhaal en de hoofdpersonages en bijpersonages goed van elkaar te onderscheiden raad ik je aan om vanaf het eerste deel te lezen. Er komen lopen veel verhaallijnen door elkaar en het is werkelijk niet te volgen als je niet bij het eerste deel begint (heel slim van Sara Shepard).

Kortom een heerlijk deel om te lezen al vraag ik me af hoe het verder gaat in in de komende vier delen en wat de nieuwe mysterieuze ‘A’ voor een rol gaat spelen. Op naar deel vijf dus.

 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

‘Pretty Little Liars # 4 – Waarheid’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com.   

♥ Paperback // € 17,50

♥ Ebook // € 4,99

Deze auteur schreef o.a.:

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 1: Vriendschap – Wat is jou grootste geheim?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 2: Vertrouwen – Zijn je beste vriendinnen te vertrouwen?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 3: Perfectie – Hoe volmaakt is jou leven?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 4: Waarheid – Geloof je alles wat ze zeggen?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 5: Bedrog – Weet je zeker dat je eerlijk bent?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 6: Moord – Ben je ooit veilig?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 7: Laster – Wie roddelt er nu nooit?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 8: Finale – Eind goed, al goed?

♥ Roman// Het meisje van ver

Liefs,

Daantje

7 gedachtes over “Recensie: ‘Pretty Little Liars # 4 – Waarheid’ – Sara Shepard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: