Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Villa Toscane’ van Linda van Rijn kwam ik in de campingwinkel tegen. Aangezien ik in een behoorlijke vakantiemood was en dit boek zich afspeelt op een zonnige vakantiebestemming ging hij natuurlijk het mandje in. Benieuwd wat ik ervan vond?


FullSizeRender-4

Uitgever: Marmer | Categorie: Thriller |
Aantal pagina’s: 211 | Jaar: mei 2015  | ISBN: 9789460685125

‘Villa Toscane‘  

Linda van Rijn

 Als Carlo Marino zijn baan bij een bank verliest, besluiten hij en zijn vrouw Heleen te gaan voor de droom die ze al jaren koesteren: ze verhuizen met hun twee kinderen naar Toscane, waar ze in een oude hoeve een agriturismo beginnen. Na een grondige verbouwing en de nodige investeringen komen er al snel veel gasten en Carlo en Heleen genieten van hun nieuwe leven als gastheer en gastvrouw en van het fantastische Italiaanse leven. Net als de kinderen Florian en Sophia zijn ze helemaal ingeburgerd in de kleine gemeenschap.
Maar wanneer er onverwacht vreemde dingen gebeuren op de agriturismo valt hun droomwereld in scherven. Een gruwelijke gebeurtenis brengt een verzwegen verleden naar boven en dwingt hun om hun complete toekomst op het spel te zetten…
 

FullSizeRender 2-2

Een half jaar geleden las ik ‘Last minute’ van Linda van Rijn. En die vond ik erg goed. Zo ook dit boek weer. De schrijfstijl van Linda is erg prettig. Lekker vlot, niet te gedetailleerd en zeer makkelijk leesbaar. Het verhaal is spannend en nooit erg ingewikkeld. Dit is ook een van vele commentaren die ik in recensies lees ‘Een te simpele thriller voor tussendoor.’ Eerlijk is eerlijk… het klopt. De plots zijn ook niet rete ingewikkeld en ja soms kun je de clou al van mijlen ver zien aankomen. Maar boeit mij dat wat? Nee, want ik vind het heerlijk om af en toe eens een goed verhaal te lezen die niet al te ingewikkeld is. Dus ja hij valt inderdaad in de simpele thrillers maar ik geniet ervan en ga zeker meer van haar lezen. Wat ik erg leuk aan dit boek vind is met name de omgeving. Je waant je heerlijk in Italie. En daar word ik heel blij van. Het runnen van een B&B wordt ook zeer aantrekkelijk en leuk beschreven. Vooral de vrijheid die ze hebben. Kortom ik vind het een heerlijk boek en niet perse voor tussendoor. Zalig mijn volgende ligt alweer klaar. 

♥ 

♥ Mijn rating // 7,5

‘Villa Toscane’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com.   

♥ Paperback // € 10,-

♥ Ebook // € 7,99

Deze auteur schreef o.a.:

♥ Thriller // Last minute

♥ Thriller // Blue Curacao

♥ Thriller // Vakantie vrienden

♥ Thriller // Viva Espana

♥ Thriller // Vive la France

♥ Thriller // Voetbal vrouwen

♥ Thriller // Piste alarm

♥ Thriller // Winter chalet

♥ Thriller // Off piste

♥ Thriller // Ski resort

Liefs,

Daantje

3 gedachtes over “Recensie: ‘Villa Toscane’ – Linda van Rijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: