Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Pretty Little Liars # 5 – Bedrog van Sara Shepard, in ben er helemaal ingeklapt! Ik kon niet anders dan aan dit deel beginnen. Ik hoop dat deze net zo spannend is als de voorgaande. Lees je mee?


IMG_3601-2

Oorspronkelijke titel:
 Wicked | Uitgever: the house of books | Categorie: Young Adult |
Aantal pagina’s: 279 | Jaar: 2013  | ISBN: 9789044336290

‘Pretty Little Liars # 5:

Bedrog – Weet je zeker dat je eerlijk bent?’  

Sara Shepard

De vier vriendinnen Hanna, Spencer, Aria en Emily hebben moeten boeten voor hun daden. Ze werden gestalkt door de geheimzinnige A, die dreigde hun diepste geheimen te verklappen. Gelukkig is A ontmaskerd en kunnen de meiden weer hun gang gaan. Maar… eens een leugenaar, altijd een leugenaar. Hanna wil perse de populairste zijn en is bereid daar alles voor te doen. Spencer duikt in haar familiegeheimen die het daglicht niet kunnen verdragen. Emily is bezeten door een nieuwe liefde, een jongen. En aria is wel heel erg geïnteresseerd in haar moeders liefdesleven.

De schandalen worden sappiger en de geheimen duisterder… met dodelijke gevolgen. Leren ze het dan nooit?

FullSizeRender-1

Waar deel vier gestopt is gaan we met deel vijf na een terugblik weer verder. Helaas moet ik bekennen dat de boeken allemaal niet heel erg veel van elkaar verschillen. Dat is inmiddels bij deel 5 wel duidelijk geworden want ook in dit deel gebeurt er wederom weinig behalve dat we in het laatste hoofdstuk een schokkende cliffhanger krijgen. Want hun rijke luxe oppervlakkige leventje gaat net als in voorgaande delen gewoon door. Ik moet zeggen dat het bijna irritant wordt. Ik weet inmiddels waar ze van houden qua bekende fashion merken, waar ze hun koffiedrinken en waar ze winkelen. Dat wordt in den treuren beschreven. En een echte vriendschap tussen de meiden is er ook niet meer. Sinds de dood van Alison is die eigenlijk zo goed als verdwenen. Het wordt wel iets hechter zeker na alle gebeurtenissen met A maar nu die is geopenbaard vervalt het leven weer in het oude. Tot ze opeens weer berichten van een ‘A’ krijgen. Ja, ook dat gaat gewoon verder… Nu houden ze elkaar op de hoogte maar dikke mik is het niet. Om je de waarheid te zeggen begint het stiekem een beetje langdradig te worden. Dat komt omdat er eigenlijk heel weinig gebeurt. Alleen aan het einde dus. Op zich had je hier geen achtdelige serie van te hoeven maken maar ja misschien ben ik qua publiek gewoon te oud of zo. Ik weet het niet. Ik heb een beetje mijn twijfels eerlijk gezegd. Maar aangezien ik de boeken al in bezit heb en ik altijd iets af moet maken ga ik toch verder in deel 6. Ik hoop dat deze beter wordt.   

 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️

‘Pretty Little Liars # 5 – Bedrog’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com.   

♥ Paperback // € 12,95

♥ Ebook // € 4,99

Deze auteur schreef o.a.:

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 1: Vriendschap – Wat is jou grootste geheim?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 2: Vertrouwen – Zijn je beste vriendinnen te vertrouwen?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 3: Perfectie – Hoe volmaakt is jou leven?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 4: Waarheid – Geloof je alles wat ze zeggen?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 5: Bedrog – Weet je zeker dat je eerlijk bent?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 6: Moord – Ben je ooit veilig?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 7: Laster – Wie roddelt er nu nooit?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 8: Finale – Eind goed, al goed?

♥ Roman// Het meisje van ver

Liefs,

Daantje

2 gedachtes over “Recensie: ‘Pretty Little Liars # 5 – Bedrog’ – Sara Shepard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: