Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Bella Italia’ is geschreven door Suzanne Vermeer (wat een pseudoniem is van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken). Nooit eerder heb ik van deze auteur iets gelezen dus ik was behoorlijk nieuwgierig of ik zijn boeken net zo leuk zou vinden als die van Linda van Rijn. Benieuwd wat ik ervan vond?


IMG_3604-1
Uitgever: A.W. Bruna | Categorie: Thriller |
Aantal pagina’s: 226 | Jaar: 2011  | ISBN: 9789400506046

‘Bella Italia‘  

Suzanne Vermeer

Hans en Petra kamperen met hun elfjarige zoon Niels aan het Gardameer in Italië. Niels maakt er snel vrienden en trekt veel met hen op. Totdat hij op een avond niet op de afgesproken tijd terug is. Hans gaat ongerust op zoek en doet een verschrikkelijke ontdekking. In de bosjes vindt hij het lichaam van een jongen. Niels zit er vlakbij, in shock. Omdat de vermoedelijke dader na een achtervolging door Hans in het Gardameer verdronken is, beschouwt de politie de zaak snel als afgerond. Thuisgekomen gaan ze met Niels naar een psychologe, omdat hij nog steeds niet over de gebeurtenissen kan praten. Wat is er die avond toch gebeurd? Een paar maanden later horen ze dat er in hetzelfde gebied weer een moord is gepleegd. Ze worden gevraagd om voor het politieonderzoek naar Italië te komen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen… 

IMG_3605-2

Nog niet eerder heb ik iets van deze auteur gelezen. Tot ik Bella Italia tegenkwam in een boekenwinkeltje. Aangezien de cover en de titel van dit boek me een beetje deed denken aan de boeken van Linda van Rijn besloot ik om hem mee te nemen. Als de schrijfstijl nou ook nog wat overeen zouden komen dan zou ik happy zijn. En wat schetst mijn verbazing… de schrijfstijl is inderdaad bijna identiek. Lekker vlot, niet te gedetailleerd, niet te veel hoofdpersonages en lekker makkelijk te lezen en te volgen. Hier word ik blij van. Het is soms heerlijk om een ingewikkeld boek te lezen met een nog ingewikkelder plot maar soms heb ik daar dus geen zin in en wil ik gewoon in twee uurtjes een boek uitlezen. Mij even in een andere wereld wanen. Dat het dan niet zo’n enorm sterk plot is of zo spannend dat ik de deur niet meer uit durf vind ik dan ook totaal niet erg. Het enige wat ik net iets beter vind aan de boeken van Linda van Rijn is dat zij de omgeving mooier omschrijft waardoor ik werkelijk het gevoel heb dat ik daar ook werkelijk rondloop. Dat had ik met dit boek een net effe wat minder. Op de een of andere manier ben ik opeens geobsedeerd door boeken die op vakantiebestemmingen afspelen (misschien omdat het zomer is :-). Maar toch vond ik het een prettig boek om te lezen. Niet enorm diepgaand maar lekker om even bij te ontspannen. Costa del sol ligt al te wachten.  

♥ 

♥ Mijn rating // 7,5

‘Bella Italia’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com.   

♥ Paperback // € 7,95

♥ Ebook // € 6,99

Deze auteur schreef o.a.:

♥ Thriller // Cruise

♥ Thriller // De suite

♥ Thriller // Bon Bini Beach

♥ Thriller // Route du soleil

♥ Thriller // Goudkust

♥ Thriller // Costa del sol

Liefs,

Daantje

Een gedachte over “Recensie: ‘Bella Italia’ – Suzanne Vermeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: