Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Het boek ‘Ik mis mezelf  van Lisa Genova had ik al meerdere malen zien liggen in de boekenwinkel en in de media was iedereen er enorm enthousiast over. Ik besloot om hem mee te nemen. Benieuwd wat ik ervan vond?FullSizeRender-2
Oorspronkelijke titel:
 Still Alice | Uitgever: the house of books | Categorie: Roman |
Aantal pagina’s: 288 | Jaar: februari 2015  | ISBN: 9789044347708

‘Ik mis mezelf’

Lisa Genova

Alice is bijna vijftig en leidt een druk leven als wetenschapper wanneer ze de diagnose vroege alzheimer krijgt. Haar leven verandert drastisch: ze verliest haar baan en de regie over haar eigen wereld. Haar plan om haar man en kinderen niet tot last te worden en op tijd afscheid te nemen, verdwijnt uit haar geheugen. Alice blijft achter zonder haar herinneringen aan het verleden en zonder hoop voor de toekomst. Ze leeft in een heden dat soms even mooi maar meestal verwarrend en zelfs angstaanjagend is. 

FullSizeRender 2-1

Na vele de vele young adults en thrillers die ik gelezen heb afgelopen tijd was het even tijd voor een boek met diepgang. Een boek wat je leest maar wat je nog lang bijblijft. Je moet er even voor gaan zitten en er echt even in duiken. Dit boek verteld namelijk de weg die Alice leidt van een gezonde vrouw met een prachtige carrière naar een vrouw die haar grip op haar leven volledig kwijtraakt door de ziekte alzheimer. Daarnaast lees je ook hoe haar gezin ermee omgaat. Mooi om te zien hoe haar kinderen ermee leven. Bijzonder hoe haar man ermee omgaat. En verdrietig hoe Alice steeds meer van zichzelf verliest ondanks dat ze er alles aan doet om nog haarzelf te kunnen blijven. Soms zou je haar even in je armen willen sluiten en haar vertellen dat alles goed komt. Maar helaas gaat het niet meer goed komen. Als je nu denkt dat het een grote tranentrekkerij is… nee, dat is het ook niet. Maar gelachen heb ik ook niet. Ik heb het gelezen en daar ben ik blij om want het leven van Alice doet ertoe. Het wordt prachtig beschreven en ik ben weer zoveel meer te weten gekomen. Maar het laat je wel even inzien dat je je gelukkig mag prijzen als je gezond bent. Het boek leest redelijk makkelijk en vlot al moest ik me soms even door de taaie ‘technische’ termen heen worstelen. Kortom ga hem lezen.     

 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

‘Ik mis mezelf’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com.   

♥ Paperback // € 15

♥ Ebook // € 3,49

Deze auteur schreef o.a.:

♥ Roman // Linksgelaten

 

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: