Daantje loves to read

Book reviews and a little more

‘Pretty Little Liars # 8 – Finale’ van Sara Shepard begon ik meteen te lezen na het zevende deel. Het laatste deel. Finale. Ontknoping. Eindelijk zal ik het weten. Hoe zit het nu allemaal? Nieuwsgierig? Dan moet je toch echt zelf de serie lezen want hier geen spoilers. Nieuwsgierig wat ik ervan vond..? Lees snel verder. IMG_3665-3
Oorspronkelijke titel:
 Wanted | Uitgever: the house of books | Categorie: Young Adult |
Aantal pagina’s: 238 | Jaar: 2013  | ISBN: 9789044336153

‘Pretty Little Liars # 8:

Finale – Eind goed, al goed?’  

Sara Shepard

Op school zorgde Ali ervoor dat Emily, Hanna, Aria en Spencer de mooie, populaire meisjes werden met wie iedereen bevriend wilde zijn. Ali was hun beste vriendin, maar toch kon zij ook erg gemeen zijn. Nu, drie jaar later, zijn al hun vragen over Ali’s dood eindelijk beantwoord en kunnen de vier vriendinnen deze ellende achter zich te laten. Althans, dat denken ze. Niet elk verhaal heeft een happy end: in dit laatste deel van de Pretty Little Liars-serie heeft de mysterieuze A nog een gruwelijke verrassing in petto…

FullSizeRender-1

Ein-de-lijk. Het was zover! Ik mocht beginnen in het laatste deel (8) en zou te weten komen hoe het allemaal in elkaar stak. Was mijn eerste gevoel goed wat ik in het eerste deel al had? Of toch niet? Maar ik zou erachter komen want na drie uurtjes razend snel lezen had ik de antwoorden op de volgende vragen. Wie A is? Wie heeft wie vermoord? En is diegene dan ook echt vermoord? Wie heeft nu eigenlijk wat gedaan of juist helemaal niet? Vragen te over. Allereerst moet ik zeggen dat ik het super knap vind hoe de boeken zijn geschreven want alle details kloppen. Zelfs als je denkt dat het niet klopt valt het als een puzzel in elkaar (in deel 8 dus). Ook de details waarvan je denkt… ‘Waarom begint de auteur hierover, is dit echt belangrijk?’…. Ja, die zijn belangrijk! En soms ook totaal niet waardoor je nutteloze informatie hoort en op het totaal verkeerde ben bent gezet. Zonder dat ik uberhaupt iets wil verklappen moet ik zeggen dat dat laatste dus duizenden keren is gebeurt, constant heb getwijfeld over hoe en wat. Meerdere malen heb gedacht dat mijn eerste ingeving, vermoedde in het eerste boek ontzettend verkeerd was maar tot mijn grote verbazing zat ik er helemaal niet naast. Ik had het hartstikke goed! Niet dat ik er nou zo trots op ben hoor maar ik vond het nogal verbazingwekkend en om je de waarheid te zeggen ook een beetje teleurstellend. Ik had eigenlijk sowieso wel iets meer van de ontknoping verwacht maar dat komt misschien doordat ik erg veel thrillers lees. Anyway… een heerlijke serie om te lezen. Wel moet je ze in de juiste volgorde lezen want anders is er werkelijk geen touw aan vast te knoppen. En je moet er ook echt even de tijd voor nemen. Het is niet bepaald simpel en luchtig om te lezen vanwege de vele persoonlijkheden en hun enorm gedetailleerde levens (de merken slaan je om de oren van restaurants, make-up en fashion). Kortom schaf ze aan. Ik bewaar ze voor mijn dochter en weet nu al dat ze gaat smullen!  My lips are sealed!!

 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

‘Pretty Little Liars # 8 – Finale’ is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com.   

♥ Paperback // € 17,50

♥ Ebook // € 4,99

Deze auteur schreef o.a.:

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 1: Vriendschap – Wat is jou grootste geheim?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 2: Vertrouwen – Zijn je beste vriendinnen te vertrouwen?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 3: Perfectie – Hoe volmaakt is jou leven?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 4: Waarheid – Geloof je alles wat ze zeggen?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 5: Bedrog – Weet je zeker dat je eerlijk bent?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 6: Moord – Ben je ooit veilig?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 7: Laster – Wie roddelt er nu nooit?

♥ Young Adult // Pretty Little Liars # 8: Finale – Eind goed, al goed?

♥ Roman// Het meisje van ver

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: