Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Met gesloten ogen’ – Catherine Cookson

29 oktober 2015IMG_3651-1

Oorspronkelijke titel: The Blind Years |Uitgever: Boekerij | Categorie: Roman | Aantal pagina’s: 207 Jaar: 2015  | ISBN: 9789022575727

‘Met gesloten ogen‘  

Catherine Cookson

De ouders van Bridget Gether kwamen om in de oorlog, waardoor zij als kind terechtkwam bij de gegoede familie Overmeer. Als jonge vrouw verlooft ze zich met hun zoon Laurence. De toekomst lacht haar toe, tot een buurjongen die ze altijd graag heeft gemogen suggereert dat haar aanstaande al jarenlang een affaire heeft. Bridget begint te twijfelen en besluit het huwelijk af te blazen. Want hoe kan ze Laurence nu ooit nog vertrouwen? Laurence kan Bridgets afwijzing niet vergeven en wil zich wreken voor zijn vernedering…  


IMG_3652-2

Dit is het eerste boek wat ik lees van deze inmiddels overleden auteur. Op 44 jarige leeftijd begon deze dame pas te schrijven en groeide uit tot een van de meest succesvolste schrijfsters van romantische boeken ter wereld. Meer dan 100 titels staan op haar naam. Een van deze titels ‘Met gesloten ogen’ heb ik dus gelezen. Het eerste wat me opvalt is dat het zich lang geleden afspeelt. Het is niet een hedendaags verhaal. Ik merk het niet zozeer aan de oubollige woorden maar meer aan de sfeer die ze creëert en het verhaal zelf. Het doet me zelfs een heel klein beetje denken aan een historische roman. Persoonlijk ben ik daar niet zo’n fan van maar dit verhaal vond ik goed te doen. Buiten dat schrijft Cookson erg vlot en leest het zeer makkelijk. Nergens te veel details of te veel hoofd- en bij personen. Wel vond ik het wat langzaam verlopen maar dat komt door de tijd waarin dit boek is geschreven. Houdt je van een heerlijke roman dan is dit zeker je boek. Houdt je van vaart en hedendaagse romantiek dan moet je hem echt overslaan. Mocht ik ooit nog iets van haar lezen dan zou ik een van haar laatst geschreven boeken nemen die iets meer van deze tijd zijn. Stiekem ben ik wel benieuwd wat ik daarvan vind.  

 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com.   

♥ Paperback // € 19,99

♥ Ebook // € 22,99

Deze auteur schreef o.a.:

♥ Roman // Aan de oever van de rivier

♥ Roman // De wegen van het hart

♥ Roman // Troost en geluk

♥ Roman // Dagen van liefde

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: