Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘De expat’ – Patricia Snel

5 november 2015FullSizeRender 2-1
Uitgever: Dwarsligger | Categorie: Thriller |
Aantal pagina’s: 430 | Jaar: maart 2015  | ISBN: 978949804121

‘De expat‘  

Patricia Snel

Julia’s luxe expatleven in Singapore komt op zijn kop te staan wanneer ze haar nieuwe, excentrieke buurman Dave ontmoet. Dave heeft geheimen waar Julia beter niet bij betrokken had kunnen raken. 


FullSizeRender-2

Dit is het eerste boek wat ik lees van de auteur Patricia Snel. De expat trok mij aan omdat ik zelf samen met man en twee kindjes ook in het buitenland woon. Eerst in Zwitserland en nu in Belgie. Alleen leef ik niet zo luxe als de hoofdpersonage en heb ik geen ‘maid’ ;-)). Genoeg over mij, nu het boek. Het verhaal is niet heel ingewikkeld en leest als een trein. Het is spannend maar niet tenenkrommend. De eerste paar hoofdstukken betreft de kennismaking met de hoofdpersonen waardoor ik ze leerde kennen. Sommige mensen vinden dat storend maar ik niet. Je komt dus niet direct terecht in een spannend verhaal. Vervolgens bouwt Patricia het verhaal langzaam op en trok ze mij er volledig in. Ik vond het verhaal prima opgebouwd en er zit een klein stukje romantiek in. Precies genoeg. Leuk gedaan. Natuurlijk zit er aan het einde de spannende ontknoping die ik erg goed beschreven vond waardoor ik het gevoel had dat ik samen met Julia’s door de straten van Singapore scheurde. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heb genoten. Nogmaals het is niet gigantisch eng maar wel één van de betere thrillers van Nederlandse bodem die ik afgelopen tijd heb gelezen. De schrijfstijl is ook erg prettig van Patricia Snel. Ze laat je kennismaken met de personages en heel langzaam kruipen ze je leven binnen. Het boek leest vlot en is makkelijk te volgen. Eigenlijk is er maar één echte hoofdpersonage en de rest zijn bijpersonages. Gelukkig zijn het er niet al te veel en kon ik ze goed uit elkaar houden. Er was voor mij maar één minder puntje en dat was dat er iets in het einde gebeurt waar ik enorm over verbaasd ben. Ze koopt zelf een probleem af ten koste van wat er gebeurt in Singapore en waar het hele verhaal/boek eigenlijk over gaat (en waar ze dus zo’n moeite mee heeft). Ik vind dat een vreemde wending in het verhaal en klopt ook niet helemaal met het karakter van Julia en past ook niet echt in het verhaal. Beetje jammer. Het had ook anders gekund. In ieder geval vond ik het een heerlijk boek. Mocht ik nog een keer een leuke aanbieding tegen komen dan zal ik hem zeker meenemen. 

 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com.   

♥ Paperback // € 12,99

♥ Dwarsligger // € 12,95

♥ Ebook // € 3,49

Deze auteur schreef o.a.:

♥ Thriller // De jacht

♥ Thriller // De intrigant

♥ Thriller // Verblind

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: