Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Off piste’ – Linda van Rijn

12 november 2015


FullSizeRender-2

Uitgever: Marmer uitgeverij | categorie: thriller| aantal pagina’s: 214 | jaar: november 2013 | ISBN: 9789460681516

‘Off piste’ 

Linda van Rijn

Saskia, Nicolette en Judith zijn al langer dan ze weten vriendinnen. Op de jaarlijkse skivakantie gaan ook de partners altijd mee. Dit jaar is dat naar Saalbach, de perfecte bestemming voor een week snowboarden, skiën en natuurlijk de après-ski. Ook Peter hoort al jaren bij de vriendengroep. Hij heeft sinds vier maanden een relatie met Frederique, en neemt zijn nieuwe vriendin mee. Frederique – van het type mooi, succesvol en een tikje arrogant – blijkt het goed te kunnen vinden met de andere meiden. Ze hebben zelfs met elkaar op school te hebben gezeten, al herinnert Frederique zich daar niets meer van.

Als de vriendengroep besluit een off-pisteafdaling te maken gaat het mis. Een van de meiden komt ernstig ten val en wordt in coma overgebracht naar het ziekenhuis in Salzburg. Rechercheur Rolf Bauendorf start het onderzoek, dat slechts een formaliteit lijkt. Alles wijst erop dat het slachtoffer vreselijk veel pech heeft gehad. Eén vriendin heeft alles gefilmd op haar iPhone en als de rechercheur het filmpje bestudeert valt hem iets vreemds op. Is er toch opzet in het spel?


FullSizeRender 2-1

Ik heb inmiddels meerdere boeken van haar gelezen. De ene keer ben ik enthousiast en de andere keer wat minder. Qua spanning zit zij altijd in de middenmoot en is het plot niet al te moeilijk te ontrafelen. Persoonlijk vind ik dat heerlijk. Het zijn boeken die ik lees wanneer ik van genre wil veranderen of als ik een heftig verhaal heb gelezen. Totale ontspanning dus. Het fijne is dat de boeken dus nooit erg ingewikkeld zijn en je het zo uit hebt. De schrijfstijl van Linda is zeer prettig. Haar boeken lees ik in sneltreinvaart. Prima uitgebalanceerd. Plots leuk, spanning goed en niet al te uitgediepte karakters. Zo ook weer dit boek. Van Rijn trekt je direct het verhaal in en laat je niet meer los. In eerste instantie dacht ik al precies te weten hoe het zou lopen maar dat lag toch iets te voor de hand. Even had ze mij op het verkeerde been waarna ik helaas aan het einde toch kon voorspellen hoe het zou aflopen. Dat was jammer maar ik vond het wel een heerlijk boek om te lezen dus ik ben zeker niet teleurgesteld. Dank je wel Linda! Ik ben nog steeds fan.

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bij bol.com.

♥ Paperback // € 10,-

♥ Ebook // € 7,99

Deze auteur schreef ook o.a. :

♥ Thriller // Villa Toscane

♥ Thriller // Vakantievrienden

♥ Thriller // Voetbalvrouwen

♥ Thriller // Winterchalet

♥ Thriller // Last minute

♥ Thriller // Stille nacht (pseudoniem Sandrine Jolie)

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: