Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘MZZLmeiden # 1’ – Marion van de Coolwijk

17 november 2015IMG_3946-1

Uitgever: De Fontein | Categorie: Young AdultAantal pagina’s: 206 Jaar: juni 2008  | ISBN: 9789026139529


‘MZZLmeiden # 1
‘  

Marion van de Coolwijk

Vlak voor hun zestiende verjaardag krijgen Tanja, Hanna en Joan een vreemde brief: of ze op hun geboortedag naar de notaris willen komen. De drie op het oog totaal verschillende meiden hebben elkaar nog nooit gezien. Bij de notaris blijkt dat ze toch iets gemeen hebben: hun inmiddels overleden moeder en hun onbekende vader.


Aanvankelijk willen de zussen niets van elkaar weten. Maar na de eerste schok – ze zijn een drieling! – wint hun nieuwsgierigheid het. Ze besluiten op zoek te gaan naar hun vader. Wie is hij? Waar woont hij? En reist hij nog steeds als zanger en gitarist rond, zoals hij zestien jaar geleden met hun moeder door Europa trok? En bovenal: zal hij iets van zijn drie dochters willen weten?

IMG_3947-2

MZZLmeiden is het eerste deel uit een serie van inmiddels 10 boeken. Het behoort tot het genre: your adult/kinderboeken. Dan het verhaal. Het verhaal gaat over drie meiden die een brief krijgen van de notaris en een drieling blijken te zijn. Opgegroeid in verschillende gezinnen blijken ze ook bijzonder verschillende karakters te hebben. En dat maakt het verhaal zo leuk. De karakters worden lekker uitgediept en je krijgt direct een band met hen. Alle drie zijn sympathiek. Het verhaal verder is leuk om te lezen zeker voor de jongere your adult lezer. Elke meisje droomt ervan om bekend te worden en hoe gaaf is het wel niet als je vader in een wereld beroemde band speelt. Heel erg leuk. Mijn dochter zal er over een paar jaar van genieten. De schrijfstijl is niet heel kinderlijk wat ik een pluspunt vind maar ook niet heel ingewikkeld daardoor leest het boek makkelijk voor een tiener. Dit boek is zeker een aanrader voor meiden die van een leuk verhaal houden. Buiten dat zijn er een heleboel boeken van dus je hebt leesvoer voor een lange tijd. Super leuke serie!  

 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de betere boekhandel en bol.com.   

♥ Paperback // € 12,50

♥ Ebook // € 8,99

Deze auteur schreef o.a.:

♥ Young Adult // MZZLmeiden 1

♥ Young Adult // MZZLmeiden 2 –  en de paparazzi

♥ Young Adult // MZZLmeiden 3 – on tour

♥ Young Adult // MZZLmeiden 4 – verliefd

♥ Young Adult // MZZLmeiden 5 – party

♥ Young Adult // MZZLmeiden 6 – gaan los

♥ Young Adult // MZZLmeiden 7 – in Hollywood 

♥ Young Adult // MZZLmeiden 8 – winterlove

♥ Young Adult // MZZLmeiden 9 – geheimen

♥ Young Adult // MZZLmeiden 10 – bff

♥ Young Adult // MZZLmeiden – 4 ever (mini-MZZL)

♥ Young Adult // MZZLmeiden – beroemd (verhalenbundel)

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: