Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Kat en muis’ – Pieter Aspe

2 februari 2016


Image

Uitgever: Manteau/WPG uitgevers | Categorie: Thriller | Aantal pagina’s: 85 | Jaar: november 2010  | ISBN: nvt

♥ Synopsis// Lidewij Franco – alias de generalísimo – is hoofdredactrice van het blad Climax. Ze is een harde tante en niet geliefd bij haar medewerkers. Bij Climax gaat het om primeurs en daarvoor heeft Lidewij een netwerk opgebouwd. Haar onvolprezen instrument hiervoor is Roddelton, een weblog waar haar tipgevers berichten posten. Daar komt een grandioze tip binnen waar zij zeker mee wil uitpakken. Het artikel slaat in als een bom. De redactie van het blad wordt bestookt met mails van lovend tot ronduit vijandig. Lidewij wordt zelfs met de dood bedreigd. Daar trekt ze zich niets van aan. Maar dan gebeurt er iets wat deze gehaaide vrouw in een bang muisje verandert. Wat maakt haar opeens zo kwetsbaar? 


♥ Mijn mening// Ondanks dat dit een kort verhaal is, is het geweldig spannend. Het verhaal zit zeer goed in elkaar. Het plot is niet voorspelbaar en heeft een onverwacht einde. De personages zijn goed beschreven maar gaan niet heel erg diep wat ook niet nodig is. De spanning wordt perfect opgebouwd gedurende het verhaal en houdt je geboeid van begin tot eind. De schrijfstijl is vlot en leest erg makkelijk. Geen hoofdstukken in dit verhaal. Het verhaal is ontzettend spannend. Een zeer leuk boekje om even uit te vinden of Aspe een schrijver is waar je meer van wil lezen. Mijn antwoord is: Ja, absoluut ja. Gelukkig heb ik nog twee boeken van hem klaar liggen. Geweldige schrijver!
 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Deze auteur schreef o.a.// Tango, De doos, Het oor van Malthus, Grof Wild en Dertien

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: