Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘De Godinnentest # 1’ – Aimée Carter

16 februari 2016


Image

Oorspronkelijke titel: The Goddess Test |Uitgever: HarperCollins Holland | Categorie: Young Adult/Fantasy | Aantal pagina’s: 351 | Jaar: oktober 2015  | ISBN: 9789402702705

♥ Samenvatting // Het is een test die nog geen enkel meisje overleefd heeft… en nu is de beurt aan Kate!

Omdat Kates ernstig zieke moeder zo graag terug wil naar haar geboorteplaats, verhuizen ze van New York naar het piepkleine Eden, waar Kate op een nieuwe school moet beginnen – zonder vrienden, zonder familie en met de angst dat haar moeder de herfst niet eens meer haalt. 

Tot overmaat van ramp toont de plaatselijke hunk belangstelling voor haar, wat de woede van zijn vriendinnetje Ava wekt. Het had Kate dus eigenlijk niet moeten verbazen dat het feestje in het bos waar Ava haar voor uitnodigt, er helemaal niet blijkt te zijn. Wat ze alleen nooit had kunnen voorzien, is dat Ava uitglijdt, met haar hoofd op een steen terechtkomt en doodstil blijft liggen. Maar dan écht dood. Kate heeft nog niet eens tijd gehad om hysterisch te worden wanneer er uit het niets een jongen opduikt – donker en adembenemend knap. Hoe hij het doet, is haar een raadsel, maar hij wekt Ava tot leven en verdwijnt. 

Maar niet voordat hij Kate een voorstel heeft gedaan: als zij naar zijn landgoed Eden komt en een reeks van zeven testen aflegt, kan ze niet alleen onsterfelijk worden, maar ook een heuse godin en… zijn bruid. En o ja, hij is Henry, de god van de onderwereld, ook wel Hades genoemd. 

Kate is ervan overtuigd dat hij getikt is, maar toch… Ze heeft met eigen ogen gezien wat hij met Ava deed. Zou hij haar moeder ook kunnen redden? Want in dat geval is ze tot élke test bereid! 

Alleen… wat als het haar niet lukt?


♥ Mijn mening// Dit boek is het eerste deel van een trilogie. Het genre is young adult (fantasy), wat betekend dat niet iedereen deze serie leuk zal vinden. Zeker omdat het ook fantasy is. Het boek is in de ik vorm geschreven en de hoofdstukken zijn kort. Aimée Carter heeft een zeer prettige schrijfstijl waardoor je direct het verhaal wordt in getrokken en moeilijk kan stoppen met lezen. Mede door de makkelijke schrijfstijl en de humor van Kate is het eerste deel zo uit. Het verhaal is geïnspireerd op de mythe van Hades en Persephone. Het is dus niet helemaal waarheidsgetrouw! Ondanks dat vond ik het zelf interessant om te lezen, mede omdat ik eigenlijk heel weinig van de Griekse mythologie weet maar nu toch ietsje meer. In het boek worden wel veel namen genoemd maar ik ontdekte achterin het boek een lijst van Griekse goden met de bijbehorende namen van de personages. Zeer handig voor de onwetende zoals ik. Het verhaal zelf is leuk en niet al te ingewikkeld. De opbouw is goed en de emotie is zeer goed beschreven. Bijvoorbeeld de twijfel van Kate, het verscheurde gevoel, de spanning,de vriendschappen en haar sterke liefdevolle band met haar moeder. Ondanks dat het fictie is vond ik het een geweldig leuk boek en kan ik niet wachten om deel twee te lezen ‘De Godinnenwraak’. Overig is het boek niet los te lezen. Ik raad aan om het op volgorde te lezen. 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 9,95 & Ebook € 8,09

♥ Deze auteur schreef o.a.// Godinnentrilogie: De Godinnenwraak, Het Godinnenoffer & Blackcoat rebellen serie: Marionet en Gevangene

 

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: