Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘De Godinnenwraak # 2’ – Aimée Carter

18 februari 2016


Image

Oorspronkelijke titel: Goddess Interrupted |Uitgever: HarperCollins Holland | Categorie: Young Adult/Fantasy | Aantal pagina’s: 318 Jaar: oktober 2015  | ISBN: 9789402702804

♥ Samenvatting // Wat als onsterfelijkheid niet voor eeuwig is?

Kate heeft als enig meisje de Godinnentest doorstaan, waarna ze door de goden onsterfelijk is gemaakt. Nu is ze er helemaal klaar voor om zich bij Henry, de machtige koning van de onderwereld te voegen. Helaas is het leven samen met Henry in zijn paleis niet helemaal wat ze ervan had verwacht. Hij heeft haar zelfs nog niet één keer gekust sinds ze terug is uit de bovenwereld! Houdt hij eigenlijk wel van haar? 

Dan wordt Henry het slachtoffer van Calliopes wraakzucht en wordt hij door haar toedoen ontvoerd door het enige wezen dat machtig genoeg is om hem te doden: Kronos, de koning van de Titanen.

Terwijl de andere goden zich opmaken voor een strijd die het einde van alles kan betekenen, gaat Kate op zoek naar de Tartarus om Henry te redden. Al snel beseft ze dat ze het niet in haar eentje kan en dat ze hulp nodig heeft. Hulp van de enige vrouw die ze nooit had willen ontmoeten: Persephone, Henry’s grote liefde…


♥ Mijn mening// Dit boek is het tweede deel van de Godinnentrilogie. Het genre is Young adult/Fantasy. Net als het eerste deel is de schrijfstijl van Aimée Carter zeer prettige en makkelijk te lezen. Wederom weet ze mij te boeien en is dit boek in no time uit. Ook in dit deel is weer de nodige humor en heb ik weer wat opgestoken over de Griekse mythe. Nog even voor de duidelijkheid: het verhaal is geïnspireerd op de mythe van Hades en Persephone. Het is dus niet helemaal waarheidsgetrouw! Achterin het boek staat wederom een lijst van de Griekse goden met de bijbehorende namen van de personages. Ook dit keer heb ik hem even gebruikt. Het eerste boek vond ik al erg leuk maar door die enorme spannende cliffhanger aan het einde kan ik zeggen dat dit een nog spannender boek is. Dit is absoluut een van de leukste Young Adult series die ik de laatste tijd heb gelezen. Met name door de dat het over godinnen gaat en niet weer over vampiers (al vind ik dat ook erg entertaining). De opbouw van dit verhaal is goed en de emoties zijn wederom goed beschreven. Deze serie is een absoluut must read voor de Young Adult fans. Het laatste deel ‘Het Godinnenoffer’ ligt al klaar. Overig zijn de boeken niet lekker los van elkaar te lezen. Ik raad aan om het op volgorde te lezen. 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 9,95 & Ebook € 8,09

♥ Deze auteur schreef o.a.// Godinnentrilogie: De Godinnentest, Het Godinnenoffer & Blackcoat rebellen serie: Marionet en Gevangene

Liefs,

Daantje

Een gedachte over “Recensie: ‘De Godinnenwraak # 2’ – Aimée Carter

  1. Jolet schreef:

    Ik ben niet zo heel erg van de fantasie, dus denk dat ik deze niet super ga vinden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: