Daantje loves to read

Book reviews and a little more

Recensie: ‘Het Godinnenoffer # 3’ – Aimée Carter

23 februari 2016


Image

Oorspronkelijke titel: The Goddess Inheritance |Uitgever: HarperCollins Holland | Categorie: Young Adult/Fantasy | Aantal pagina’s: 319 Jaar: oktober 2015  | ISBN: 9789402702903

♥ Samenvatting // Sommige keuzes zijn onmogelijk te maken… 

Kate is eindelijk koningin van de onderwereld, naast Henry, op wie ze nog steeds stapelverliefd is. Maar lang duurt haar geluk niet. Na het verraad van een familielid wordt ze ontvoerd en negen maanden gevangen gehouden. 

Dan bemoeit Kronos zelf zich ermee en plaatst haar voor een verschrikkelijk dilemma. 

Met het lot van de hele wereld in haar hand moet Kate een manier zien te vinden om Kronos te weerstaan. Zelfs als ze daarvoor de hoogste prijs zal moeten betalen… Kate moet kiezen…


♥ Mijn mening// Dit boek is het derde en tevens laatste deel van de Godinnentrilogie. Het genre is Young adult/Fantasy. Net als eerdere delen is de schrijfstijl van Aimée Carter zeer prettig en makkelijk te lezen. Wederom weet ze mij te boeien en wil ik dolgraag weten hoe het gaat eindigen. Ook in dit deel heb ik weer wat opgestoken over de Griekse mythe. Nog even voor de duidelijkheid: het verhaal is geïnspireerd op de mythe van Hades en Persephone. Het is dus niet helemaal waarheidsgetrouw! Achterin het boek staat een lijst van de Griekse goden met de bijbehorende namen van de personages. Wel moet ik bekennen dat ik dit deel steeds ingewikkelder begon te vinden. Ik vond alle personages erg verwarrend en het waren er te veel mede omdat er ook opeens doden uit het verleden op doken. Ook de plekken en plaatsen waar het zich afspeelden vond ik lastig te volgen. Soms wist ik niet meer waar we nou waren. Maar wat ik nou echt verschrikkelijk jammer vindt is dat de auteur op de achterkant van haar boeken veel te veel weggeeft. Als je alleen haar achterkanten leest ken je het verhaal eigenlijk al. Terwijl ik in het laatste hoofdstuk van deel twee bezig was pakte ik het derde boek er alvast bij en las de achterkant. Dom! want daarin geeft ze bijna alles weg waardoor ik als wist wat er ging gebeuren in dat deel. Zeer teleurstellend vond ik dat. 
Ondanks dat vond ik de boeken erg leuk en heb ik genoten. Dit is absoluut een van de leukste Young Adult series die ik de laatste tijd heb gelezen.  Deze serie is een absoluut must read voor de Young Adult fans. Overig zijn de boeken niet lekker los van elkaar te lezen, sterker nog dan is er werkelijk geen touw aan vast te knopen. Ik raad aan om het op volgorde te lezen. En denk erom… niet de achterkant lezen. 

♥ Mijn rating // ⭐️⭐️⭐️⭐️

♥ Prijs// Paperback € 9,95 & Ebook € 8,09

♥ Deze auteur schreef o.a.// Godinnentrilogie: De Godinnentest, De Godinnenwraak & Blackcoat rebellen serie: Marionet en Gevangene

Liefs,

Daantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: